- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
to takhle vemete 1 kapřyka, pleskneteho po řiti a řeknětě milý kapříku připrav se na smrt...pak ho majznete po kebuly...po tom ho upevní te do svěráku (neplést se svěračem) a sikama( nebo jinýma kleštěma) ho uchopíte za vocas ( ne za ud ale za řitní ploutvu) a prudce trhnete na zad a páteř i s těma přiblblíma žebrama je venku
Nevíte někdo, kdy tu budou ukazovat, jak vykostit Paroubka?
Několik kaprů ročně (a nejsem sám)
rybu zabiju, vykuchám, odstraním ploutve, odříznu ocas a hlavu. Pak od hlavy rukou (u čerstvých to jde krásně) stáhnu kůži, odříznu páteř a je to. Pomáhám si novinama - neklouže to.
mě chutná kapr s kůží. Taky používám noviny.
proč řezat do hřbetu?
já hřbetní ploutev vytrhnu i s páteří při sloupávání kůže ale chce to cvik
někdo kůži jí, někdo ne, v tom bych problém neviděl, uniká mi však proč nejdřív kapra vykostit, naporcovat a pak teprve porce stáhnout, jednodušší je to přece naopak, králíka/prase/býka také nejdřív nevykostím, nenaporcuji a až poté je začnu zbavovat kůže...
To si tak mužou dovolit v Hiltonu na kapru za 2400 kc.Ja se chci nazrat za tak uz ty drahy prachy,tak ucil sem deti obirat kosti.
co to nejdřív zbavit kůže šupin dokud je ryba ještě velká těžká v kuse, než pak blbnout s kleštěma a honit čtvrtku ryby po desce?
Clovek je jediny tvor na planete, ktery musi vykostovat rybu Kdo pak kdy videl vykostovat rybu delfina, kocku, medveda, krokodyla, vydru, lachtan..
lepší to vykostit než být mrtvej
Tímhle způsobem seřezávání filetů přijdete snad o polovinu masa. To radji vyberu z plátku ryby pár kostí a pořádně se najím :D
nutno říct, že tohle asi platí především u čerstvých / chlazeých ryb. u přemražených si nejsem jist, zda se to podaří ?