- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Už zítra si tak - poučen článkem - naleju do sklenice pivo z lahváče..Jiné nepiju..
rozumněj český hospodský, tak jedině 2-3cm pod míru
Pivo je nejlepší natočené tak na třikrát, žádná přidávaná pěna, ale pěna co vznikne tím, jak to točíte + pořádnej čepec, kterej vydrží do dna a zaroveň vám to pivo kroužkuje = SVIJANY :-)
Správné pivo má být na míru a nahoru ještě čepici z pěny ne jako to co předvádějí v hodně hospodách že natočej a pěnu pak nožem "uříznou".
se dají pít při pokojové teplotě. Tomu, co se tlačí kyslíčníkem, jsme odjakživa říkali "sifón" a sifón jsme pili jako děti. Na pivo stačí vzduch a nemusí být echt studené a přece také chutná.
Ale to se týká opravdu kvalitních piv, nikoliv Gambrinusů, Krušovic, Kozlů a podobných patoků, kde se mizerná chuť musí přetlouct nízkou teplotou a kysličníkem.
měli napsat, že poslední dobou se z tradičních českých značek piv staly globalizované splašky ! Gambáč, Radegast, ale i Plzeň se nedá vůbec pít Kdo si chce vypít, musí navštívit mini nebo mikropivovar.
Plzne bych se zastal, sladci co tam delaji jsou machri a i pres obrovskou vytoc se jim dari varit dobre pivo, .. ne kazdy ma cas, nebo dobrou hospodu pobliz aby si dal treba cernou Miletinskou trinactku, svetlou patnactku Rychtar, nebo treba svijansky kvasnicak
(ale Gambac, Radegast, Starobrno, Nektar a dalsi patoky nepit)
No já jsem spíš pro článek typu jak se správně nalejvat panáky
Pivo po skle, aby tam zůstal kysličník a mělo to ten "říz" a člověk půl večera nedělal nic jinýho, než uvolňoval nadutý břuch... Pivo bez čepice není pivo... Pěkně rovně, žádný po skle... Na jedno natočení si točte ty svoje euro-patoky