- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
v diskuzi, sem tam 200 let, sem tam je to lepší. Ve vyspělém světě existuje desítky tříd a spousty značek pro bio. Od biodynamiky, která má skutečně co do činění s uměním našich předků, až po ekologicky šetrné pěstování, kdy se místo chemie používají hromadně využívané biopreparáty. Funguje to všechno, ale v kvalitě je rozdíl asi jako mezi trabantem a mercedesem.
Pak existuje hodně extrémní směr, že se na pole sype všechno to chemický svinstvo jako u nás.
Jak poznáte, jestli je zelenina a ovoce z vaší zahrádky bio? Podle ceny a podle barvy stolice!
hele, co je na zeleze a zinku v modrym sypani pro slimaky tak zavadny?
Furt je lepsi modry sypani a cerveny jahody, nez zadny sypani a zadny jahody.
Slimaky jsme eliminoval po te, co jsem z potencialnich dvou kil jahod nemel ani zrnicko. Ty hnusny hnedy mrchy mi nachaly na kericcich jenom docista ohlodany stopky.
a diskuse k popukání
Při článku jsem se usmívala nad tím, jak jsme s manželem v začátcích našeho zahradničení také chtěli mít produkty BIO. Všechno bylo prolezlé housenkami a všelijakou jinou pakáží. Takže to manžel vždycky tak s mírou postříká. Myslím, že ta trocha nám nijak neublíží a máme krásnou svoji zeleninu.
No a při čtení se směji tomu, jak to každý píše v rychlosti a jsou tam kvanta překlepů. Konečně jedna diskuse, u které se člověk zasměje.
P.S. pokud máte k mému příspěvku výhrady, tak ho vezměte také s humorem a zasmějte se Píšu to pro pobavení.
Popravdě řečeno, povídám si i s housenkama (viz níže), ale to se nedá napsat. To by cenzor fakt nerozdejchal.
Tatínek to trhal ze stromu zralé...
Když se sem importují merunky z Italie, taloši to musí trhat žlutozelené tvrdé.Cestou to dozraje...
Tui cbhut, jakoum má merunka od pěstitel§ů ci si koupáíš u silnice ve Znojmě nebo v Mikulově, tak tu chut v Supetrmarketu nehlkedej..
možná proto, že tatínek jím byl posedlý a neustále mi tyto činnosti poťouchle vnucoval. Ale chci říct něco jiného: před těmi cca dvaceti lety nikdo o žádném bio-nebio neslyšel, leč moc dobře si pamatuju, jak všichni sousedi doma i na chalupě hnojili, postřikovali, vědecky bádali nad každým výhonkem ... táta nic z toho nedělal, jen zasel, plel, kypřil záhonky, zaléval - a - všichni chodili načumovat přes plot a pořád jen "pane, jak vy to děláte?" Na přibližně stejné ploše jako ostatní míval totiž několikanásobnou úrodu jahod, rajčat, okurek, meruněk, všeho, jen občas něco prostě sežrali špačci. Ta nadprodukce mi šla silně na nervy, protože se to pak "muselo" sníst a jeden už to nemohl ani vidět, ale je fakt, že to chutnalo úplně jinak než ovoce-zelenina, co dnes kupuju v obchodě.
Sranda byla, že táta nemá zemědělské, nýbrž technické vzdělání. Ale asi možná proto, že je takový empirik, si počínal výlučně na základě "exaktní" zkušenosti.
Pěkná story.
Jste genius. Obyčejný člověk má chuťovou paměť cca 3 měsíce. Vy jí máte desítky let. Gratuluji.
U produktů z mé zahrádky mě vůbec nezajímá, jestli je to BIO nebo ne