Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Marshmallows vám nadýchají kávu, dají se opékat, vyrobíte z nich marcipán

S měkoučkými pěnovými bonbóny marshmallows se dají páchat neuvěřitelná kulinářská kouzla a experimenty. V anglicky mluvících zemích už na to přišli dávno, teď je řada na nás. Vyzkoušejte třeba nadýchanou kávu či grilování.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

nova_pipina

pardon

Ano přiznávávám se, že jsem článek nečetla, jen nadpis - a tímto hodnotím bléééé.

0/0
10.2.2010 20:05

aquaterra

Tak toto jsem nějak nepochopila.

:-(Rv

0/0
8.2.2010 20:04

Wendolene

Dynovy kolac na halloween a opekane marshmallows?

Je tohle jeste cesky server prosim? Marcipan z teto umele hmoty? To si snad delate srandu. Vubec vam nevadi, kolik chemikalii v tom je? A proc je tato hruza v hobby? Radeji budu zvykat polystyren , dekuji pekne...Rv

0/0
5.2.2010 0:26

chudacek.blbecek

Re: Dynovy kolac na halloween a opekane marshmallows?

Jejda, takže Vy třeba nevaříte špagety, protože nejsou české? Opravdový marcipán je pěkná makačka a k dostání skoro není, většinou je to jen sušené mléko s aromaty.

0/0
8.2.2010 10:43

Wendolene

Re: Dynovy kolac na halloween a opekane marshmallows?

Opravdovy marcipan je bezne k dostani, navic maloktera hospodynka dela prave dorty doma, pokud ano, kolikrat do roka? Pokud nezijete nekde na opustenem ostrove, marcipan sezenete lehce. Delat ho z marshmallow hmoty , ktera je umela, je opravdu kulinarni obludnost.

0/0
9.2.2010 20:15

chudacek.blbecek

Re: Dynovy kolac na halloween a opekane marshmallows?

Žiju v jednom z největších měst republiky a věřte mi, že opravdová marcipánová hmota se shání těžko. Je to samozřejmě spotřebitelem, který tlačí na cenu, kupuje jen laciné výrobky a cukráři jsou pak nucení používat ve jménu nízké ceny náhražky. Nejsem zastáncem přesvědčení, že všechny dorty se musejí potahovat marcipánovou hmotou.

0/0
10.2.2010 11:52

chudacek.blbecek

Re: Dynovy kolac na halloween a opekane marshmallows?

 Ještě - marsmellow je zhruba tak umělé jako další cukrovinky na našem trhu. Není to ale žádná alchymie, marshmellow si můžete vyrobit i sama.

0/0
10.2.2010 11:54

dasa0302

Blafy z blafu

Rv

0/0
3.2.2010 11:25

opportunity

Našlehaný cukr?

Myslela jsem, že je to oslazená želatina.

0/0
2.2.2010 23:50

nova_pipina

Re: Našlehaný cukr?

Nene, želatina to není. opravdu je to ten našlehaný cukr. Myslím, že je to vidět i ze složení.

0/0
10.2.2010 20:06

carandache

jak se vyhnout škole

Pro mne večer snězený pytlík marshmeliow znamenal ráno zaručený břichabol a  omluvenku do školy.

0/0
2.2.2010 22:51

chudacek.blbecek

Re: jak se vyhnout škole

To je paráda, my jsme ještě jedli křídu.

0/0
4.2.2010 12:22

Albína

osobně je mám ráda. dostanu za to od diskutujících na holou?

0/0
2.2.2010 22:20

Anthemis

Re: já

To rozhodne ne - nejste/nejsi totiz nikde po ruce, hehe ;). Ne, ale vazne, zkusil bych radeji 'obyceny' bonbon, kdyz uz sladke, ale radeji ten s opravdovym cukrem...Jeste lepe ale samozrejme ovoce :o).

0/0
2.2.2010 22:54

tmf

tak

a Babica má další recepty

0/0
2.2.2010 22:13

Hans Wurst

Synteticke svinstvo "Made in China" nebo "Made in Poland"

Oproti tomu jsou spagety s kecupem spickovy kulinarsky zazitek...

0/0
2.2.2010 21:57

chudacek.blbecek

Re: Synteticke svinstvo "Made in China" nebo "Made in Poland"

fůůůj, špagety s kečupem Rv to už ty "máršmelouny" musíte pořádně nesnášet.

0/0
4.2.2010 12:24

gagaryn

Re: Synteticke svinstvo "Made in China" nebo "Made in Poland"

co je špatnýho na špagetách s kečupem ? Dětem i dospělým to chutná.

0/0
4.2.2010 12:35

chudacek.blbecek

Re: Synteticke svinstvo "Made in China" nebo "Made in Poland"

Nemyslela jsem to tak, že jsou špatné. Spíš tak, že je nemám ráda. Kečup mi vadí, protože většinou překrývá další chutě a celé kulinářské snažení pak přijde nazmar.

0/0
8.2.2010 11:10

cinsky_buh_srandy

fuuuuuuuuuj

:-P

0/0
2.2.2010 17:20

Sir Humphrey Appleby

tfuj tfuj

tuhle přeslazenou příšernost chutnající jako umělá hmota jsem nenáviděl už jako dítě... a že bych byl nucen pozřít to i dnes si vůbec nedovedu představit :D

0/0
2.2.2010 17:17

joensfredriksson

haute cuisine

no to je ale vysoká gastronomie...něco takového bych nepozřel, stejně jako jídlo z prášku, salámy, barevné limonády, hotové pomazánky ze supermarketu, margarín a další sr..acky

0/0
2.2.2010 16:57

iuos - cenzorův mazánek

hmm

nevíš o co přicházíš, těch zážitků ;-D

0/0
2.2.2010 18:16

kokrspanel

články nečtu

Ale jedno se musí marshmallow nechat - obyčejnou horkou čokoládu promění ve vynikající nápoj, který jednou zkusíš a víckrát nechceš nic jiného R^ 

0/0
2.2.2010 13:25

chudacek.blbecek

Re: články nečtu

Jen pro kontrolu - to opékané Vám chutná? Mně totiž ne, tak nevím, jestli to pro mě má vůbec cenu zkoušet :)

0/0
2.2.2010 16:57

ski MM

Falešný marcipán

Já tedy na falešný marcipán z Marshmallow nedám dopustit. Už jsem takto potahovala několik dortů, hlavně pro děti, a vždy měly velký úspěch pro svůj vzhled i chuť. Je to velmi rychlé, jednoduché, levné, s hotovou hmotou se výborně pracuje, jak při potahování dortu, tak při výrobě jiných "ozdobiček", a hlavně je to opravdu dobré. A není pravda, že se nedá použít přes šlehačkový krém. Přes čistou šlehačku jistě ne, ale já svařuju šlehačku s čokoládou, vyšlehám, krém je z toho úžasný a hmota navrchu neteče.

Skeptikům doporučuju vyzkoušet, budete se divit... :-)

0/0
2.2.2010 13:15

lala21

Re: Falešný marcipán

taky potahuji jedině Marshmallowny :-) Objevila jsem to, když jsem hledala náhradu za marcipán, kt. u nás nikdo nejí :-( Pravda, když jsem to dělala poprvé,  tak jsem si zaneřádila půlku kuchyně a lepila se ještě druhý den ;-D Ale výsledek stál za to. Nikdo ze strávníků v té potahovací hmotě Marshmallowny ani nepoznal ;-)

PS. když rozehřívám Marshmallowny tak k nim ještě přidávám pár čtverečků bílé čokoládu a misku a metly potřu olejem jinak je to naprostý lepidlo

0/0
4.2.2010 23:59

velky bratr

A pro ty, kdo umi anglicky

Tady je na techto sladkostech nadherne vykreslena soucasna financni situace i s helicopter Benem. Po precteni mozna mnozi zacnou chapat co je spatneho na tom, ze urokova mira je nizka....

http://mises.org/daily/4011

0/0
2.2.2010 12:18

mysh.82

Další využití

A díky své konzistenci se dají tyto pěnové cukrovinky použít také jako ucpávky do uší - jen se doporučuje je nepoužívat v létě, aby vám nezatekly za límec a nelákaly vosy;-D

0/0
2.2.2010 11:42

cervenykyblicek

Horka Cokolada

No... nevim, jak ty ostatni napady, ale horkou cokoladu s marsmalounama znam a naprosto jsem si naprosto zamilovala. V A dat si ji jednou/dvakrat za mesic stihle linii rozhodne neuskodi ;-)

0/0
2.2.2010 10:58

Anthemis

Re: Horka Cokolada

Hm, az na to ze tu nejde o stihlou linii...cukr je v pohode, telo se s nim vyporada - staci si dat dejme tomu lehky beh ci jinou formu aktivity, ale horsi to je s temi latkami, se kterymi si pak telo nevi rady...Cesi musi konecne zacit cist slozeni produktu, ktere kupuji, a taky si obcerstvit znalosti o latkach v nich obsazenych...Ale jak rika jedna moudra kniha - ''nejist nic, co by vase prababicka nepoznala". Velice jednoduche pravidlo, kteremu, myslim, porozumi kazdy :-). Pokud to nekoho zajima vice, doporucil bych v podstate jakoukoliv knihu od Michealla Pollana, jen nevim, jestli nejaka v ceskem prekladu vysla...Jmenovite pak (v anglickych originalech) ''Omnivore's Dilemma'', ci ''In Defense of Food''.

0/0
2.2.2010 23:02

JoeSO

.

Jak by řekl Dr. John E. Zoidberg (Futurama): "What? No cocoa marshmallow? 8-o"

;-D

0/0
2.2.2010 10:12

Hucul

Re: .

Doktor Zoidberg ma krestni jmeno??? :oD

0/0
2.2.2010 13:44

SantaKlaun

.

Dobrý :-) Ale jsou to takové kalorické pecky, že to radši ani nebudu zkoušet.

0/0
2.2.2010 10:08

Hucul

Mne se libi...

... ze tenhle clanek je na jedne strance s peti ruznymi clanky o hubnuti, reseni detske obezity a dostavani se do formy. :oD

0/0
2.2.2010 9:29

Hmmhator

Re: Mne se libi...

Kila se musi umet nosit :-)

0/0
2.2.2010 9:36

Hucul

Re: Mne se libi...

To ja je umim nosit, ale chci jich pet az deset sundat, aby se mi ty ostatni nosily lip. :o)

0/0
2.2.2010 13:43

m4!_luke

Re: Mne se libi...

zakon zachovani energie :)

0/0
2.2.2010 16:09

Kinie

FUJ!

není nic hnusnějšího než jíst opečenej marshmallow z ohně.... je to jen hnusná sladká rozblemtaná hmota.... když už marshmallow, tak jen ty klasické bez nějakých úprav..... ale stejně lepší jsou jiné sladkosti než tahle sladká hmota....

0/0
2.2.2010 9:08

s(h)arka

pěnovej hnus...

jednou jsem do toho kousla a ihned vyflusla...a kvůli Vám si to ještě budu opejkat nebo dávat ke kafi? Pište o našich českých cukrovinkách a ne o americkejch umělejch sajrajtech!

0/0
2.2.2010 8:13

geroc

Re: pěnovej hnus...

Plný souhlas. Taky to letělo na chodník.R^

0/0
2.2.2010 8:41

Marš Mal

Re: pěnovej hnus...

...řekla česká Šárka a přidala si místo háčku jedno englické "h" ke jménu... ;-D Rv

0/0
2.2.2010 13:55

Albína

Re: pěnovej hnus...

R^;-D;-D

0/0
2.2.2010 22:18

s(h)arka

Re: pěnovej hnus...

tuhle přezdívku mi vymysleli kamarádi, protože jsem prý ostrá..jako žralok - no a tak vznikal slovní hříčka, od mého jména Šárka, k nicku na netu...a používám ji už 12 let...ale zasmála jsem se s Vámi, ono to opravdu takto zní komicky..;-)

0/0
3.2.2010 8:15

Beranidlo

a nakonec

si s tím můžete naplnit třeba polštář.

Nechápu, že si to může někdo dávat do obličeje...ještě opečený - hrůza!

0/0
2.2.2010 7:04

Kresinka

kde je

staré dobré žužu ? Mnohem lepší, než tenhle měkký sladký hnus

0/0
2.2.2010 5:25

s(h)arka

Re: kde je

tam, kde všechno, co bylo dobré...v nenávratnu!;-€

0/0
2.2.2010 8:12

Roumen

Re: kde je

Da se bez problemu koupit na pouti.

0/0
2.2.2010 12:46

elklk

Re: kde je

on je mezitím nějaký rozdíl? Nemám rád ani jedno, takže mi prijde obojí stejné :-)

0/0
2.2.2010 13:15

Cofola

Re: kde je

Ono to totiž je stejné... Možná to nejlevnější z Kauflandu chutná hnusněji, ale to je tak se vším. Někteří odborníci si koupí v akci sedmičku Cabernetu za 37 Kč a pak na všechny strany roztrubují, že Francouzi neumí dělat víno.

0/0
2.2.2010 15:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.