Diskuze
Recept na perfektní domácí chléb, který se zaručeně povede. Krok za krokem
Děkujeme za pochopení.
xtonda
moc pracný
Tak asi je to dobrý, ale moc sraní, to si člověk jednou dvakrát ze zvědavosti zkusí a pak ho to přestane bavit. Na chalupě, kde je to daleko do krámu, máme domácí pekárnu, když je na spěch, tak se tam zvrhne směs z krabice, naleje voda a za dvě hodiny je to hotový, když mám čas a chuť, tak si namíchám směs dle chuti. Je to jiný než normální chleba z obchodu ale je to dobrý a hlavně čerstvý. Ono taky nejsou všechny domácí pekárny stejně dobrý.
pescatore
Re: moc pracný
velký omyl, pracné to vůbec není. Použil jsem keramickou mísu a hladkou mouku na půl se žitnou a výsledek je naprosto vynikající. Do vody jsem dal lžíci octa a trochu víc soli.
pavelcz1
litinový hrnec?
Me se libi tenhle recept, ale tak nejak mi schazi litinovej hrnec, a co sem tak hledal na internetu tak je to zalezitost i nekolika tisic korun. Je nutnej litinovej hnec a proč? Nestaci nejakej jinej? Nechci ale horší kvalitu výsledku :-)
archivnidonsimon
Re: litinový hrnec?
IMHO stačí varné sklo nebo keramika.
archivnidonsimon
no vida
taxem ho dělal, a je opravdu vynikající. Typ toho chleba je asi tak někde u tzv. selského chleba. Pokud by se nedal kmín, je z toho italský chleba typu foccaccia. Zkusil jsem i z 1 hrnku celozrnné směsi a dvou hladké mouky a je super taktéž. U druhýho pokusu jsem postup ještě zjednodušil - použil jsem totiž keramický pekáč se skleněným víkem, kterej odpovídá tvarem pecnu chleba, takže jsem jen nechal 18 hodin vykynout, formu jsem nahřál, chleba do toho nalil a posypal vločkama. Výsledek je stejnej jako u toho dodatečnýho kynutí, jen je míň práce a míň věcí na mytí.
chudacek.blbecek
Re: no vida
"fokáča" ta dlouho nekyne, ne? Proto je placatá
pavelcz1
Re: Psenicna mouka
pochybuju, že by si to všichni takhle chválili, kdyby to chutnalo jako veka :)
garumna
Cuketka
Koukam, ze Idnes objevila Cuketku a hned opisuje. Co takhle nejaky vlastni napad, ha?
chudacek.blbecek
Re: Cuketka
Měla jsem dojem, že pan Cuketka s nimi spolupracuje. Pletu se?
vrtiholka
Pekarna vs. Cuketka
Taky už téměř dva roky chleba nekupuju, ale peču v pekárně. Peču s kváskem z několika druhů mouky, se semínky, otrubami, ... Chlebíky jsou výborné, kupované už nám nejedou. Ale tenhle recept jsem jen tak pro zajímavost zkusila. Tedy ne výhradně z hladké mouky, dala jsem 1 hrnek hladké, 1 hrnek chlebové pšeničné a 1 hrnek chlebové žitné - chlebík byl luxusní! Je to zase něco jiného. Rozhodně ho doporučuju!
jurgen
cups
odkdy se v ceskych zemich recepty uvadeji v "cups"?? Asi jsem neco prosvihnul....
AntiMultiKulti
Re: Zajímavý experiment, domácí pekárna je ale
ne tak docela, to taky může být jako instantní polévka
Little Boy
zitna mouka
Da se nazyvat chleba neco v cem neni ani spetka zitne mouky / kvasku?
Kvasek dela kyselej ocas na jazyku, bez nej to neni ono. Nemuzu si
pomoc, ale to co je nazvane chlebem ma stejnej recept jako knedliky a
verim ze to bude chutnat stejne... jako bonus to nebude za dva dny
pozivatelny.
TrueRobos
Re: zitna mouka
Jo, slyšel jsem, že moravští výrobci octa neuznávají žádné víno bez kyselého megaocasu...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Prodej domu Chabařovice
Husovo náměstí, Chabařovice, okres Ústí nad Labem
3 750 000 Kč