Diskuze
VIDEO: „Čerstvý pravý boršč“ v restauraci dostanete nejspíš z pytlíku
Děkujeme za pochopení.
salinka
uměliny
Nejhorší na chuť jsou snad bujony, masoxy a jim podobné. Takový blaf mdlé chuti je trestuhodné vydávat za vývar!!!
chudacek.blbecek
Vykrádání
Koukám, že kdyby nespolupracovali s Cuketkou, nebylo by co psát. Ale nárok má tahle redakce asi jen na přes měsíc staré články Lidi, přečtěte si to rovnou u Cuketky, ten to aspoň píše vtipně.
Datel008
-
„Viděl jsem hada s*át, žábu bušit pěstí do skály, koně zvracet v
barvách francouzský trikolóry. Dokonce sem viděl i stíhačku couvat,
vo*e. Ale todleto sem teda ještě neviděl.“
Runciter
Co bych dal za to...
Jsem z Písku a co bych dal za to, kdybych věděl, kde v tomhle městě najít restauraci, kde do mě nebudou cpát tyhle hnusy, ale kde dostanu opravdové uvařené jídlo. A je mi jedno kolik za to zaplatím. Poradíte?
Datel008
Re: Co bych dal za to...
Pí klub ještě funguje? Tenhle boršč vidět Pohlreich, tak ho asi je*ne. Toho kuchaře bych za propagaci tohoto nakopnul to zadele.
jadra
Nač ty starosti
Jen to pěkně všecho spapejte a neplkejte.To nevadí, že umřete o 15 let dřív.Jinak stejně nedostanete žádný důchod, protože jeden pracant neuživí jednoho důchodce.A Paroubek dá každýmu "potřebnýmu" soc. dávky, tak že daně budou 60% aby alespoň pokryly úroky ze státního dluhu.Takže komu je nad 40, tak ať jí co mu chutná.A ti mladší maj pech.
jmhad
jak kde
jako kuchař jsem dělal v řadě restauracích a až na jednu hospodu v Kralupech nad Vltavou,kde si to majitel přál,jsem všude používal a používám jen masox /bujox/ a podravku na dochucení.A to jen z prostého a jednoduchého důvodu,že nám slavná EU svojí vyhláškou nedovolí používat ve veřejném stravování syrové kosti na vývar.Tam hledejte onu "zarytu sabaku".
zeto
Re: jak kde
No sorry - Podravku? Základní složkou tohoto výrobku je glutamát.
Chody1980
Nerozumím problému.
Nevím v čem je problém. V minulosti se vše dělalo ručně, dnes jsou stroje. Stejný pokrok prostě je i v gastronomii. Pokud by se ovšem prokázal problém z čeho je tento polotovar připravován, pokud se prokáže že je zdravotně závadný či pokud chut nebude adekvátní požadovanému jídlu, tak nevidím žádný důvod na toto zboží psát negativa. Pochybuji, že všichni kuchtíci takto vaří a je na každém z nác, kam se chodíme stravovat. Pokud chutná, je mi jedno z čeho je jídlo uvařeno.
s pozdravem
Qvark
Re: Nerozumím problému.
Možná to je tobě jedno, ale co na ty chutné chemikálie říká tvůj organismus?
dropa
Zábavný pořad Ano šéfe ?
Snad přehlídka zoufalství a šlendriánu v restauracích
chudacek.blbecek
Re: Zábavný pořad Ano šéfe ?
Ne zábavný, ale zábavní. To je pořádnej rozdíl.
Quick
kde se najíst?
právě proto chodím zásadně do restauraací u kterých je jisté že denně vaří nová čerstvá jídla a vše komplet z čerstvých surovin.žádné polotovary. to ssi radši dám-kdyyž už byych byyl nucen jíst někde v jíné restauraci-jenom kombinaci příloh a saalátů-u toho je jistota že to není z pytlíku...
vzpomínám si na cestu do NDR,taam už to praktikovaali dávno,nežral to ani můj pes!
Chody1980
Re: kde se najíst?
Ochutnejte si ovoce a zeleninu vypěstovanou na zahradě a pak z ochodu. Poté si přečtete co jste napsal/la. To je to samé jako polotovar na jídla.... Už dávno nejíme přírodní věci...velmi dávno.
weizenkleie1
Jo je to smutne,
dobroucka i kdyz ne zrovna nejzdravejsi Ceska kuchyne jde pomalu k sipku a to hlavne proto, ze lide nachapou, ze pokud menu stoji 75,- tak se proste bez instantnich produktu uvarit nedá.Navicjsme masirováni kazdý den reklamou na jogurty s plastickou prichuti a limonadu s prichuti cehokoliv, takze nam to potom ani vlastne neni napadne v jidle;-(
Ubaram
Re: Jo je to smutne,
Ty instantní produkty jsou ale dražší než čerstvé suroviny..
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu
Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Vyfoťte svou zahradu a sdílejte její příběh. Rozdáme pomocníky za sto tisíc
Mít možnost opečovávat svůj vlastní kousek země nebo něco pěstovat alespoň na terase, dvorku či...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících
V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....
Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni
Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...