Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Šéfkuchař: Ryba na grilu je skvělá, umění je ale vybrat čerstvou

Existují základní fígle pro grilování ryb. Čerstvý kousek má mít při koupi fialové žábry, filety musí být tuhé, nesmí se do nich zabořit prst. Ryba je hotová v okamžiku, kdy začne vypouštět bělmo. A kdo tento moment promešká, naservíruje si na talíř suchou podrážku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

KOMON

Kokosové brikety?

Testnul jsem je a jsou celkem fajn,ale zbývá z nich hrozně polela(jak z uhlí) a jak dlouho žhnou tak je ten popel časem jakoby přidusuje-je potřeba je prohrábnout, aby víc hořely a hřály.

Jinak jsem použil asi 2/3 pytle a vydrželo to tak asi 2x dýl než standartní dřevěný uhlí,kterého jsem dal pytel celý (3kg pytel u objího mám na mysli)

0/0
19.7.2009 19:32

vymrzovac

ryby prostě negriluju

...i přes veškerá ujištění, že i ty mořské jsou "určitě čerstvé";-D....na rybu je lepší pánev nebo trouba, a to říkám s vědomím, že umím dělat makrelu(nebo pstruh) na špejli aby se nerozsypala

0/0
7.7.2009 8:40

ununun

čerstvost

teď mě napadá, že třeba takový ryby v obchodech tesko nevypadají vůbec čerstvě ani když jsou ještě živý

0/0
3.7.2009 9:08

Sallmi

Re: čerstvost

u nás nevypadají čerstvě ani prodavačky ;-D

0/0
3.7.2009 10:30

Hucul

Vyborna makrela!

Doporucuji: Makrela se vykucha, omyje a dukladne zvenku i zevnitr napatla smesi citronove stavy, soli, drceneho cesneku a nadrobno sekane cerstve zelene petrzelky. Necha se chvilku takto namarinovana odpocivat a pak se griluje a jeste dal potira zminenou smesi rozmichanou s trochou vody. Ackoli petrzelku nemusim, tohle bylo fantasticke!

0/0
3.7.2009 8:43

ondra112

Re: Vyborna makrela!

Citron nema v marinade na rybu co delat - stejne jako vino nebo destilaty - zpusobuje destrukci svaloviny.

0/0
3.7.2009 10:02

Hucul

Re: Vyborna makrela!

Mozna, ale chutna to skvele. :o)

0/0
3.7.2009 12:27

opportunity

Re: Vyborna makrela!

R^

0/0
3.7.2009 19:05

matesakoid

Re: Vyborna makrela!

a vona ta ryba bude jeste ty destuovany svaly k necemu potrebovat?

0/0
4.7.2009 18:57

Sallmi

?

"Pokud je maso zpracované na filety nebo podkovy, dejte ho na gril

nejdříve stranou bez kůže, než se maso zatáhne. Jinak by se mohla ryba

nehezky zkroutit." radí šéfkuchař.

Jak mám dát podkovu na gril stranou bez kůže?

0/0
3.7.2009 8:32

Johny Kukuc

Re: ?

Strana bez kůže je na spodní straně podkovy - tam kde není kůň.

0/0
3.7.2009 9:04

ununun

Re: ?

:-) jo a bacha ať ti nezaskočí hřebíček

0/0
3.7.2009 9:09







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.