- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pral bych vam, abyste jednoho krasneho dne mohli ochutnat lososa, chyceneho na vlastni udici na Aljasce, cerstveho, na masle a s troskou cesneku,soli a koreni, udelaneho v alobalu a nebo na BBQ!!!....Vetsina z vas nic takoveho nikdy nejedla, ale opravdu to stoji za to a zmenite nazory na kapry a sumce!!!
štika je ryba na vaření v páře, nejlepší je pak s omáčkou bearnaise nebo s máslem. rozhodně to není ryba na pečení.
pangasius je svinstvo bez chuti a bez zápachu
nejlepší polévku ze sladkovodních ryb podobných našim vám udělají v Maďarsku, nejmenuje se ale guláš - gulyás totiž znamená ovčák a je to vždy polévka, ovšem nikoliv z ryby. rybí polévka se jmenuje halászlé
Pokaždý, když někde vidím nebo čtu, že se má maso v guláši zatáhnout, otevírá se mi kudla v kapse Já dělám guláš vynikající (nechci se chválit, ale říkají to všichni, kdo ho ode mě jedli) a pro mě jsou v guláši základní dvě věci, za prvý velký množství cibule osmažený do zlatova a za druhý maso, který pustí hodně šťávy - ideálně tolik, že už pak nemusím podlévat a maso se dusí ve vlastní šťávě
Maďarsky je to "halászle", věc stará jako ryby samy :), a skvělá! Guláš se tomu říká proto, že to taky z maďarskýho pohledu guláš čili hustá polívka je; výborný je nepodlejvat to jenom vývarem, ale část ryby v něm zcela rozvařit a propasírovat zpátky, a až tím ten základ podlejt - nemusíte pak zahušťovat.
Já dělala v neděli sumce na paprice, to je taková dobrota! Pěkně jsem ho stáhla z kůže, vyřízla tuk, vykostila, zbylo jen libový masíčko. Lahůdka nad lahůdky
U sumce je problém, že bejvá pod kůží opravdu dost tučnej, takže neni nejvhodnější k pečení. Musí se stáhnout a odtučnit. Ale třeba štiku máme nejradši pečenou, jen potřenou česnekem. Anebo taková pečená pražma královská, to je taky pošušňáníčko.
to je problém u starších ryb, který jedi jenom zoufalci. Pokud budeš mít sumce cca 80 cm, tak s tim problém při pečení neni. Stačí jen zlehounka prstem načárat máslo na dno zapékací misky a pak už to jde samo...
Ja rybu miluji, treba takovy pstruh peceny v alobalu http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1342
Je celkove skoda s tou rybou delat neco navic.