Diskuze

Sedm hlavních zásad, jak správně vykvasit švestky na slivovici

Fajnšmekři si kvas na slivovici vyrábějí doma sami, mají rádi celý proces pod kontrolou. Když dodržíte základní pravidla, dokážete to taky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Radez.

25. 9. 2009 21:14
Bude dražší pálení po novým roce?

Nevíte jesi se schválením toho balíčku dneska bude větší daň za pálení po novým roce? To bude ne, když tam je cosi s daní z lihu ne?

0 0
možnosti

noether

25. 9. 2009 17:12
Nojono, Mládá Fronta Dnes ....

Trnky by peckovali - to je ale hovadina, ale nějak pozapomněli, že hotovou pálenku je třeba nechat odvětrat.... Nojono, MDF! ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

MH4

26. 9. 2009 10:51
Re: Nojono, Mládá Fronta Dnes ....

Když někdo má třeba 5 beček kvasu, tak už vidím, jak to někdo peckuje nebo zbavuje jadřinců :O)

Článek psal jedinec, který slivovicu (kvas) nikdy nepřipravoval.

Opravy neúplných informací:

1) Trnky se nevypeckovávají, jen se pomačkají. Autor nezdůraznil, že při mačkání se nesmí pecky rozdrtit - kvůli hořkému jádru.

2) Ohledně kvasných nádob autor nezmínil, že není vhodné umísťovat kvas v malých bečkách, ale v min. 100 litrových a větších. Čím větší, tím líp, ovšem pak už nastupuje problém s manipulací.

3) Autor píše o teplotě kvašení 15 °C, což je ideální, ale nezdůraznil, že tato teplota musí být konstantní. Proto je vhodné kvas umístit v nějaké místnosti s konstantní teplotou a ne venku, kde teplota kmitá od 7 °C v noci k 25 °C přes den. 4) Autor vůbec nezmiňuje, že je ideální bečku udělat najednou a když to nejde, tak v žádném případě kvas nemíchat. Suma sumárum, podle tohoto článku byste určitě neudělali dobrou slivovicu, protože na její kvalitu má kvalitní kvas zcela zásadní vliv.

0 0
možnosti

hrabe.zeppelin

25. 9. 2009 15:10
No kua

jsem prazak a na Slovacku mam par dobrych kamaradu. Az jim to s tim odpeckovanim a odstopkovanim dam precist, tak se poserou smichy... Zkuste pani redaktorko neco jineho nez nejaky svinstvo z Tesca. Na Morave vedi, jak na to...

0 0
možnosti

pája_

25. 9. 2009 15:34
Re: No kua

R^ já už se musel přebalit

0 0
možnosti

kavinek

25. 9. 2009 15:08
Odstopkovat to jde,

ale odpeckovat opravdu jen na švestkový koláč.:-P

0 0
možnosti

Pictus

25. 9. 2009 13:22
Boha jeho

Vážená paní autorko, ste sa asi podělala v kině, néé? Odpeckovávat, to snáď nemyslíte vážně? :-))) Šak dojeďte negdy na Moravu, pálit už sa začíná příští týden, tak sa možete podívat, jak na to, abyste zas nevyplodila nejaké ty capoviny.

0 0
možnosti

ladik20

25. 9. 2009 16:17
Re: Boha jeho

Taktak, a jak jí bude šmakovat aj co to bude vonět po peckách :)

0 0
možnosti

Miky83

25. 9. 2009 13:16
To jsou rady!

Fakt psycho...člověk, který má sto stromů s trnkama je rád, že to vůbec všechno posbírá. A představa, že bude každou zvlášť preparovat, je fakt hororová.

0 0
možnosti

borax1

25. 9. 2009 12:38
to nééé

Tož nevím, vylupovat pecky, ste sa zbláznili, šak by ně ruky upadly....tolikých beček letos!

0 0
možnosti

bambus_trambus

25. 9. 2009 13:02
Re: to nééé

Kolik?

0 0
možnosti

gagaryn

25. 9. 2009 11:47
***

Jednou byla soutěž kuriozních pálenek a vyhrála jízdenkovice. Byla vyrobená ze starých železničních jízdenek.

0 0
možnosti

Slepice na paprice

25. 9. 2009 11:51
Re: ***

a myslíš, že je předtím peckovali?

0 0
možnosti

Radez.

25. 9. 2009 11:24
Prej bez pecek

V tej Praze už nevěděj co by vymejšleli za nesmysly. Kdybych měl všechny sudy co mám doma vypeckovávat, tak už mi to dvakrát vykvasí.

0 0
možnosti

marka40

25. 9. 2009 11:43
Re: Prej bez pecek

přesně na to jsem myslela, když jsem článek četla. ;-D

0 0
možnosti

Slepice na paprice

25. 9. 2009 10:36
Prej

malá domácí pálenice8-o

0 0
možnosti

MH4

26. 9. 2009 11:08
Re: Prej

No co kulíš oči, v každé dědině bys našla pálenic, to bys teprv kulila oči. Ty "černé" pálenice však mají i policajti a policejní papaláši, takže paliči jsou hájení, pokud si zrovna někdo s někým nevyřizuje účty (aspoň tedy na zlínsku)

0 0
možnosti