- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
U nás v rodině se dělá bramborový salát s receptem starým asi 80 let. Je pravda, že vždycky není stejný,ale vždy nám velmi chutná.Příprava je jednoduchá,chuť skvělá,ale je jiná než u bežného bramborového salátu.Brambory vařit ve šlupce.potom oloupat a nakrájet na kostičky a dát do mísy.dále se nakrájí asi na tři kila brambor 30 dkg šunkového salámu,asi tak půl sklenice sterilizovaných okurek(nejlepší znojemské),jedna lžíce nasekaného kapari,asi 30-40dkg majonézy,jedno jablíčko nakrájené na kostičky,asi jedna lžíce hořčice,pepř,sůl,citronová šťáva.řádně zamíchat,pořípadě dochutit a je to.Letos na vánoce jsem to nevydržel a snědl jsem ho hned asi 30 dkg a šel na pivo.Chuť salátu se mi krásně rozkládala na patře,no co říci dále.Jen jedno takové upozornění,že opravdu chutná plně jinak,než běžný salát.
ještě podle chuti hrášek a pokud by někomu chyběla cibule,může tam tak jednu menší drobně pokrájenou dát.
O Vánocích do salátu dáváme ze dve vejca vařená na tvrdo..
Je třeba hodit voko do Šufaně.JIna ste vcelku na nic nezapomenuli
Zcela nová knajpa Na Poříčí U Hájků dábvá do salátu zelené olivy.Je to zdravější i když pro moravský žaludek hůře stravitelné...
Tu červenou řepu na Moravě nedávám vůbec...Je nadýmavá
Každému chutná něco jiného, oukey, majonízu mám taky rád, ale na 1200g brambor dát 440g majonézy... to je fakt jak koupaliště pro brambory...
Jo a to jako žerou k řízku nebo ke kaprovi?
Asi je potřeba při přípravě salátu notně ochutnávat. Nebo nevim.
v gramech: 1200+200+500+300+200+440=2840g. Což je v dnešní době již téměř (vrátanie smetany a řeřichy) víc než 3 kila... nějaký renonc, né? Ale asi jsem jen hnidopich :D
Držím se tradičních, prověřených receptů, a neexperimentuji. Řepa, ředkvičky, OLIVOVÝ olej?! Ne, děkuji. V jednoduchosti je krása. A některé recepty prostě experimentování nesnesou. Jistě, bramborových salátů může být celá řada, ale ten "náš" je jen jeden...
Nic mne nepřekvapuje... jen ty česnekové klíčky... fuj, to abychom pak na sebe ani nedýchali. Ten česnek musí přerazit chuť úplně všeho, zejména když se do druhého dne salát rozleží.
každému podle jeho chuti, jen je pak otázka, co je a co není bramborový salát (česnek a řepa, která barví brambory dočervena????, to snad s bramborovým salátem nemá co dělat), z vlastního experimentování typu zkouška-omyl jsem se poučil, že méně a málo je ve výsledku více, např. pokusy s jogurty a zakysanými smetanami dopadají tak, že se salát po několika hodinách nedá pozřít, natož třeba v chladu-ne v lednici- odleželý do druhého dne (kdy je ten klasický, t.j bez salámu, klíčků a zrní všeho možnýho a dalších vymyšleností, ale s poctivou majonézou, které ale nesmí být moc, nejlepší)