Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Maso perfektně vyudíte i na balkoně, stačí dva květináče a starý vařič

Vyrobte si balkonovou elektrickou udírnu z terakotového květináče a rozmontovaného elektrického vařiče podle pana Cuketky. Z vepřového ramínka nebo krkovice v tomto typu udírny připravíte pravý "pulled pork".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Danka B

Něco mi to připomíná...

Ještě dát do bytu cirkulárku na to dříví k uzení, tu udírnu do obýváku a komín z okna... :-) Praktická ukázka zde:

http://youtube.zex.cz/video_velke.php?id=ukaz&co=20090920110457

0/0
13.1.2010 12:21

agava

uzeni

neni uzeni trochu drsna uprava? Kdyz vydim ten vycouzeny skvarek masa tak mne prechazi chut.

0/0
12.1.2010 10:01

peavey

uzeni x ohrev ;)

Samozrejme tohle zadny uzeni neni, uzjen kvuli te kratke dobe. Timhle to maso ohrejete a mozna trochu navonite drevem, ale uzeni je opravdu neco jineho. Jinak uz samozrejme exituji takoveto mini udirny z nerezu a s budikem (minutkou).

0/0
10.1.2010 12:54

nazdravi

Jiny napad

;-DNemyslite, ze by se to mohlo udit primo v prenosne elektricke troube? Na dno do pekacku date drivi, na mrizku, ktera ma kazda trouba maso a pak jenom zapnete troubu nekde venku na zahrade a hlidate teplotu pomoci teplomeru. To drevo bude dymat az se trouba rozehreje, Ma to byt ,pokud se nemylim, pri 100 stupnich a kolem 10 hodin, Ja to tak opravdu zkusim.

0/0
9.1.2010 20:26

jack08

Sousedy vyudíte i na balkoně

stačí dva květináče, vařič a přípravu na rozbití držky od sousedů.

0/0
9.1.2010 15:07

monarchista

Re: Sousedy vyudíte i na balkoně

;-D přesně mě to napadlo, když jsme si přečet nadpis o uzení na balkoně

0/0
10.1.2010 9:25

damianx

Re: Sousedy vyudíte i na balkoně

Mě také.Byla to hned první myšlenka :-)

0/0
11.1.2010 4:37

captain cook

Re: Sousedy vyudíte i na balkoně

sousedum takoveho domaciho kutila-udice bydlicim v bytech s balkony nad jeho, staci jen ty zminene dva kvetinace. Na osobu. Pak jen dobre zamirit a spustit v okamziku, kdy kutil zacne zamorovat sve okoli coudem.

0/0
2.2.2010 6:53

I am wraith

_

Pěkné, jen doufejme, že následkem zásahu elektřinou zemře jen množství nezbytně nutné, pro poučení ostatních.

_

Pro ty, kdo nechtějí riskovat, popřípadě udit sousedy (lidé se zahradou nemusí konstruovat podobnou šílenost) bych dodal, že pulled pork se stejně tak dělá v troubě, nebo pomalém hrnci. Bude to sice jiné, ale nebudete mít po návštěvě souseda vyražené zuby, nebo po návštěvě hasičů vyrabované konto.

_

Nic proti panu C. Ten, pokud si správně vzpomínám, jasně psal, že bydlí v posledním patře.

0/0
8.1.2010 14:05

Taffey

To je výrobek hodný Přemka Podlahy a jeho Receptáře.

0/0
8.1.2010 9:34

Tomach

Jojo...

A priste o expresnim ohrivani spekacku. Velice jednoduche, zvladne to i male dite - vezmou se dva draty, bananky na obou koncich. Jeden konec dratu do zasuvky a druhy do burtu. Pro line doporuciji tuto jednoduchou operaci sverit malym detem, zatimco si tatik vychutna pivko... 8-o Ach jo...

0/0
8.1.2010 1:58

Jandik73

Re: Jojo...

Zkoušel jste ten Váš nesmysl? Nebude to fungovat. Musí se tam dát odpor, pro pozvolnější opékání špekáčku.

0/0
8.1.2010 13:20

I am wraith

Re: Jojo...

Děti mají plus mínus ten správný odpor...

0/0
8.1.2010 13:57

Pavel1tu

Re: Jojo...

ale bude !

jsem elektrikář s dlouhodobou praxí a tímto jsem se bavil někdy v mládí :-)

i první varné konvice měli jen vyvedeny 2 poly s 220 V do nádoby !

PS: v článku změňte 220V na 230V :-D

0/0
9.1.2010 19:58

Jandik73

Re: Jojo...

Jak se prosím ohřeje voda, když jí prochází proud? Myslel jsem, že se ohřívá tím, že tam je nějaký odporový drát, resp. topná spirála.

0/0
12.1.2010 14:27

Polárníkočka

Re: Jojo...

tak tebe bych si, hochu, jako elektrikare na stavbu opravdu nenajal...

0/0
12.1.2010 19:34

tydytek

Re: Jojo...

Žádný odpor, žádné pochyby. Toto skutečně funguje, Špekáček má svůj vnitřní odpor. Také jsme to v práci dělali.

0/0
2.2.2010 6:40

Kerim52

Dřevo na uzení

by snad nemělo mít kůru? Nebo se mýlým?!

0/0
7.1.2010 8:40

polednice

Re: Dřevo na uzení

Nemýlíš.

0/0
8.1.2010 7:16

captain cook

no kdyz si predstavim takove panelaky na Jiznim Meste

a jak si na jejich balkonech ruzni obyvatele zakladaji udirny, tak potes koste a ty sousedy, co jsou nuceni to cmuchat!

0/0
6.1.2010 20:01

ajtymně

Re: no kdyz si predstavim takove panelaky na Jiznim Meste

To já si ani nemusím představovat. Bydlím v řadové zástavbě a mám jednoho takového debila z jedné strany a druhého z opačné. Fakt je to silný zážitek.Tímto jim oběma za tento "zážitek"    v e l m i    děkuji. Jeden se jmenuje Zapletal a druhý Procházka. Mimochodem, ten pán, který tuto udírnu sestrojil je asi taky dosti mdlého rozumu a ještě asi nikdy nedostal kopanec od 230 V. Pro nějto bude  taky jistě silný  "zážitek", až tu pecku jednou dostane. Pokud ji ovšem přežije. Myslím, že na   i-dnes by si měli takovéto návody rychle rozmyslet, než si někdo podle nich tuto hloupost sestrojí, zabije ho to a příbuzní budou i-dnes žalovat u soudu.  V Americe prý je to docela běžné a žalující strana vyhravá i při menších hovadinách, než je tato. :-)

0/0
6.1.2010 20:41

ufoun

Re: no kdyz si predstavim takove panelaky na Jiznim Meste

no nejsme v americe, zde se predpoklada zakladni inteligence, a varovani v clanku je. hadam ze u nas by nevyhral nic ;-) jinak souhlas ze hrat si s proudem muze znamenat i "vyuzeneho" kutila...

0/0
6.1.2010 22:44

captain cook

Re: no kdyz si predstavim takove panelaky na Jiznim Meste

tady nejde o nejakou zakladni inteligenci, ale o to, ze dotycny autor -pokud neni prislusne kvalifikovany elektrikar- je jenom amatersky kutil. Nevim jak to presne bezi v Cesku se zakony, ale v ruznych zapadnich statech se povazuje nejen za nebezpecne, ale primo nezakonne delat amaterske upravy na elektrickych spotrebicich. Pokud by doslo k nejake nehode, pan kutil by si to musel zodpovidat u soudu. A navic publikovat kutilsky navod na nejakou neopravnenou domaci upravu elektrickeho spotrebice v mediich take muze byt osemetne co se paragrafu tyce.

0/0
7.1.2010 19:02

xohdvaprmhgcqxzn

Re: no kdyz si predstavim takove panelaky na Jiznim Meste

no jenze ackoliv je to zakazano, tak prumerne inteligentni clovek se stredni skolou by to podle me dokazal udelat tak, aby to bylo cele izolovane. My jsme taky bastlili nejakej predradnik a nejakej vetrak a dokazali jsme to dobre odizolovat. Staci nebejt lempl a nepodcenovat elektrinu, a nebejt lajdak ve zpracovani.

Ten zakon je, ze nemuze nikdo bez povoleni poskytovat tyto sluzby.

0/0
8.1.2010 1:38

Standa17

Re: no kdyz si predstavim takove panelaky na Jiznim Meste

nenechte se blamovat, samozrejme, ze neni proti zadnemu zakonu (tady ani nikde jinde ve svete) se doma hrabat v jakychkoli elektrickych spotrebicich. vyhlaska 50 plati samozrejme jen pro profesionaly. a kdyz nekomu ublizite vasim neodbornym zasahem, tak je jedno jestli elektrickym nebo mechanickym, proste si to odsedite. jak se rika, a zde je to obzvlast vystizne, je to prast jako uhod

vy byste snad chtel zavrit i edisona...

0/0
8.1.2010 17:59

xtonda

Re: no kdyz si predstavim takove panelaky na Jiznim Meste

Normálně je vem hadicí, z m r d y.

0/0
7.1.2010 9:54

J.

pri cenach elektriny se to docela prodrazi

uz jen proto ze se to maso musi delat dlouho a pomalu. Ne behem 15ti minut aby to bylo spravne udelane. Co ja vim na pulled pork se doporucuje minimalni doba 5hodin pomaleho grilovani na neprimem plameni - ne uzeni. Nejak mi to cele prijde jako jedna pani povidala a pak vyhoreli.

0/0
6.1.2010 19:44

Standa17

Re: pri cenach elektriny se to docela prodrazi

a kdyz se naucite cist, tak se tam i ten cas uzeni doctete...

0/0
8.1.2010 18:02

wpr6105

Usení na balkoně

Udit můžete do té doby, než vám jak uvedeno níže sousedi dají na budku nebo vám byteček propláchnou hadicí hasiči.....

Kam jen na ty pikačoviny redachtóři chodí?

0/0
6.1.2010 9:33

asiclovek

piliny

doporucuji misto kousku dreva piliny, z toho netvrdsiho dreva co najdete a musi se minimalne jednou vymenit.. baf

0/0
6.1.2010 8:29

ufoun

Re: piliny

muzu zelezne piliny? ty budou taky tvrde ;-D

0/0
6.1.2010 22:46

josefl

Nádhera

Hasiči mají zcela jistě z tohoto návodu radost. Na rozpálenou plotýnku kape tuk. Zkuste si to doma na sporáku, zjistíte za jak dlouho chytne a také si čuchněte. Uvidíte jaká bude chuť masa a potom bude důvod proč byt vymalovat. Navíc autor doporučuje udit při 100 stupních. Totální hovadina. Všechen tuk vyteče a maso nebude k jídlu. Kupte si alespoň nějakou příručku, stačí učebnice pro SPŠP, nebo otevřte kuchařku po babičce, tam jsou návody jak maso připravit a při jaké teplotě udit.  A na balkóně maso pak jen konzumujte, sousedi se na rozdíl od navrhovaného uzení nebudou zlobit, zvláště když  je ke konzumaci přizvete.

0/0
5.1.2010 22:11

polednice

Ahoj, kuciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

tek jsem ten návod vyzkoušel. Za 15 mint po zapaleni ohně přišel soused co bydlí nade mnou. Je o 20 čísel větší než já a když na mě vyvalil červený oči od kouře, očazenou rukou mě přidržel a pak mi jednu ubalil bejzbolkou, myslel jsem že přišel Mikuláš s čertem. Zdravím autora článku, a až mi na chirurgiji vyndají stehy z mého obličeje půjdu redakci osobně poděkovat. Teď mluvit nemůžu a to uzený se brčkem jíst opravdu nedá.

0/0
5.1.2010 17:25

Terribor

Udírny

 Nejlépe se osvědčil 50l ocelový soudek  na spojovací materiál (šrouby, matky) s poklicí opatřenou rychlouzávěrem. Dále se velmi osvědčil vyřazený el. sporák. Z trouby se odstraní spodní plech a na topné hady se sypou piliny. Příkon tepla se reguluje podle potřeby, Není hezčí pohled na kouřící se sporák v rohu zahrady!! V těchto udírnách by šlo i uzenopéci maso, ale až tak daleko moje zkušenost nesahá. Ryby vyuzené však v těchto udírnách předčí v mnoha směrech i Varmužu a stačí nám na to slabá půlhodinka. Musí se to však umět. Nespálit, nedoudit. Praxe vás naučí.   

0/0
4.1.2010 23:40

Terribor

Udírny

jsou různé. Firma ABU nabízí k prodeji krabicovou udírnu na ryby i s pilinama. Jedná se o stejný princip. Na dno se nasypou piliny, na rošt se nakladou ryby a přikryje se to víkem. Vše se postaví na oheň a proces začíná. Jen je potřeba si hlídat příkon tepla a dodržovat návod k použití. I z normálního barelu lze vytvořit prvotřídní rychlo udírnu. Obvod barelu se navrtá na více místech, dírami se prostrkají dráty na které se zavěsí ryby či maso a vršek se zakryje třeba mokrou pytlovinou. Na dno se nasypají piliny, hobliny nebo třísky z tvrdého dřeva a barel se umístí na teplo. V přírodě na ohniště. Opět je potřeba si hlídat příkon tepla a pod  barelem udržovat jen mírný žár.

0/0
4.1.2010 23:40

pmichak

bbq

autor zamenuje 2 rozdilne typy upravy jidel. uzeni a zminena uprava tzv. bbq jsou naprosto rozdilne druhy uprav masa.

0/0
4.1.2010 18:38

matesakoid

to je ale blbej napad

Nebo naopak skvelej pokud se chce autor seznamit se vsema partajema v baraku behem jednoho odpoledne ;-D

Stejne dobrej, jako v panelaku na Vanoce vecer VELMI hlasite zvracet a pak se nechat s otravou z jidla vyzvednout sanitkou

0/0
4.1.2010 17:12

rojack

Re: to je ale blbej napad

Tož kluci, to je ideální nápad do paneláku. Skoro jako pořádná noční grilovačka na balkóně. Ať žije Cuketka.;-)

0/0
4.1.2010 19:26

nakej_nick

jakykoví kreativci na idnesu

mě fakt dostávají...

klíčenka (flashdisk), žiletka (tenký mobil), ... a teď uďák. ;-D;-D;-D

A mimochodem - již drahnou dobu máme v zásuvkách +- 230 V.

0/0
4.1.2010 16:33

owcbffqpdn

Re: jakykoví kreativci na idnesu

úplně stejně přesná informace, jako že je v zásuvce 220V je ta, že je tam 230V a dokonce i ta, že je tam 0V...Všechny tři hodnoty po padesátinu vteřiny....

0/0
5.1.2010 21:04

wpr6105

Re: jakykoví kreativci na idnesu

230V je tzv. JMENOVITÉ napětí.

Kupodivu pro pojmenování nerozhoduje vyčíslení hodnoty  a je zcela irelevantní okamžitá perioda nebo stav zapnuto/vypnuto...:-)

0/0
6.1.2010 9:38

Rudla.

Re: jakykoví kreativci na idnesu

Přesněji je to JMENOVITÉ EFEKTIVNÍ napětí.:-)

0/0
8.1.2010 13:57

Polárníkočka

Re: jakykoví kreativci na idnesu

jasne, a v zasuvkach na 380 mame voltu rovnou 400 ;-)

0/0
12.1.2010 19:37

sirc

Hasiči a sousedi budou štěstím bez sebe

:-)

0/0
4.1.2010 16:15

misakcz

S rukou na srdci

odpovídám ano, pokud by  se to tak neudělalo a nechalo by se jen ležet tak mam smolika a mužu vyndat žehličku..

0/0
4.1.2010 15:59

opportunity

Amíci na něco přišli

Tohle jsem četla v radách pro sovětské pionýry z padesátých let. ;-D

0/0
4.1.2010 15:14

polednice

Re: Amíci na něco přišli

Přesně tak, moje řeč. Já to četl zase v Junáku, občas se dalo taky najít např. v Setonovi (Dva divoši) a další tábornické literatuře. Když se člověk dostal na tábor, který  vedli normální lidi (žádný úchyláci nebo politický pošukové), tak se dozvěděl dost. Dnešní desetiletí až čtrnáctiletí už asi nemají šanci něco takového zažít.

0/0
5.1.2010 17:06

I am wraith

Re: Amíci na něco přišli

Vtip je ovšem v tom, že:

_

A. Amíci to dělají úplně jinak

B. Sovětští pionýři neměli, stejně jako jejich nástupci dnes nemají, to maso ;-)

0/0
8.1.2010 14:09

brooklin

udírna?

tak to je teda fajn... Máme souseda, co si chodí tak co 2 hodiny zapálit... bydlí pod náma asi jedno patro a jen ta cigareta bohatě stačí. Kdyby na balkoně pustil udírnu, tak mu asi půjdu vyhodit pojistky.

0/0
4.1.2010 14:50

černej oes

Re: udírna?

Patrně máte balkon do světlíku.

0/0
4.1.2010 18:49





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.