Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Recept na domácí „kinder“ mléčné řezy. Jsou mnohem lepší než ty kupované

Díky kvalitnějšímu těstu a poctivému krému bez přísad prodlužujících trvanlivost jsou domácí mléčné řezy mnohem lahodnější i zdravější. Dají sice víc práce než obyčejná bábovka, ale poskytnou vám naprosto exkluzivní chuťový zážitek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

ebamb

Jen dotaz

proč je v receptu uvedeno: VANILKOVÝ CUKR, ale na obrázku sype do náplně VANILINOVÝ CUKR? To fakt někdo nemá na to, aby si připlatil za fakt poctivý vanilkový cukr a místo toho používal chemickou náhražku? 8-o;-ORv

0/0
22.11.2010 10:51

ankarcam

Musím se přidat

Tento moučník opravdu za moc nestojí, jelikož se skoro nedá připravit. jak tu již mnozí psali, krém je řídký, jak mléko a nestuhne asi nikdy. Těsto samotné je též nic moc, myslela jsem, že ty placky aspoň naplním něčím jiným, ale jsou tuhé a suché. takže spousta vyhozených peněz. Radši zůstanu u osvědčených buchet.:-(

0/0
23.9.2010 15:14

barunka0007

Rada

Dobrý den, recept opravdu za moc nestojí, pokud nechcete zbytečně vyhodit spoustu peněz a svého času tak ho nedělejte, dort je příliš hutný a náplň špatně tuhne..doporučím vám tento recept, je doopravdy výborný a nemá chybu..

http://www.recepty.cz/recept/margot-rezy-7965

0/0
22.9.2010 8:15

abbbe

Vyborny recept

doma se vsichni oblizovali.

Udělal jsem to vše z dvou třetin - (mléko a zelatinu ale az na podruhe - jelikoz jsem si nejdrive koupil dortovou želatinu :( co se dělá za tepla) . Napodruhé už s normální želatinou (dr Oetker) se vše povedlo  - ale te šlehačky by určitě stačila jen polovina. - Náplň chuťově vynikající . Sic trošku pracnější a ne nejlevnější, ale za 14 dní to budu muset dělat zas.

0/0
28.6.2010 14:06

Pulchritudinous Wendolene

Vyzkousena a musim povrdit, ze to neni k jidlu..

testo je prilis tuhe, krem prilis ridky. Rikala jsem si hned, ze to testo na piskot ma moc mouky, ale chtela jsem to zkusit..Takze ne, tudy cesta nevede.

0/0
15.6.2010 22:32

datura

hmm, výborný postup na krém!!!!bacha na to

Nechala jsem se zlákat, utratila nehorázný prachy za šlehačky atd a nyní mám 2 pláty piškotu na lince a vedle ohromnou mísu plnou bílý tekutiny!!! žádnej spěch se želatinou, žádný šlehání 2 šlehaček dopředu, je to zbytečný :-( V textu postrádám, co s krémem, zda ho nechat vychladit den, dva a modlit se aby ztuhl, nebo to mám nalít na těsto a vytvořit piškotového utopence? Vody do těsta klidně 10 lžic, postupně po přidávání sypký směsi to bylo tuhý jak blázen, takže nadlehčení bílky a jejich postupné jemné přimíchání se nekonalo, nebot stačili tak akorát k tomu, aby se to vůbec dalo umíchat.

Tímto redakci díky, příště si to nejdřív vyzkoušejte!

0/0
10.6.2010 15:48

datura

Re: hmm, výborný postup na krém!!!!bacha na to

tak a mezitím, co jsem tu psala - mimochodem - pěkně naštvaná, krém na lince v míse "pracoval". Na vrchu tekutiny se vytvořily takový hrudky, když jsem v naději, že to tuhne zamíchala metličkou, tak pod horní vrstvou sraženiny bylo prostě mlíko. V podstatě se to tak vysráželo, že jsem to ted za stálého míchání vylila do haj..WC Takže kterému umělci mám poslat účet? :-);-€

0/0
10.6.2010 15:57

Martin-.

Re: hmm, výborný postup na krém!!!!bacha na to

Jo přesně tohle se mi stalo taky, těsto nemíchatelné, jak tuhnoucí sádra. A krém katastrofa, nakonec sem mezi dvě těsta dal tu vysráženou šlehačku a navrch čokoládu. Chutově by to bylo dobré, ale moc by mě zajímalo kde vzali tu fotku. Nevěřím, že se to podle toho receptu dá udělat bez problémů....

0/0
15.6.2010 2:47

Indianka23

Moje zkušenost

Ahojky,

tak jsem upekla, děti na to pořád chodily až to zmizelo za jeden den, i když mohly být ještě lepší. Těsto bylo opravdu dost tuhé, takže příště bych dala asi méně mouky a nebo více něčeho tekutého. Krém výborný, použila jsem Želatinu Dr. Ootker Na sladké i slané použití, nechala jen nabobtnat, takovou tou kvrdlačkou s pružinkou na konci pořádně zašlehala do teplého sladkého mléka a pak jsem to zašlehala do ušlehané šlehačky. Bylo to spíše tekutější, ale pak to v lednici krásně ztuhlo. Tak ať se podaří!R^

0/0
10.6.2010 12:01

abbbe

Re: Moje zkušenost

Mně se těsto povedlo a bylo krásně  nadychané - jen jsem dělal ze 2/3 surovin - ale pro jistotu jsem to dost dlouho šlehal - a suroviny přidával postupně  tak jak je napsáno  - sníh z bílků to krásně zředil a po upečení to bylo krásné měkké nadýchané.

0/0
28.6.2010 14:10

pavlaplav

vylepšený recept

Takže moje poznatky:

- velmi husté těsto, ale kupodivu i trochu vykynulo,

- nemám ráda šlehačkové náplně, tak jsem ji oživila tvarohem a výsledek byl špičkový. Želatinu jsem použila dortovou, takže jsem ji převařila v mléce

Byla to mňamka, vřele doporučuji!V

0/0
10.6.2010 10:40

veszby

hrozné

Mám s tímto receptem špatnou zkušenost. Rv

1. těsto po přidání mouky a kakaa strašně zhoustlo. Musel jsem tam přidat mnohem více vody, než se v receptu psalo.

2. Při přípravě náplně dejte bacha na boptnání želatiny v troše vody. Udělal jsem to asi 5 minut před přidáním do mléka a pak už bylo pozdě. Ztuhlo to. (želatina vitana)

3. Není želatina jako želatina. Měl jsem ještě jednu. Želatina Dr. Oetker  naopak neztuhla vůbec ani po zahřátí podle návodu. Takže výsledkem byl piškot rozmočený v mléce, které v lednici protékalo dortovou formou. Nedá se to jíst. Je mi líto té šlehačky, která sama o sobě byla moc dobrá. Je mi líto času, který jsem věnoval pečení, protože se korpus rozmočil.

0/0
9.6.2010 18:02

baru_d

moooooře šlehačky

celkově řezy dobrý, akorát bych snížila množství jen na 2 šlehačky a asi do toho rovnou želatinu - nakonec to v lednici sice ztuhlo, ale příště budu asi postupovat podle návodu na želatině, jak ji udělat se šlehačkou, než podle tohohle článku8-o

0/0
7.6.2010 11:07

Hotel007

aaaa

tak buchta se povedla... ale ten krém, katastrofa.... zhrudkovatěl a neztuhl, HNUS.... :( chtělo by to bez želatiny, fujky... :(

0/0
4.6.2010 21:01

Si0 po zákazu

Vejce, cukr, máslo, hladká mouka

fakt děsně "zdravé". Samý cholesterol, glycidy, živočišný tuk. Fuj. Pak budete jako bečka nebo budete nadávat, že ti samí, kterým to doporučujete, jsou jako bečky. Už konečně doporučte něco opravdu zdravého, ať si lidi nemusejí kupovat dvě letenky pro jednoho.

0/0
4.6.2010 8:44

chudacek.blbecek

Re: Vejce, cukr, máslo, hladká mouka

A kdo čeká, že buchty budou zdravý?8-o

0/0
4.6.2010 16:09

a red wheelbarrow

Re: Vejce, cukr, máslo, hladká mouka

Nebuďte hysterický/á. Těch pár vajec vám hladinu cholesterolu dramaticky nezvýší /navíc jsem nedávno zase slyšela, že páni doktoři opravili svoje "pravdy": vyšší cholesterol na to, v kolika umřete, zas až takový vliv nemá/, a co je špatného na živočišném tuku vám budou vykládat akorát tak výrobci těch rostlinných. Nezlobte se, ale nejsem tak chudá, abych musela žrát margarín pro chudé. Zjistěte si něco o historii rostlinných tuků, kdy se začaly masově používat, a taky něco o jejich výrobě.

0/0
5.6.2010 2:11

chrobaktruhlik

Re: Vejce, cukr, máslo, hladká mouka

tak si klidně osmahni piliny na vodě ;-)

0/0
5.6.2010 16:01

proost

Re: Vejce, cukr, máslo, hladká mouka

Dejte si pořádný kus tohohle mlsání a potom se chvíli pořádně hýbejte - uvidíte, že budete po všech stránkách v plusu... Lepší trocha pohybu, než hystericky počítat Joule a baštit pouze pražené crvčky. ;-)

0/0
7.6.2010 9:34

Jandik73

Re: Vejce, cukr, máslo, hladká mouka

On je rozdíl mezi cholesterolem v krvi a cholesterolem, který je např. ve vajíčkách. Nemají spolu téměř co dočinění. Tedy mohu se cpát vejci o 106, ale rozhodně mi to nezvedne hladinu cholesterolu v krvi.

0/0
7.6.2010 15:22

Vedoucí kolotoče bez koček

To je tak slozity, ze to radsi koupim...

...ale neni nad pocitvou ceskou (no, teda on je to puvodem recept ze Sudet) Kremku... :-)

0/0
3.6.2010 16:29

Carolyn

Zkušenosti s pečením

Ozkoušeno. Místo plátkové želatiny jsem použila práškovou (tu od Oetkera do mléčných dezertů) a taky to šlo - jen mi šlehačka ztuhla až po tom, co jsem ji na noc hodila do lednice. Na můj vkus je tam toho krému ale příliš moc, klidně by se dal udělat jen z půlky - alespoň mně vyšlo krému tolik, že mám vrstvu pomalu vyšší než piškotovou a to mi ještě něco šlehačky zbylo. :)

Při tvorbě piškotu jsem se potýkala s velkou hustotou těsta, takže jsem nakonec přidala jednou tolik vody a stejně mi ten piškot vyšel trochu tužší, měla jsem ještě víc ředit. Ale množství krému to naštěstí vykompenzovalo.

Jinak ten krém sám o sobě si dovedu představit v mnoha dezertech, i mražených s ovocem, třeba. Je na to ideální, chuťově v podstatě neutrální a hezky nadýchaný.

Čokoládovou polevu jsem z lenosti vynechala a možná jsem udělala dobře, řezy jsou natolik syté a tučné, že by mi ta čokoláda mohla přivodit žlučníkový záchvat. :D

0/0
3.6.2010 14:20

nicknamed

...

nevim, tak jsem udelal co psali, zelatinu jsem nikdy nedelal,tak jsem to udelal logicky a neztuhlo nic, tak jsem udelal z neztuhleho mleka pudink, navrch jsem nedal cokoladu a je to taky super.

0/0
2.6.2010 23:45

Kuba81

krém

Dort je výborný, už jsem ho zkusil...

Ale krém se mi nepovedl tak jak by měl...do vyšlehané šlehačky jsem postupně zamíchal mléko s želatinou, ale šlehačka se srazila.

Nemáte někdo radu, jak na to.

Děkuji

0/0
2.6.2010 9:20

honda_mrkos_pajdusakova

Re: krém

Vystydlé mléko s želatinou pomalu míchejte, až to začne tuhnout a nabývat krémové konzistence, tak do toho opatrně a postupně a zlehka! vmíchejte šlehačku (nikoliv opačně, jak píšou v článku). Pak by se to srazit nemělo.

0/0
2.6.2010 9:41

Radka Pošta

Re: krém

Šlehačka se mi taky při tomto postupu srazila :-( Jsem trošku zklamaná, ale ochutnáme až odpoledne, tak uvidíme. Mám trošku obavy z té tučnosti, protože jsem řezy udělala ve tvaru dortu, dcerka má totiž rok a tak jsem chtěla dortík, který bude moct bez problémů ochutnat ;-) Ten opačný postup na krém si každopádně poznačím. Děkuji za radu.

0/0
4.6.2010 7:07

Fetch The Rope

...

Ja by som do toho pridal hasis

0/0
1.6.2010 22:54

ocko27

Re: ...

;-Da dobrý?

0/0
2.6.2010 14:33

m.k.p.

...

1.5 balicku dortove zelatiny, to fakt miluju, bydlim v zahranici a tak urcite mame stejny balicky jako panove na idnesu ... do haje, to nemuzete pouzivat gramy nebo aspon lzice??? a tak to pekne vypada ze me chytla slina :-P

0/0
1.6.2010 22:39

Pulchritudinous Wendolene

Re: ...

Pokud se nemylim, ceska dortova zelatina je v balicku a vazi 20g. Cili 1,5 balicku by melo byt asi 30 g zelatiny. Ovsem, zalezi na tom , kde zijete a jakou sezenete...Take ziju v cizine a depta mne, vidim li recept , u ktereho je cosi jako 1 kelimek bileho jogurtu...To je sice hezke, ale jaky kelimek, kolik g?

0/0
1.6.2010 23:08

ocko27

Re: ...

125 g ma kelímek jogurtu taký ten klasický čo sa dáva do buchet, zakysaná  smetana to samé.......:-)

0/0
2.6.2010 13:32

Honeynka

Re: ...

Naprosty souhlas. Taky ziju v zahranici a miry tohoto typu nejsou uplne presne. Ja nemam rada ani ty lzice, jednak kazdy mame jinou a u cukrariny je to obcas docela pruser. 

I u tech jogurtu si dovolim oponovat, jednak kazdy jogurt ma jiny obsah tuku, jeden je zahusteny skrobem, jiny ne. 

Me osobne vyhovuji recepty s gramy/mililitry:-)

0/0
2.6.2010 23:12

Jandik73

Re: ...

Viděla jste někdy cukráře nebo kuchaře s ocejchovaným odměrným válcem nebo laboratorními váhami? Já ne. Vždy to tam sypou "od oka".

0/0
4.6.2010 7:55

chudacek.blbecek

Re: ...

Jenže cukrář i kuchař už to v tom oku musí mít.

0/0
4.6.2010 16:13

chudacek.blbecek

Re: ...

Ale lžíce a lžička jsou standardizované míry, stejně jako hrnek. Lžička je 5 ml, lžíce 15 a hrnek je bratru 200 ml

0/0
4.6.2010 16:12

Čovek

Re: ...

Tak bratru díky :D byl jsem vždycky z těch lžic a hrnků celej vedle sebe!

0/0
5.6.2010 19:52

Pulchritudinous Wendolene

Re: ...

no vidite, a na me odmerce to rika, ze hrnek se rovna 250ml...vcil, babo rad;-D

0/0
5.6.2010 19:57

chudacek.blbecek

Re: ...

Tak google tvrdí, že je to něco přes 236 ml, takže pravdu máš spíš ty :)

http://www.google.com/search?hl=cs&client=firefox-a&hs=lNd&rls=org.mozilla%3Acs%3Aofficial&q=cups+to+ml&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=

0/0
7.6.2010 15:53

jjona

Re: ...

Ja bydlim v USa v Utahu, v Salt lake city je obchod s nemeckym zbozim, takze zelatina, prasek do peciva je stejny jako u nas Dr/ Oetker a stejne baleni. Jinak vam rozumim. On i ten americky prasek do peciva je jiny, testo po nem tolik nevybehne. Zkuste, at vam to nekdo posle a pak si to odmerte, at vite pro priste.

0/0
9.6.2010 7:18

m.k.p.

a kolik tedy zelatiny?

0/0
1.6.2010 22:37

visnery

kinder

Tento moucnik delam uz davno a podle tohoto receptu a vzdy se povede na vybornou :)

http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1309

0/0
1.6.2010 21:37

Kytickaa

Re: kinder

Jenže to je s tvarohem... ten v origoš Kinder není. Mě se taky dnes náplň moc nepovedla...a stačí ze 2 šlehaček. Mě zbyla.... a je řidší než by měla být.

0/0
5.6.2010 14:00

USA forever

Ty uvozovky vás nezachrání, je to na žalobičku.

Rv

0/0
1.6.2010 17:25

nacken

Už vidím

jak se s tím tři hodiny šmudlám a pak se mi to nepovede a je to hotovo. Takový složitý recepty jsou jen pro ženský, co nemají co dělat. Já si raději upeču bábovku a poliji jí čokoládovou polevou a posypu kokosem a je to. Do hodiny hotovo i s pečením.!

0/0
1.6.2010 17:06

roedor

Re: Už vidím

piškot s krémem zabere stejně času jak ta obyčejná bábovka, tohle není žádná vyšší dívčí;-)

0/0
1.6.2010 18:53

Caretaker

Re: Už vidím

Bábovka je při 180° upečena standardně za cca 50 minut, takže pokud stihneš udělat těsto a následně rozetřít horkou čokoládu na horkou bábovku za 10 minut, tak jsi u mně frajer.

0/0
2.6.2010 17:18

cassul

Jaké Kinderněco?

To je to za terminologii? Vždyť je to víceméně obyčejný perník s krémem, takových receptů jsou už mnoho desetiletí plné kuchařky, každá lepší hospodyně jich zná řadu, a navíc má svůj "extra", zděděný po své babičce atd. Zmiňovaný výrobce to bouchá strojově, ale to na věci nic nemění.

To jako když si doma vyrobím jogurt, tak to bude domácí Danone, případně pizza bude domáci Giuseppe? To je zkrátka blbost. Jednou je to perník, jogurt nebo pizza.

0/0
1.6.2010 14:26

tinwe666

Re: Jaké Kinderněco?

tak se nerozčilujte, jmenujes e tot ak holt asi prot, bay si pod tím lidé snáze něco předtavili..já nevím jak přesně bude chutnat perník s krémem ale o domácím kindrřezu mám poměrně jasnou představu..

0/0
1.6.2010 15:55

petratuc

Re: Jaké Kinderněco?

Vy asi nebudete mít s pečením moc zkušeností, že? Plácáte. Perníkové koření nedělá z moučníku perník, proboha! Tady je piškotové těsto se sněhem, perník se pouze míchá, jeho nezbytnou složkou je med, v nejvyšší nouzi džem, těsto má úplně jiný charakter.

0/0
1.6.2010 19:43

ocko27

jojo

je moc dobrý tento recept som už skúšala, ale už   sa mi nepodarilo viac zohnat  tu plátkovú želatinu, takže  smolíček :-/

0/0
1.6.2010 12:36





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.