- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nevíte jesi se schválením toho balíčku dneska bude větší daň za pálení po novým roce? To bude ne, když tam je cosi s daní z lihu ne?
Trnky by peckovali - to je ale hovadina, ale nějak pozapomněli, že hotovou pálenku je třeba nechat odvětrat.... Nojono, MDF!
Když někdo má třeba 5 beček kvasu, tak už vidím, jak to někdo peckuje nebo zbavuje jadřinců :O)
Článek psal jedinec, který slivovicu (kvas) nikdy nepřipravoval.
Opravy neúplných informací:
1) Trnky se nevypeckovávají, jen se pomačkají. Autor nezdůraznil, že při mačkání se nesmí pecky rozdrtit - kvůli hořkému jádru.
2) Ohledně kvasných nádob autor nezmínil, že není vhodné umísťovat kvas v malých bečkách, ale v min. 100 litrových a větších. Čím větší, tím líp, ovšem pak už nastupuje problém s manipulací.
3) Autor píše o teplotě kvašení 15 °C, což je ideální, ale nezdůraznil, že tato teplota musí být konstantní. Proto je vhodné kvas umístit v nějaké místnosti s konstantní teplotou a ne venku, kde teplota kmitá od 7 °C v noci k 25 °C přes den. 4) Autor vůbec nezmiňuje, že je ideální bečku udělat najednou a když to nejde, tak v žádném případě kvas nemíchat. Suma sumárum, podle tohoto článku byste určitě neudělali dobrou slivovicu, protože na její kvalitu má kvalitní kvas zcela zásadní vliv.
jsem prazak a na Slovacku mam par dobrych kamaradu. Az jim to s tim odpeckovanim a odstopkovanim dam precist, tak se poserou smichy... Zkuste pani redaktorko neco jineho nez nejaky svinstvo z Tesca. Na Morave vedi, jak na to...
ale odpeckovat opravdu jen na švestkový koláč.
Vážená paní autorko, ste sa asi podělala v kině, néé? Odpeckovávat, to snáď nemyslíte vážně? :-))) Šak dojeďte negdy na Moravu, pálit už sa začíná příští týden, tak sa možete podívat, jak na to, abyste zas nevyplodila nejaké ty capoviny.
Taktak, a jak jí bude šmakovat aj co to bude vonět po peckách :)
Fakt psycho...člověk, který má sto stromů s trnkama je rád, že to vůbec všechno posbírá. A představa, že bude každou zvlášť preparovat, je fakt hororová.
Tož nevím, vylupovat pecky, ste sa zbláznili, šak by ně ruky upadly....tolikých beček letos!
Jednou byla soutěž kuriozních pálenek a vyhrála jízdenkovice. Byla vyrobená ze starých železničních jízdenek.
V tej Praze už nevěděj co by vymejšleli za nesmysly. Kdybych měl všechny sudy co mám doma vypeckovávat, tak už mi to dvakrát vykvasí.
přesně na to jsem myslela, když jsem článek četla.
No co kulíš oči, v každé dědině bys našla pálenic, to bys teprv kulila oči. Ty "černé" pálenice však mají i policajti a policejní papaláši, takže paliči jsou hájení, pokud si zrovna někdo s někým nevyřizuje účty (aspoň tedy na zlínsku)