Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

ZAHRADNÍ PARTY: Naučte se točit pivo jako profesionál

K zahradnímu posezení patří sud piva. Abyste ho dokázali čepovat jako profesionálové, sud neválejte, nechte ho 24 hodin stát ve sklepě. Pivo čepujte na jeden zátah, aby se s ním "co nejméně hýbalo".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

AntiKomoMen

Reklama

Docela dobrá reklama na Plzneňský Prazdroj!;-€

0/0
30.7.2009 20:07

notabene9

Už zítra..

Už zítra si tak - poučen článkem - naleju do sklenice pivo z lahváče..Jiné nepiju..

0/0
30.7.2009 19:04

asfojadgosagsdon

Pokud chcete točit pivo jako profesionál

rozumněj český hospodský, tak jedině 2-3cm pod míru :-P

0/0
30.7.2009 17:20

Therezzka

točení

Pivo je nejlepší natočené tak na třikrát, žádná přidávaná pěna, ale pěna co vznikne tím, jak to točíte + pořádnej čepec, kterej vydrží do dna a zaroveň vám to pivo kroužkuje = SVIJANY :-)V

0/0
30.7.2009 15:10

(db)

Re: točení

mnam R^

0/0
30.7.2009 21:04

Marex

Příručka pro tupé pepíky

0/0
30.7.2009 12:43

sCZECH

Re: Příručka pro tupé pepíky

trapas  Rv

a to su moravak jak poleno

0/0
30.7.2009 13:47

hrabe.zeppelin

Re: Příručka pro tupé pepíky

ty nas tak budes skolit o pivu, ty moravsky vemeno. Dej si brecku ze Starobrna a at ti to nezapomenou natocit pekne po Asijsko - deset minut prikapavani z vejsky ;-D

0/0
30.7.2009 20:49

Malchance

Správní pivo

Správné pivo má být na míru a nahoru ještě čepici z pěny ne jako to co předvádějí v hodně hospodách že natočej a pěnu pak nožem "uříznou".

0/0
30.7.2009 11:51

Malchance

Re: Správní pivo

Aha chyba v nadpisu mělo být správné.

0/0
30.7.2009 11:51

gagaryn

Re: Správní pivo

no jo, ale v článku tě učí točit pivo jako profesionál, ne tak jak by se mělo. Profík musí natočit 20 piv za minutu, nemá čas se s pivem mazlit.

0/0
30.7.2009 11:54

Lukas1000

Re: Správní pivo

Coze??? To je teda nazor ... fuj.

0/0
30.7.2009 13:34

gagaryn

Re: Správní pivo

profesionál je každý výčepní v hospodě (bere za to peníze) a většina z nich to neumí.

0/0
30.7.2009 14:44

gumidos

Opravdu dobrá a kvalitní piva

se dají pít při pokojové teplotě. Tomu, co se tlačí kyslíčníkem, jsme odjakživa říkali "sifón" a sifón jsme pili jako děti. Na pivo stačí vzduch a nemusí být echt studené a přece také chutná.

Ale to se týká opravdu kvalitních piv, nikoliv Gambrinusů, Krušovic, Kozlů a podobných patoků, kde se mizerná chuť musí přetlouct nízkou teplotou a kysličníkem.

0/0
30.7.2009 10:01

Zlý Soused - cenzorův miláček

Re: Opravdu dobrá a kvalitní piva

R^

0/0
30.7.2009 10:46

mikik

Re: Opravdu dobrá a kvalitní piva

No a ktera jsou ta dobra - i za tepla? Vzdy si vybavuji jak si kdysi do piva davali ohrivacek ...

0/0
30.7.2009 12:24

lipno

Re: Opravdu dobrá a kvalitní piva

V Polsku se tak dělá někde dodnes, dokonce se přidává i šťáva, ale neviděl jsem jako u nás, že se 2/3 dvanáctky Plzně dolévají desítkou!

0/0
12.8.2009 9:26

RuAA

Re: Opravdu dobrá a kvalitní piva

Souhlas. Osobne nedam dopustit na Guiness. Bohuzel, pokud si ho opravdu chcete vychutnat tak musite do Irska a nejlepe Dublinu, v CR se pit neda, v Britanii je to hodne podobne.

0/0
30.7.2009 12:36

vindalooo

Re: Opravdu dobrá a kvalitní piva

Bohuzel, vsude krome IRL a USA uz se dnes toci v anglii vyrabeny guinness, irove mu prezdivaji "dishwater". Chutove sice podobny, ale rozhodne ne stejny ( je to hlavne pouzivanou vodou ) a rozhodne slabsi co se stupnovitosti i obsahu alkoholu tyce. Uzivam pouze na St.P. Day. V CZ zkuste Murphy's, to je stejne jako v IRL a guinnessu zdatne konkuruje...

jinak z CZ piv - ochutnal jsem Svijany a zrejme sem se znovu zamiloval:-)

0/0
30.7.2009 13:20

Nicko_Sun

Re: Opravdu dobrá a kvalitní piva

Přesně! Svijany... To když někde vidím, vždycky se najde čas, ikdybych někam dobíhal :-D

0/0
30.7.2009 14:12

RuAA

Re: Opravdu dobrá a kvalitní piva

Murphy's jsem mel parkrat primo v Corku, ale nenadchl me tolik jako Guiness. Jinak Svijany jsou opravdu vyborne! Holt mate chut v poradku a vite co je dobre ;-)R^

0/0
30.7.2009 14:42

celim

Re: Opravdu dobrá a kvalitní piva

Oj! Dostal jsem žízeň - jdu si jeden Máz ze Svijan otevřít!:-)

0/0
30.7.2009 17:31

f0rr35t

Re: Opravdu dobrá a kvalitní piva

R^ Máš pravdu, jenže zarytým pijákům "géčka" tohle nevysvětlíš. Ale mám pocit, že jim už ani o chuť nejde. Na nadýmání si už nějak zvykli, první tři piva dají na ex a potom by jim chutnal i podtácek... hlavně že se motají.

0/0
30.7.2009 22:28

speed8

Hlavně

měli napsat, že poslední dobou se z tradičních českých značek piv staly globalizované splašky ! Gambáč, Radegast, ale i Plzeň se nedá vůbec pít ;-€ Kdo si chce vypít, musí navštívit mini nebo mikropivovar.

0/0
30.7.2009 9:56

reddmaniak

Re: Hlavně

Plzne bych se zastal, sladci co tam delaji jsou machri a i pres obrovskou vytoc se jim dari varit dobre pivo, .. ne kazdy ma cas, nebo dobrou hospodu pobliz aby si dal treba cernou Miletinskou trinactku, svetlou patnactku Rychtar, nebo treba svijansky kvasnicak

(ale Gambac, Radegast, Starobrno, Nektar  a dalsi patoky nepit)

0/0
3.8.2009 19:06

kapa2

no

...a co nejaky clanek, jak spravne nalejvat panaky? ?

0/0
30.7.2009 9:54

sjuzik15

Re: no

No já jsem spíš pro článek typu jak se správně nalejvat panáky :-)

0/0
30.7.2009 14:32

John S

to je hnus velebnosti

Pivo po skle, aby tam zůstal kysličník a mělo to ten "říz" a člověk půl večera nedělal nic jinýho, než uvolňoval nadutý břuch... 8-o Pivo bez čepice není pivo... Pěkně rovně, žádný po skle... R^ Na jedno natočení si točte ty svoje euro-patoky

0/0
30.7.2009 9:30

gagaryn

***

mě nejvíc chutná čochtan, ale odmítají mi ho natočit, protože jim to dost dobře nejde :-/, přidávat pěnu reversem je hnus, vydrží pár vteřin, pokud není v sudu už jen zbytek piva, to pak vydrží pěna třeba tři dni. I když každý je zvyklej na něco jiného. Dokonce znám lidi, kterým chutná Gambrinus 8-o8-o8-o

0/0
30.7.2009 9:12

Speedo

to jsou rady jak pro prazske metrousky

;-D

0/0
30.7.2009 9:10

vavken

Mistrovi v čepování

Ta svoje nepitelná europiva tlačená kysličníkem si klidně čepujte na jeden zátah, odborníci. Ale k pití to nebude. Zoufalost tohoto článku dokumentuje nejlépe titulní snímek, zřejmě pivo čepované panem Svobodou.  Tak na tohle chuť nemám. 8-o

0/0
30.7.2009 8:55

gagaryn

Re: Mistrovi v čepování

pivo točené na jeden zátah se také musí vypít na jeden zátah. Tak si ho nejlépe "vychutnáte". Čím dřív se ho zbavíte tím líp.

0/0
30.7.2009 9:08

msk

pípy

máte doma nekdo domácí pípu, třeba tu od ety? dá se to na různé akce, grilovačky apod doporučit? jak dlouho v tom pivo vydrží pitelne, kde soudky potom plníte (z krámu je to desne drahy - pivo vychazi min. na 25 korun, to at si na**rou)

0/0
30.7.2009 8:40

vymrzovac

Re: pípy

od ety je jen na desetipivní soudek, takže to vydrží pitný tak hodinu, potom už není co pít. Jako pípa je lepší průtoková chladicí, myslím, že u nás to dělá Lindr, ale to je kolem 10tisíc

0/0
30.7.2009 8:52

bazmeg

Re: pípy

Doporucujem samochladiaci 20 L sud CoolKeg Staropramen 10°. Nevyzaduje nic, iba potiahnete za packu a sud sa do hodiny sam (chemicka reakcia v obale) vychladi na 6- stupnov a tuto teplotu fakt drzi 24 hodin. Pivo je porovnatelne s priemernou krcmou s vycapom. Nemusite sa na chate sr*t s roznymi pipami, chladeniami a pod....R^

0/0
30.7.2009 11:37

bazmeg

Re: pípy

Samozrejme uz ocakavam zaporne reakcie ludi, ktori sa tvaria ze denne piju pivo na urovni plzne z "U zlateho tigra" a prepocitavacov drobnych L/Kc. Nech sa paci...

0/0
30.7.2009 11:40

John S

Re: pípy

Staropramen? 10° ? No tak to jóóó tak to vopravdu... Nech sa paci... ;-DR^

0/0
30.7.2009 12:57

Lukas1000

Re: pípy

;-D

0/0
30.7.2009 13:37

vymrzovac

Je nějaký důvod ? kupovat sud ?

...kupuju hlaváče(každé pivo ve svém obalu), Plzeň přijde pod 19 za pívo. Pokud koupím sud(100 piv najednou v jednom obalu !), vychází to přes 20 za pívoRv........přitom je to pivo stáčené ze stejné várky........jinak ta vaše fotka se "správně natočeným pivem" (kelímek)....to asi nebude Plzeň, ale nějakej Heineken, protože český pivo na jeden zátah takhle bez pěny těžko natočíte     také jsem uvažoval o tom, že si do sklepa pořídím sud, ale nevidím v tom žádnou výhodu nakupovat pivo ve velkým, to by muselo být tak za 15Rv

0/0
30.7.2009 7:31

hugo.tom

Re: Je nějaký důvod ? kupovat sud ?

nevím jaké máš počty a kolik momentálně stojí sud Plzně ale v červnu jsme kupovali na akci několik sudů gambrinus a 100 piv vyšlo na nějakých 13 kč nákupka.  V hospodě tě přijde tak na 20 kč. Ale doma bych to nechtěl, čím víc toho máš doma, tím víc tě to láká pít :-)

0/0
30.7.2009 8:02

vymrzovac

Re: Je nějaký důvod ? kupovat sud ?

beru to na ceny v Machru

0/0
30.7.2009 8:22

vymrzovac

Re: Je nějaký důvod ? kupovat sud ?

...a lahváč gambáče je asi tak za 9

0/0
30.7.2009 8:54

John S

Re: Je nějaký důvod ? kupovat sud ?

Gambrinus, Krušovice, Starobrno, Kozel... kdy se už lidi poučíte... Tyhle rádoby piva...

0/0
30.7.2009 9:33

Lukas1000

Re: Je nějaký důvod ? kupovat sud ?

To je marnej boj. Ja uz ty diskuze kolikrat ani nemam silu cist. Jak se rozplyvaji nad Gckem, Kozlem, Radegastem, apod.   Rv

0/0
30.7.2009 13:38

John S

Re: Je nějaký důvod ? kupovat sud ?

A zrovna ten radegast, to bejvalo kdysi slušný pivo. Dneska si čas od času dám Hanušovice, Poličku - i když tu teď taky dost mrvijou, Svijany a různý mikropivovary... Nedávno jsem byl doslova nucenej vypít 12° Géčko a radši sem pak pil víno, než tohle... 8-o

0/0
30.7.2009 17:07

Lukas1000

Re: Je nějaký důvod ? kupovat sud ?

No jasny, na gymplu jsme na Radegast chodili. Po letech jsme si dali jedno a dalsi uz ne. Dal se da pit jeste Krakonos, Bernard, Dudak.

Svijany mi dost chutnaji, nicmene maji na me projimave ucinky (vic jak 5 kousku 13ky).

0/0
31.7.2009 6:44

vavken

Re: Je nějaký důvod ? kupovat sud ?

Důvod samozřejmě je. Točené pivo chutná jinak než lahvové.

0/0
30.7.2009 8:58

Honza423

Re: Je nějaký důvod ? kupovat sud ?

Hmm tak nevím kde kupuješ ale aktuální cena v makru na Plzeň je 1194,- kč vč DPH za 30l sud což máš necelých 20 kaček za pivo. A jestli si dám lahváče za 19 nebo čepa za 20 tak tady není nad čím uvažovat.

0/0
30.7.2009 14:22

reddmaniak

Re: Je nějaký důvod ? kupovat sud ?

lidem, kteri nepoznaji rozdil mezi cepovanym pivem a lahvacem to stejne nevysvetlis:-)

0/0
3.8.2009 19:11

Cosmo Kramer

Prvni....

0/0
30.7.2009 3:50







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.