Diskuze

Šéfkuchař: Ryba na grilu je skvělá, umění je ale vybrat čerstvou

Existují základní fígle pro grilování ryb. Čerstvý kousek má mít při koupi fialové žábry, filety musí být tuhé, nesmí se do nich zabořit prst. Ryba je hotová v okamžiku, kdy začne vypouštět bělmo. A kdo tento moment promešká, naservíruje si na talíř suchou podrážku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

KOMON

19. 7. 2009 19:32
Kokosové brikety?

Testnul jsem je a jsou celkem fajn,ale zbývá z nich hrozně polela(jak z uhlí) a jak dlouho žhnou tak je ten popel časem jakoby přidusuje-je potřeba je prohrábnout, aby víc hořely a hřály.

Jinak jsem použil asi 2/3 pytle a vydrželo to tak asi 2x dýl než standartní dřevěný uhlí,kterého jsem dal pytel celý (3kg pytel u objího mám na mysli)

0 0
možnosti

vymrzovac

7. 7. 2009 8:40
ryby prostě negriluju

...i přes veškerá ujištění, že i ty mořské jsou "určitě čerstvé";-D....na rybu je lepší pánev nebo trouba, a to říkám s vědomím, že umím dělat makrelu(nebo pstruh) na špejli aby se nerozsypala

0 0
možnosti

ununun

3. 7. 2009 9:08
čerstvost

teď mě napadá, že třeba takový ryby v obchodech tesko nevypadají vůbec čerstvě ani když jsou ještě živý

0 0
možnosti

Sallmi

3. 7. 2009 10:30
Re: čerstvost

u nás nevypadají čerstvě ani prodavačky ;-D

0 0
možnosti

Hucul

3. 7. 2009 8:43
Vyborna makrela!

Doporucuji: Makrela se vykucha, omyje a dukladne zvenku i zevnitr napatla smesi citronove stavy, soli, drceneho cesneku a nadrobno sekane cerstve zelene petrzelky. Necha se chvilku takto namarinovana odpocivat a pak se griluje a jeste dal potira zminenou smesi rozmichanou s trochou vody. Ackoli petrzelku nemusim, tohle bylo fantasticke!

0 0
možnosti

ondra112

3. 7. 2009 10:02
Re: Vyborna makrela!

Citron nema v marinade na rybu co delat - stejne jako vino nebo destilaty - zpusobuje destrukci svaloviny.

0 0
možnosti

Sallmi

3. 7. 2009 8:32
?

"Pokud je maso zpracované na filety nebo podkovy, dejte ho na gril

nejdříve stranou bez kůže, než se maso zatáhne. Jinak by se mohla ryba

nehezky zkroutit." radí šéfkuchař.

Jak mám dát podkovu na gril stranou bez kůže?

0 0
možnosti