Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Nejlepší bramborový salát krok za krokem

Dvojnásobní mistři republiky v přípravě bramborového salátu pro Hobby exkluzívně předvedli, jak se připravuje jejich letošní vítězná variace. Recept odlehčili ředkvičkami a dochutili česnekovými a řepnými klíčky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

tenkdomacas

Také jiný bramborový salát

U nás v rodině se dělá bramborový salát s receptem starým asi 80 let. Je pravda, že vždycky není stejný,ale vždy nám velmi chutná.Příprava je jednoduchá,chuť skvělá,ale je jiná než u bežného bramborového salátu.Brambory vařit ve šlupce.potom oloupat a nakrájet na kostičky a dát do mísy.dále se nakrájí asi na tři kila brambor 30 dkg šunkového salámu,asi tak půl sklenice sterilizovaných okurek(nejlepší znojemské),jedna lžíce nasekaného kapari,asi 30-40dkg majonézy,jedno jablíčko nakrájené na kostičky,asi jedna lžíce hořčice,pepř,sůl,citronová šťáva.řádně zamíchat,pořípadě dochutit a je to.Letos na vánoce jsem to nevydržel a snědl jsem ho hned asi 30 dkg  a šel na pivo.Chuť salátu se mi krásně rozkládala na patře,no co říci dále.Jen jedno takové upozornění,že opravdu chutná plně jinak,než běžný salát.

0/0
6.1.2010 21:29

tenkdomacas

Re: Také jiný bramborový salát

ještě podle chuti hrášek a pokud by někomu chyběla cibule,může tam tak jednu menší drobně pokrájenou dát.

0/0
6.1.2010 21:43

Glaukom

Fuj

tajbl 8-o8-o. Chybí tu zvracející smajl ....

0/0
8.12.2009 8:00

StumedlazOltecu

Jo a ještě malá notzicka..

O   Vánocích  do salátu dáváme ze dve   vejca vařená na tvrdo..

Je třeba hodit  voko   do Šufaně.JIna ste  vcelku na nic   nezapomenuli

0/0
6.12.2009 20:11

StumedlazOltecu

Ono je salát a salát

Zcela   nová   knajpa   Na Poříčí   U   Hájků   dábvá do salátu zelené olivy.Je to   zdravější i když pro moravský žaludek   hůře stravitelné...

  Tu  červenou řepu na Moravě nedávám   vůbec...Je  nadýmavá 

0/0
6.12.2009 20:09

rammones

Mno...

Každému chutná něco jiného, oukey, majonízu mám taky rád, ale na 1200g brambor dát 440g majonézy... to je fakt jak koupaliště pro brambory...

0/0
6.12.2009 18:55

Alena0077

Nejlepší dělám já!!!!!!!!!!!!!!!

0/0
6.12.2009 15:18

Alena0077

Re: Nejlepší dělám já!!!!!!!!!!!!!!!

Jo a to jako žerou k řízku nebo ke kaprovi?

0/0
6.12.2009 15:22

Jezdím na neutrál

Re: Nejlepší dělám já!!!!!!!!!!!!!!!

Nenene, nejlepší dělám já.......... R^;-D

0/0
6.12.2009 16:16

ipietro

Lidi, vy jste konzervy

Just si tam ty ředkvičky dám :-P

0/0
6.12.2009 13:53

Lucass

Re: Lidi, vy jste konzervy

R^

0/0
6.12.2009 17:05

radon77

Nějak mi to neštymuje

Asi je potřeba při přípravě salátu notně ochutnávat. Nebo nevim.

v gramech: 1200+200+500+300+200+440=2840g. Což je v dnešní době již téměř (vrátanie smetany a řeřichy) víc než 3 kila... nějaký renonc, né? Ale asi jsem jen hnidopich :D

0/0
6.12.2009 13:45

Teletabis

Re: Nějak mi to neštymuje

Zrovna jsem to chtěl napsat.

0/0
6.12.2009 17:59

Zuzana.

V jednoduchosti je krása

Držím se tradičních, prověřených receptů, a neexperimentuji. Řepa, ředkvičky, OLIVOVÝ olej?! Ne, děkuji. V jednoduchosti je krása. A některé recepty prostě experimentování nesnesou. Jistě, bramborových salátů může být celá řada, ale ten "náš" je jen jeden...

0/0
6.12.2009 12:03

Jezdím na neutrál

Re: V jednoduchosti je krása

Nic mne nepřekvapuje... jen ty česnekové klíčky... fuj, to abychom pak na sebe ani nedýchali. Ten česnek musí přerazit chuť úplně všeho, zejména když se do druhého dne salát rozleží. 8-o

0/0
6.12.2009 16:18

Lucass

Re: V jednoduchosti je krása

A co si ten recept nejprve přečíst? Klíčky jsou jen na ozdobu při servírování... ;-)

0/0
6.12.2009 17:02

jindrich

držme se klasiky českého lahůdkářské školy

každému podle jeho chuti, jen je pak otázka, co je a co není bramborový salát (česnek a řepa, která barví brambory dočervena????, to snad s bramborovým salátem nemá co dělat), z vlastního experimentování typu zkouška-omyl jsem se poučil, že méně a málo je ve výsledku více, např. pokusy s jogurty a zakysanými smetanami dopadají tak, že se salát po několika hodinách nedá pozřít, natož třeba v chladu-ne v lednici- odleželý do druhého dne (kdy je ten klasický, t.j bez salámu, klíčků a zrní všeho možnýho a dalších vymyšleností, ale s poctivou majonézou, které ale nesmí být moc, nejlepší):-P

0/0
6.12.2009 10:57

def...

trochu experimentovala doma a pak jim to naservírovala

takze staci zkazit klasickou recepturu na salat a najednou je to vitez, nejlepsi mezi nejlepsimi... no fuj Rv tohle bych fakt radeji nezral.... mam rad tu svoji klasiku i po stopadesate prvni

0/0
6.12.2009 10:52

bluespirit

Já už léta

brambory a všechny ostatní ingredience do salátu strouhám na hrubém struhadle, vynechávám veškerou zeleninu krom cibuje a okurky, dávám poměrně dost měkkého salámu, přidávám worcester, majonézu dávám půl na půl s tatarkou od hellmans - a všichni se po tom mohou umlátit ;-D

0/0
6.12.2009 10:44

PetrVTR

Re: Já už léta

Nezlobte se na dme, ale davat do bramborovehosalatu uzeninu neni nic jineho nez prasecina...

0/0
6.12.2009 10:53

kroutimhlavou

Re: Já už léta

Nezlobte se na mě, ale ve v míse salátu musí být alespoň půl kila gothaje !!! Je vidět, že tomu nerozumíte :o))))8-o

0/0
6.12.2009 11:37

Zuzana.

Re: Já už léta

gothaj není uzenina, gothaj je odpad

0/0
6.12.2009 11:42

Morrison

Re: Já už léta

Gothaj je "měkký salám", vážená. Tím samozřejmě nepopírám, že je možné, že ten, co kupujete Vy, je skutečně z odpadu.

0/0
6.12.2009 16:04

Zuzana.

Re: Já už léta

nekupuji

0/0
6.12.2009 19:31

Zuzana.

Re: Já už léta

R^R^R^

0/0
6.12.2009 11:41

Lucass

Re: Já už léta

Ale to potom není bramborový salát ;-) Pointa bramborového salátu je v tom, že neobsahuje maso/salám. To vaše je spíš variace na vlašský salát.

0/0
6.12.2009 17:04

Teletabis

Re: Já už léta

Jenže Vlašák zase neobsahuje brambory.

0/0
6.12.2009 18:02

Zuzana.

Re: Já už léta

proto "variace"... bramborová varianta vlašáku :-)

0/0
6.12.2009 19:37

Sallmi

Re: Já už léta

vlašák je bramborový salát s uzeninou

0/0
7.12.2009 8:53

CoS

Re: Já už léta

vlašák,že neobsahuje brambory?To jste mimo,nebo jíte ty umělé saláty,najděte si recept na vlašák

0/0
5.1.2010 21:39

crtec2

S tou červenou cibulí nepřehánět!

Pak se ten salát k pečenýmu psu moc esteticky nehodí, přece jenom je to tmavší maso.

0/0
6.12.2009 9:55

Roumen

Nejspis vyhrali, protoze...

"...recept odlehčili ředkvičkami a dochutili česnekovými a řepnými klíčky." :-/

0/0
6.12.2009 9:25

stana1

Ještě malé vylepšení

Ještě to chce trochu strouhaného křenu a místo cukru strouhaná jablíčka.

0/0
6.12.2009 9:22

NaPulCech

Bramborovy salat ji jen chude.

U nas jime Sush, Kaviar, lososa, krevety.R^

0/0
6.12.2009 9:15

Danny_Kay

Re: Bramborovy salat ji jen chude.

No jasne...a toaletni papir mate pozlaceny, co? Cece, ty ses pripad ;-D

0/0
6.12.2009 9:32

NaPulCech

Re: Bramborovy salat ji jen chude.

:-P

0/0
6.12.2009 9:50

LaFemmeSpeedy

Re: Bramborovy salat ji jen chude.

chce to trochu nadhledu, tys asi nepochopil, že dotyčný si dělá "srandu" ;-)

0/0
6.12.2009 10:58

Danny_Kay

Re: Bramborovy salat ji jen chude.

No jasne...a toaletni papir mate pozlaceny, co? Cece, ty ses pripad ;-D

0/0
6.12.2009 9:34

gourmett

Re: Bramborovy salat ji jen chude.

Blahoslavení duchem chudí, jejich je království nebeské!;-(G.

0/0
6.12.2009 9:55

Zuzana.

Re: Bramborovy salat ji jen chude.

tak to se budeš mít... :-)

0/0
6.12.2009 14:56

Datel007

Re: Bramborovy salat ji jen chude.

Prosimtě doma žerete šroubovákem z německý helmy, a tady si budeš hrát na honoraci. Rv

0/0
6.12.2009 20:13

wlasta

nejlepší podle koho?

Tak s tím by jste u nás nevyhráli. Brambory -cibulka- šunka-kapie- okurek vajičko majonéza osolit a bašta. Ale je to jenom názor takže kdo chce ať si jí co chce. :-)

0/0
6.12.2009 8:35

tj13

Re: nejlepší podle koho?

no zní to dobře, ale prosímtě - co je to ten "okurek", já vím, že existuje zelenina, které se v Českém jazyce říká okurka a je to takový zelený váleček se zaobleným koncem, ale okurek, to fakt nevím co si pod tím mám představit....

0/0
6.12.2009 10:51

LaFemmeSpeedy

Re: nejlepší podle koho?

tvoje představivost je očividně na velice nízké úrovni :-P

0/0
6.12.2009 11:00

Joooudas

Re: nejlepší podle koho?

Okurek (v mužském rodě) tomu říkají Moravanky, které si jím nahrazují manžely R^

0/0
11.12.2009 1:07

LaFemmeSpeedy

Re: nejlepší podle koho?

proč dáváte do bramborovýho salátu šunku?

0/0
6.12.2009 11:01

Sallmi

Re: nejlepší podle koho?

protože maj rádi vlašák?

0/0
7.12.2009 8:51

Teletabis

Ale

to pak již není bramborový salát, po kterém se tak hezky prdí. To je jako vepřo-péčo udělané z kuřecího.

0/0
6.12.2009 8:03

I am wraith

Re: Ale

Po správně udělaném bramborovém salátu se neprdí. To jen tehdy, pokud jej dělal někdo, kdo to neumí. ;-)

0/0
6.12.2009 8:12

ppc1500

Re: Ale

Tak sem hoť ten správný recept...

0/0
6.12.2009 8:15







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.