Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Vyzkoušejte báječný guláš ze sumce, ohromíte jím i rybí „odpírače“

Netradiční bleskový guláš z ryb je rychlý a snadný. Výsledek je tak chutný, že je žhavým adeptem na zařazení do TOP jídelníčku každé rodiny. A určitě zachutná i těm, kdo by jinak rybu nevzali do úst.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

BigPete

Kdyz uz je tady tolik odborniku!!!

Pral bych vam, abyste jednoho krasneho dne mohli ochutnat lososa, chyceneho na vlastni udici na Aljasce, cerstveho, na masle a s troskou cesneku,soli a koreni,  udelaneho v alobalu a nebo na BBQ!!!R^R^R^....Vetsina z vas nic takoveho nikdy  nejedla, ale opravdu to stoji za to a zmenite nazory na kapry a sumce!!!RvRvRv

0/0
23.1.2010 2:20

papas

no tím masoxem jste tomu dali

to může jenom dobytek

0/0
6.12.2009 21:47

joyFX

GULYÁS = ovčák

štika je ryba na  vaření v páře, nejlepší je pak s omáčkou bearnaise nebo s máslem. rozhodně to není ryba na pečení.

pangasius je svinstvo bez chuti a bez zápachu

nejlepší polévku ze sladkovodních ryb podobných našim vám udělají v Maďarsku, nejmenuje se ale guláš - gulyás totiž znamená ovčák a je to vždy polévka, ovšem nikoliv z ryby. rybí polévka se jmenuje halászlé

0/0
6.12.2009 19:02

LaFemmeSpeedy

Nechat zatáhnout??

Pokaždý, když někde vidím nebo čtu, že se má maso v guláši zatáhnout, otevírá se mi kudla v kapse :-/ Já dělám guláš vynikající (nechci se chválit, ale říkají to všichni, kdo ho ode mě jedli) a pro mě jsou v guláši základní dvě věci, za prvý velký množství cibule osmažený do zlatova a za druhý maso, který pustí hodně šťávy - ideálně tolik, že už pak nemusím podlévat a maso se dusí ve vlastní šťávě R^

0/0
6.12.2009 11:10

Apophis1

Tak tohle by jsem nezral. :-(

0/0
1.12.2009 19:59

Rob J.H.

maďarská klasika

Maďarsky je to "halászle", věc stará jako ryby samy :), a skvělá! Guláš se tomu říká proto, že to taky z maďarskýho pohledu guláš čili hustá polívka je; výborný je nepodlejvat to jenom vývarem, ale část ryby v něm zcela rozvařit a propasírovat zpátky, a až tím ten základ podlejt - nemusíte pak zahušťovat.

0/0
1.12.2009 14:14

mayva

Sumec je ňam

Já dělala v neděli sumce na paprice, to je taková dobrota! ;-) Pěkně jsem ho stáhla z kůže, vyřízla tuk, vykostila, zbylo jen libový masíčko. Lahůdka nad lahůdky R^

U sumce je problém, že bejvá pod kůží opravdu dost tučnej, takže neni nejvhodnější k pečení. Musí se stáhnout a odtučnit. Ale třeba štiku máme nejradši pečenou, jen potřenou česnekem. Anebo taková pečená pražma královská, to je taky pošušňáníčko. 

0/0
1.12.2009 9:19

Josef Laufer888

Re: Sumec je ňam

to je problém u starších ryb, který jedi jenom zoufalci. Pokud budeš mít sumce cca 80 cm, tak s tim problém při pečení neni. Stačí jen zlehounka prstem načárat máslo na dno zapékací misky a pak už to jde samo...

0/0
1.12.2009 10:04

mayva

Re: Sumec je ňam

Určitě máš pravdu, ale já jsem ráda za jakýhokoli sumce :-P V obchodech si člověk bohužel nemůže moc vybírat. Těšili jsme se na výlovy, jenže nás skolila chřipka, teď už je pozdě. Ale zaplaťpámbu za to, že se dá sehnat aspoň ten tlustej sumec "pro zoufalce" ;-D I ten starej a tlustej je po správný přípravě skvělej R^

Ovšem je úlet nad úlety, že v článku vařej podle titulku guláš ze sumce, v textu ale z mraženýho pangase 8-o

0/0
1.12.2009 13:15

visnery

ryba

Ja rybu miluji, treba takovy pstruh peceny v alobalu http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1342

Je celkove skoda s tou rybou delat neco navic.

0/0
1.12.2009 8:03

rik_killer

Re: ryba

To urcite jo, ale gulas ze sumce? No to by me teda na to nedostali ani omylem...

0/0
1.12.2009 8:58

kibl96

Re: ryba

madari tomu rikaji halaszle a nezahustuji to nejakou jiskou ale rybou ktera se propasiruje aby tam nebyli kosti. a nejlepsi je pouzit co nejvic druhu ryb.

0/0
1.12.2009 9:05

s(h)arka

Re: ryba

a dávají pálivou papriku, mňam:-P

0/0
1.12.2009 11:41

PetrVTR

Re: ryba

Halaszle je ovsem polevka ne gulas..

Ale takovy halpaprikas, to je neco :-)

0/0
1.12.2009 11:49

Sallmi

Re: ryba

jenže guláš je také polévka :-P

0/0
2.12.2009 9:52

koudou

Tak z toho bude mit Zdenek Pohlreich velikou radost :-Q

0/0
1.12.2009 2:31





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.