Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Grilování je mnohem zdravější, když zabráníte kapání tuku do ohně

Správným grilováním snížíte množství karcinogenních látek na minimum. Čistěte vychladlý rošt po každém grilování, nenechte kapat tuk do ohně a nejezte spálené jídlo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

iuos

hmm

grilování je o chuti, ne o zdraví... ostatně se negriluje každý den

0/0
13.7.2009 14:58

fcbfbm

ať už je zítřek

Tak článek mi padl zrovna do ruky ale nic moc tedy:-(nakladám pštrosí steaky:-)  jen jemně davám trochu soli,maličko pepře,přiměřeně česneku a trošičku bylinkového másla toť vše.no a zítra si už jen vychutnám skvělou chuť masa a ne žádné chuťě koření.

jo a může foukat jak chce mám el.gril;-)

0/0
10.7.2009 18:46

baribal

Autor zřejmě moc negriloval

Radu "grilujte jen za bezvětří, aby něco nechytlo" je tzv. rada nad zlato. Už jste autore někdy zkusil grilovat za bezvětří? Na dřevěném uhlí? Griluji často, tak o tom něco vím. Jo leda na plynovým, nebo elektrickým grilu, ale to už je o něčem úplně jiném. A o těch karcinogenech je to asi tak: buďto je to dobrý a chutná mi to, nebo je to zdravý. Každý si to musí vyřešit sám. Ale grilovat zdravě, aby mi to pak nechutnalo????

0/0
10.7.2009 14:35

dodo-dodo

rost

chyba, kazdy vi, ze rost se cisti daleko snadneji, kdyz je jeste teply, pokud se necha vychladnout, je cisteni daleko pracnejsi;-)

0/0
10.7.2009 12:17

Josef Laufer

Re: rost

když je rošt ještě teplej, tak já jsem většinou rád, že se zvednu od stolu... natož abych ho čistil...

na noc do trávy a když padne rosa, ráno to jde líp...

0/0
10.7.2009 12:46

iuos

hmm

rošt strčím do sudu s dešťovou vodou, aby se ochladil a dám olízat psovi :-P

0/0
13.7.2009 15:00

zihac

bomba

nadpis uplne o necem jinem nez clanek. cekal jsem nejake navody jak tomu zabranit, ukazky nekterych grilu u kterych to je vyreseno, ale v celem clanku zadna zminka

0/0
10.7.2009 10:52

lolek77

Re: bomba

Je tam zmínka o alobalových podnosech. Dalším řešením je posunutí ohně mimo rošt u zděnných grilů nebo těch, které mají kolmou odrazovou stěnu. Nic jiného zatím nikdo nevymyslel.

0/0
11.7.2009 7:55

stom

Re: bomba

Existuje ještě "vodní gril". Mezi roštem a ohněm je nádoba s vodou, do které odkapává tuk. Pořídil jsem si ho, mám ho první sezónu a jsem s ním spokojený.

0/0
13.7.2009 8:27

vymrzovac

pokud sám nakládám maso na grilování,....

.....tak nepřidávám olej. Stačí koření a nechat odležet. Kecy o olivovém oleji nechávám reklamám.....Další chybou je, že lidi grilujou příliš slabé plátky.  Čím silnější, tím šťavnatější:-P   griluju většinou kuřecí prsní, vepř. kýtu, ale nejlepší je naložená krkovice vcelku, kterou pouze nakrájím na cca 3cm plátky(kupuju v makruR^)......mňam

0/0
10.7.2009 9:48

marek62

Re: pokud sám nakládám maso na grilování,....

Zkuste horni kureci stehna, ja je proriznu kolem kosti, aby byla placatejsi, to je zradylko. Marek

0/0
10.7.2009 14:22

flames828

Re: pokud sám nakládám maso na grilování,....

´HORNÍ kuřecí stehna´ ????????? Vaše kuřata mají HORNÍ stehna? Nebojíte se plutonia?

0/0
10.7.2009 16:53

zuza0007

Re: pokud sám nakládám maso na grilování,....

;-D;-D

0/0
10.7.2009 17:47

Jandik73

Re: pokud sám nakládám maso na grilování,....

Nesnažte se být zbytečně vtipný, ona pak může vyplout na povrch hloupost. Ano, horní stehna, tzv. špalíčky. Vygooglete si to, ať jste pro příště chytřejší.

0/0
10.7.2009 20:09

flames828

Re: pokud sám nakládám maso na grilování,....

..anebo..negrilujete náhodou Bobika?

0/0
10.7.2009 16:56

pedr64

kolik bych takto "karcinogeně"

kontaminovaného masa musel sežrat, aby to mělo nějaký zhoubný účinek? 10kg denně po dobu 10 let?

0/0
10.7.2009 7:09

mufinek

Re: kolik bych takto "karcinogeně"

Pokud budeš mít smůlu nebo špatné dispozice, může stačit i jeden kousek za život...

0/0
10.7.2009 11:50

Chytracisko

Re: kolik bych takto "karcinogeně"

to není možné ani teoretickyRv

0/0
10.7.2009 12:17

Josef Laufer

Re: kolik bych takto "karcinogeně"

z jedný věci se asi nemoc nedostaví... ale pokud takhle přistupuješ ke všemu, tak se to jednou může sečíst...

0/0
10.7.2009 12:47





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.