Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jak bleskově vykostit rybu: radí šéfkuchař

Vykostit rybu je otázka ani ne pěti minut, a to včetně stažení z kůže. A málokdo ví, že i na kaprovi se najdou místa zcela bez kostí, takže je možné ho beze strachu nabídnout i dětem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

MILOSTPAN

perfektní vykoštění

to takhle vemete 1 kapřyka, pleskneteho po řiti a řeknětě milý kapříku připrav se na smrt...pak ho majznete po kebuly...po tom ho upevní te do svěráku (neplést se svěračem) a sikama( nebo jinýma kleštěma) ho uchopíte za vocas ( ne za ud ale za řitní ploutvu) a prudce trhnete na zad a páteř i s těma přiblblíma žebrama je venku(Y)(Y)EU

0/0
2.6.2009 19:59

VyMeTaky.2

...

Nevíte někdo, kdy tu budou ukazovat, jak vykostit Paroubka?

0/0
29.5.2009 22:43

xlb2

Re: ...

ta bezpaterni svine zadny kosti nema

0/0
1.6.2009 8:36

cornelius

Jak to dělám já

Několik kaprů ročně (a nejsem sám)

rybu zabiju, vykuchám, odstraním ploutve, odříznu ocas a hlavu. Pak od hlavy rukou (u čerstvých to jde krásně) stáhnu kůži, odříznu páteř a je to. Pomáhám si novinama - neklouže to.

0/0
29.5.2009 9:11

gagaryn

Re: Jak to dělám já

mě chutná kapr s kůží. Taky používám noviny.

0/0
29.5.2009 9:20

RicnySysel

Re: Jak to dělám já

Kapra je asi jednodušší z kůže stahovat než ji odřezávat, ale určitě to není tak snadné jak naklepat řízek... ;-D

0/0
30.5.2009 1:21

Karel-Martel

nesmysl

proč řezat do hřbetu?

já hřbetní ploutev vytrhnu i s páteří při sloupávání kůže ale chce to cvik:-P

0/0
28.5.2009 20:11

Kleki Petra

Vykostit? Proč ne. Ale proč zmarnit kůži?

8-o?

0/0
28.5.2009 11:03

duhastrecht

Re: Vykostit? Proč ne. Ale proč zmarnit kůži?

někdo kůži jí, někdo ne, v tom bych problém neviděl, uniká mi však proč nejdřív kapra vykostit, naporcovat a pak teprve porce stáhnout, jednodušší je to přece naopak, králíka/prase/býka také nejdřív nevykostím, nenaporcuji a až poté je začnu zbavovat kůže...

0/0
30.5.2009 16:23

rigla

Gurman domaci

R^To si tak  mužou  dovolit  v Hiltonu  na  kapru  za  2400 kc.Ja se chci  nazrat  za  tak uz  ty  drahy  prachy,tak ucil  sem deti  obirat  kosti.:-)

0/0
27.5.2009 21:08

Chytracisko

Teda navim

co to nejdřív zbavit kůže šupin dokud je ryba ještě velká těžká v kuse, než pak blbnout s kleštěma a honit čtvrtku ryby po desce?

0/0
27.5.2009 18:29

VyMeTaky.2

Re: Teda navim

Furt lepší po desce, než po cédéčku...;-D

0/0
29.5.2009 22:43

ROSES LIVE

Proc to furt vykostovat ???

Clovek je jediny tvor na planete, ktery musi vykostovat rybu:-© Kdo pak kdy videl vykostovat rybu delfina, kocku, medveda, krokodyla, vydru, lachtan.. ??

0/0
27.5.2009 9:50

Chytracisko

Re: Proc to furt vykostovat ???

lepší to vykostit než být mrtvej :-)

0/0
27.5.2009 18:28

kolyvanov

Re: Proc to furt vykostovat ???

A videls nekdy delfina, ze by tu rybu jedl uvarenou nebo okorenenou? Takze pokud nevykostovat, tak teda zasyrova. Abys teda na planete nevybocoval z rady...

0/0
30.5.2009 10:46

Hampy

Plýtvání

Tímhle způsobem seřezávání filetů přijdete snad o polovinu masa. To radji vyberu z plátku ryby pár kostí a pořádně se najím :D

0/0
27.5.2009 8:27

asiclovek

Re: Plýtvání

jo a kuze je prece to nejlepsi:)):-P

0/0
27.5.2009 9:02

bufalo.blil

Re: Plýtvání

nikdo neříká, že to musíš vyhodit. já z té kostry s masem uvařím polívčičku, maso pak krásně oberu..........

0/0
27.5.2009 9:09

Si0

Re: Plýtvání

Jen neboj,  v restauraci to pak zaplatíš sakumprásk i s tím odpadem. Tak je to tam s každým kuchtěním, hlavně rychle rychle a nehospodárně. A hlavně v lepších podnicích, tam jsou na to mistři. Doma si to nedovolíš.

0/0
27.5.2009 15:36

msk

hmm

nutno říct, že tohle asi platí především u čerstvých / chlazeých ryb. u přemražených si nejsem jist, zda se to podaří ?

0/0
27.5.2009 8:07





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.