- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
mochomůrky růžové obecně zvané masák s mochomůrkoui jinou /ostatní jsou jedovaté/ a pak záměny žampionu se závojenkou olovnatou....
Že by stačilo jedovaté houby povařit, tomu moc nevěřím....
Možná se budete divit, ale je tomu skutečně tak - například tzv. houževnaté houby bývají za syrova nebo při nedostatečné tepelné úpravě skutečně jedovaté, ač jsou jinak označovány jako jedlé (např. liška, vaclavka atd.), dále pak to jsou tzv. červené hřiby, které jsou za syrova jedovaté a svou jedovatost ztrácejí až díky dostatečně dlouhé tepelné úpravě (kovář, koloděj) - uvádí se, že i hřib satan, který je označován jako jedovatý, tuto svou jedovatost tepelnou úpravou ztrácí.
Jinak není pravda, že muchomůrka růžovka je jedinou jedlou muchomůrkou a všechny ostatní jsou jedovaté. A zaměnit ji je docela umění ...
K zapaření hub dochází zpravidla v igelitových taškách, nikoliv v kufru auta..Ovšem předpokládám že nejedete ze Šumavy do Brna..