Diskuze

Grilování je mnohem zdravější, když zabráníte kapání tuku do ohně

Správným grilováním snížíte množství karcinogenních látek na minimum. Čistěte vychladlý rošt po každém grilování, nenechte kapat tuk do ohně a nejezte spálené jídlo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

iuos

13. 7. 2009 14:58
hmm

grilování je o chuti, ne o zdraví... ostatně se negriluje každý den

0 0
možnosti
MT

fcbfbm

10. 7. 2009 18:46
ať už je zítřek

Tak článek mi padl zrovna do ruky ale nic moc tedy:-(nakladám pštrosí steaky:-)  jen jemně davám trochu soli,maličko pepře,přiměřeně česneku a trošičku bylinkového másla toť vše.no a zítra si už jen vychutnám skvělou chuť masa a ne žádné chuťě koření.

jo a může foukat jak chce mám el.gril;-)

0 0
možnosti
VJ

baribal

10. 7. 2009 14:35
Autor zřejmě moc negriloval

Radu "grilujte jen za bezvětří, aby něco nechytlo" je tzv. rada nad zlato. Už jste autore někdy zkusil grilovat za bezvětří? Na dřevěném uhlí? Griluji často, tak o tom něco vím. Jo leda na plynovým, nebo elektrickým grilu, ale to už je o něčem úplně jiném. A o těch karcinogenech je to asi tak: buďto je to dobrý a chutná mi to, nebo je to zdravý. Každý si to musí vyřešit sám. Ale grilovat zdravě, aby mi to pak nechutnalo????

0 0
možnosti
AN

dodo-dodo

10. 7. 2009 12:17
rost

chyba, kazdy vi, ze rost se cisti daleko snadneji, kdyz je jeste teply, pokud se necha vychladnout, je cisteni daleko pracnejsi;-)

0 0
možnosti
JL

Josef Laufer

10. 7. 2009 12:46
Re: rost

když je rošt ještě teplej, tak já jsem většinou rád, že se zvednu od stolu... natož abych ho čistil...

na noc do trávy a když padne rosa, ráno to jde líp...

0 0
možnosti
OF

zihac

10. 7. 2009 10:52
bomba

nadpis uplne o necem jinem nez clanek. cekal jsem nejake navody jak tomu zabranit, ukazky nekterych grilu u kterych to je vyreseno, ale v celem clanku zadna zminka

0 0
možnosti
LJ

lolek77

11. 7. 2009 7:55
Re: bomba

Je tam zmínka o alobalových podnosech. Dalším řešením je posunutí ohně mimo rošt u zděnných grilů nebo těch, které mají kolmou odrazovou stěnu. Nic jiného zatím nikdo nevymyslel.

0 0
možnosti
ZP

vymrzovac

10. 7. 2009 9:48
pokud sám nakládám maso na grilování,....

.....tak nepřidávám olej. Stačí koření a nechat odležet. Kecy o olivovém oleji nechávám reklamám.....Další chybou je, že lidi grilujou příliš slabé plátky.  Čím silnější, tím šťavnatější:-P   griluju většinou kuřecí prsní, vepř. kýtu, ale nejlepší je naložená krkovice vcelku, kterou pouze nakrájím na cca 3cm plátky(kupuju v makruR^)......mňam

0 0
možnosti
MB

marek62

10. 7. 2009 14:22
Re: pokud sám nakládám maso na grilování,....

Zkuste horni kureci stehna, ja je proriznu kolem kosti, aby byla placatejsi, to je zradylko. Marek

0 0
možnosti
JD

pedr64

10. 7. 2009 7:09
kolik bych takto "karcinogeně"

kontaminovaného masa musel sežrat, aby to mělo nějaký zhoubný účinek? 10kg denně po dobu 10 let?

0 0
možnosti