Diskuze

Na houbách s mykologem: Kdo ví, jak hledat, ten domů vždycky něco přinese

Mnozí houbaři teď chodí z lesa s prázdnou. Mykolog Jaromír Durček ale tvrdí, že houby rostou, jen je třeba vědět kde a jaké. A názorně nám to v praxi předvedl.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

444.444

3. 10. 2009 20:26
...ta sranda se opakuje rok co rok rok co rok...

...ono totiž mykologové mohou bejt dobří odborníci na houhy ale naprosto špatní znalci lidí....

Jakou radost by dělalo naprosté většině, když by za 10-15 minut po vstupu do lesa se znalostí mykologa měla už plný košík?

Žádnou.

Neb houby se sice sbírají na jídlo ale je to hlavně o té vášni hledat toho praváka, toho kozáka, toho kováře, strakoše, klouzka...a ti se sakra skrývají....Co z toho, že posbírám lošáky, holubinky nebo penízovky, slizáky či opěnky...

Sbírání hub je meditace, zapomenutí starostí, dobrodružství, procházka lesem, odpočinek i radost , že jsem našel rodinku nádherných zdravých praváků...Neb naneštěstí mykolokem být, vyřídím to v našem lese za 6 minut.......

0 0
možnosti

eloelo

4. 10. 2009 17:22
Re: ...ta sranda se opakuje rok co rok rok co rok...

Vse vší úctě k vám, vážený pane, podobný blábol, jako jste vyplodil vy, jsem už dlouho nečetl. Mykolog přece nenosí dompů koše hřibů, hledá vzácné houby a hřiby, fotografuje je, mapuje, co v našich lesích roste, vzdělává se - pro potřeby nás obyčejných houbařů.

A že se klouzek nebo kovář sakra skrývá? Dovoluji si oponovat - skoro všechny je vysbírají houbaři vašeho typu, kteří nevědí, že holubinka, byť nevypadáí zrovna vzhledně a zřejmě nesplňuje váš ideál krásy, chutná ještě mnohem lépe.

Tož tak.

Na shledanou. A příště, moc prosím, více uvažujte, než začnete psát...

0 0
možnosti

dívenka prostá

3. 10. 2009 11:05
ono, jedovatich druhu muchomurek

moc neni* Často si dělam smaženici pouze z jedlich muchomurek* Ale chutově nic moc, takže se knedlíci klidně věnujte svojim pravakum a do muchomurek mi nekopte* Nebo vam začnu rozšmatlavat hříbki* Dovedu si představit ten ksicht socki- Mámo, podívej se tadi zas někdo rozkopal takoví nádherní hřib! Co bich za to dal ho v lese najit, a zadarmo! Co to bilo za idijota! No českej honzo- zrovna takovi jako ti*;-D

0 0
možnosti

cinsky_buh_srandy

3. 10. 2009 14:09
Re: ono, jedovatich druhu muchomurek

ha, ha, ha

0 0
možnosti

basarabia

3. 10. 2009 8:45
Rozkopat?

Proboha proč muchomůrky jsou ozdobou lesa!

0 0
možnosti

Mirco1

3. 10. 2009 9:23
Re: Rozkopat?

Ať už to Wes_Parmalee myslel vážně nebo ne (tak 75:25 řekl bych) o něm to vypovídá víc, než by možná sám čekal :D

0 0
možnosti

Wes_Parmalee

3. 10. 2009 7:53
!

Ale napadlo vás někdy, že ty našedlé, zelené, fialové a jinak odpudivě

a jedovatě zbarvené houby, kterých jsou plné lesy, mohou být jedlé a to

dokonce velmi?

Já je vždy rozkopu - a mám klid, že jsem něco jedlého nesebral!

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!