- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
No já bych, řek, že tu pár lidí moc nepochopilo o co tu jde. Tady nejde moc o to mít nejlepší pivo na světě a všude se s tim vytahovat a řikat jakej sem extra znalec. Já bych to přirovnal ke koupi houskovejch knedlíků. Dneska už každej jde a koupí si houskovej knedlík v celofánu v supermarketu. Moc lidí neznám, který si je ještě dělaj doma poctivě sami. Ale to je hned jiná bašta s kachničkou, když si k ní dáte i domácí knedlík, kterej si člověk navíc dělá sám. V homebrewingu nejde o cenu za půl litru, druh piva nebo všeobecně akceptovatelnou chuť. Tady jde o zkoušení, koumání, dochucování, vybrušování k obrazu svému a trochu toho sebeuspokojení, když to kamarádi oceněj. Trochu škoda je, že taková pivovarská země jako jsme, nemá trochu zájem o to soje pivní obzory trošku rozšířit a třeba jen neakceptovat to, co do nás velký pivní koncerny po litrech lejou.
....přesně tak. Doporučuju používat na kvašení přístroj Beer Machine. Dovniř nemusíte dávat jen extrakty, ale klidně i uvařené pivo ze sladu a chmelu. Má to tu výhodu, že se k tomu nedostanou cizí kvasinky, které mi někdy, když jsem to dělal mimo, nakazily kvas. Navíc se to dá z té bečičky i krásně čepovat :-) Koupit se to dá třeba na http://www.domacipivo.cz
Pokud je to pivo ze surovin a ne z koncentrátů, tak určitě. Ale dopřál jsem si produkci z koncentrátů a taky to nebylo špatný.
Souhrnem - většina domácích vařičů umí po několika či více neúspěšných pokusech uvařit velmi chutná piva - můžeš mi věřit. Ochutnal jsem piva od třiceti domácích vařičů (nejenom výčepní nebo ležák světlý plzeňského typu, nýbrž i STOUT, ALE, BOCK, IPA nebo AIPA atd.) a další mám v pivním pořádku
Takhle nějak vařím pivo doma já: http://liborista.rajce.idnes.cz/Vareni_piva_doma/
Sice sesty beh Kuzru vareni piva pro verejnost, ktery zacina na konci rijna je uz plny, lae uz ted se muzete hlasit na sedmy beh, ktery se uskutecni na prelomu kvetna a cervna.
http://www.homebrewing.cz/clanek/3946-Sesty-beh-Kurzu-domaciho-vareni-piva/index.htm
Take se pripravuje jednodenni kurz pro pokrocilejsi, degustacni soutez homebrewaru v prosinci a dalsi veci...
Vaření piva doma je velice populární hlavně v Kanadě v oblastech kde je menší zalidnění. Každej si koupí pytel směsky a jen to rozmixuje ve vodě a nad tímhle patokem se tam rozplývají jaký jsou znalci piva. Podobné šměsy se dají koupit i u nás, fakt doporučuji. Taková paráda se jen tak nevidí, půlitr tak za 16Kč a oproti tomu je i Bráník extra pivo. Tahle móda je jen busines, ti co pivo pijí tak rozhodně vařit nezačnou a ti co nepijou a chtěj si zamachrovat tak se do toho pustí.
Ano, taky se to dá u nás koupit. "Přístroj" se jmenuje beer machine. A opravdu se jenom prášek rozmíchá ve vodě a za týden je "pivo". Ale článek pojednává o úplně jiném způsobu vaření piva. Taky se mi všichni smáli, když jsem začínal. Když jsem jim dal za tři měsíce ochutnat, sklaplo jim. A byli mezi nimi i skuteční pivaři.
jeste musim ten pivovar nejak dopravit do Irska, ze mi to nenapadlo driv. Diky za super clanek .
Heled, myslis, ze nazev Homebrewing je cesky slovo prislo to sem ze zapadu....hod si do Googlu homebrewing kits a verim, ze v Irsku jsou desitky eshopu co to prodavaji.
dyť pivko jde koupit v každý večerce..benzince...všude. Proč se s tim vůbec někdo patlá...a pochybuju, že vysledek bude lepší než průměrnej lahváč . A navíc...ten plast...hnus .
Když už chceš na něco reagovat, tak si zkus přečíst více než nadpis . Odpověď je v článku uvedená, takže hledej šmudlo .
pivo mám rád ale radši v hospodě kde si pokecám s kamarády.