- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Já jsem si vyráběl bojlízy už někdy v roce 1985, nebo něco později. Dostal se mi do rukou jeden anglický rybářský časopis o vaření (od toho i ten název) kuliček z proteinú pro kulturisty a vajec a jejich vázání mimo háček pomocí koňské žíně. Vyráběl jsem si je, ochucoval vúněmi, barvil na červeno a chytal na ně. Jiní rybáři mne považovali za cvoka, i když to fungovalo.
Dnes na ně kašlu. Chytám prakticky výhradně na umělé mušky. Pstruhy, lipany. Občas tak i kapra chytím...
sám ho používám asi 4 roky. Mimochodem B se nechá i úspěšně používat i na bublinu, kdy se jen obyčejné boilies nechá chvilku péct v trobě, aby plavalo a pak krásně navrtat a šup sním na hladinu.
btw na kapříky se mi zatím nejvíc osvědčila Mosella a jejich jahoda.
Hmmm, já jsem používal hlavně pečené bojlízy, protože moje směs při vaření příliš nedžela pohromadě. Ty připečeé více voněly (docházelo ke karamelizaci) a vznášeli se nade dnem, byli samá bublinka.