Diskuze

VIDEO: Nejlepší bramborový salát krok za krokem

Dvojnásobní mistři republiky v přípravě bramborového salátu pro Hobby exkluzívně předvedli, jak se připravuje jejich letošní vítězná variace. Recept odlehčili ředkvičkami a dochutili česnekovými a řepnými klíčky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

tenkdomacas

6. 1. 2010 21:29
Také jiný bramborový salát

U nás v rodině se dělá bramborový salát s receptem starým asi 80 let. Je pravda, že vždycky není stejný,ale vždy nám velmi chutná.Příprava je jednoduchá,chuť skvělá,ale je jiná než u bežného bramborového salátu.Brambory vařit ve šlupce.potom oloupat a nakrájet na kostičky a dát do mísy.dále se nakrájí asi na tři kila brambor 30 dkg šunkového salámu,asi tak půl sklenice sterilizovaných okurek(nejlepší znojemské),jedna lžíce nasekaného kapari,asi 30-40dkg majonézy,jedno jablíčko nakrájené na kostičky,asi jedna lžíce hořčice,pepř,sůl,citronová šťáva.řádně zamíchat,pořípadě dochutit a je to.Letos na vánoce jsem to nevydržel a snědl jsem ho hned asi 30 dkg  a šel na pivo.Chuť salátu se mi krásně rozkládala na patře,no co říci dále.Jen jedno takové upozornění,že opravdu chutná plně jinak,než běžný salát.

0 0
možnosti
JJ

tenkdomacas

6. 1. 2010 21:43
Re: Také jiný bramborový salát

ještě podle chuti hrášek a pokud by někomu chyběla cibule,může tam tak jednu menší drobně pokrájenou dát.

0 0
možnosti
G

Glaukom

8. 12. 2009 8:00
Fuj

tajbl 8-o8-o. Chybí tu zvracející smajl ....

0 0
možnosti
S

StumedlazOltecu

6. 12. 2009 20:11
Jo a ještě malá notzicka..

O   Vánocích  do salátu dáváme ze dve   vejca vařená na tvrdo..

Je třeba hodit  voko   do Šufaně.JIna ste  vcelku na nic   nezapomenuli

0 0
možnosti
S

StumedlazOltecu

6. 12. 2009 20:09
Ono je salát a salát

Zcela   nová   knajpa   Na Poříčí   U   Hájků   dábvá do salátu zelené olivy.Je to   zdravější i když pro moravský žaludek   hůře stravitelné...

  Tu  červenou řepu na Moravě nedávám   vůbec...Je  nadýmavá 

0 0
možnosti
ŠŠ

rammones

6. 12. 2009 18:55
Mno...

Každému chutná něco jiného, oukey, majonízu mám taky rád, ale na 1200g brambor dát 440g majonézy... to je fakt jak koupaliště pro brambory...

0 0
možnosti
A

Alena0077

6. 12. 2009 15:18
Nejlepší dělám já!!!!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti
A

Alena0077

6. 12. 2009 15:22
Re: Nejlepší dělám já!!!!!!!!!!!!!!!

Jo a to jako žerou k řízku nebo ke kaprovi?

0 0
možnosti
I

ipietro

6. 12. 2009 13:53
Lidi, vy jste konzervy

Just si tam ty ředkvičky dám :-P

0 0
možnosti

Lucass

6. 12. 2009 17:05
Re: Lidi, vy jste konzervy

R^

0 0
možnosti
R

radon77

6. 12. 2009 13:45
Nějak mi to neštymuje

Asi je potřeba při přípravě salátu notně ochutnávat. Nebo nevim.

v gramech: 1200+200+500+300+200+440=2840g. Což je v dnešní době již téměř (vrátanie smetany a řeřichy) víc než 3 kila... nějaký renonc, né? Ale asi jsem jen hnidopich :D

0 0
možnosti
VK

Teletabis

6. 12. 2009 17:59
Re: Nějak mi to neštymuje

Zrovna jsem to chtěl napsat.

0 0
možnosti
BB

Zuzana.

6. 12. 2009 12:03
V jednoduchosti je krása

Držím se tradičních, prověřených receptů, a neexperimentuji. Řepa, ředkvičky, OLIVOVÝ olej?! Ne, děkuji. V jednoduchosti je krása. A některé recepty prostě experimentování nesnesou. Jistě, bramborových salátů může být celá řada, ale ten "náš" je jen jeden...

0 0
možnosti
JNN

Jezdím na neutrál

6. 12. 2009 16:18
Re: V jednoduchosti je krása

Nic mne nepřekvapuje... jen ty česnekové klíčky... fuj, to abychom pak na sebe ani nedýchali. Ten česnek musí přerazit chuť úplně všeho, zejména když se do druhého dne salát rozleží. 8-o

0 0
možnosti
JK

jindrich

6. 12. 2009 10:57
držme se klasiky českého lahůdkářské školy

každému podle jeho chuti, jen je pak otázka, co je a co není bramborový salát (česnek a řepa, která barví brambory dočervena????, to snad s bramborovým salátem nemá co dělat), z vlastního experimentování typu zkouška-omyl jsem se poučil, že méně a málo je ve výsledku více, např. pokusy s jogurty a zakysanými smetanami dopadají tak, že se salát po několika hodinách nedá pozřít, natož třeba v chladu-ne v lednici- odleželý do druhého dne (kdy je ten klasický, t.j bez salámu, klíčků a zrní všeho možnýho a dalších vymyšleností, ale s poctivou majonézou, které ale nesmí být moc, nejlepší):-P

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.