Diskuze

VIDEO: „Čerstvý pravý boršč“ v restauraci dostanete nejspíš z pytlíku

České restaurace postupně přestávají vařit, ale stávají se z nich ohřívárny jídel z továren na hotovky. Zajímavé je, že takzvané konvenience, průmyslové polotovary, musí povinně používat i soutěžící v prestižní soutěži Kuchař roku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

salinka

9. 3. 2010 9:40
uměliny

Nejhorší na chuť jsou snad bujony, masoxy a jim podobné. Takový blaf mdlé chuti je trestuhodné vydávat za vývar!!!8-o 

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

8. 3. 2010 14:56
Vykrádání

Koukám, že kdyby nespolupracovali s Cuketkou, nebylo by co psát. Ale nárok má tahle redakce asi jen na přes měsíc staré články Rv Lidi, přečtěte si to rovnou u Cuketky, ten to aspoň píše vtipně.

0 0
možnosti

Datel008

7. 3. 2010 18:30
-

„Viděl jsem hada s*át, žábu bušit pěstí do skály, koně zvracet v

barvách francouzský trikolóry. Dokonce sem viděl i stíhačku couvat,

vo*e. Ale todleto sem teda ještě neviděl.“

0 0
možnosti

femmefatalegia

7. 3. 2010 23:29
Re: -

R^R^;-DR^R^

0 0
možnosti

Runciter

6. 3. 2010 0:21
Co bych dal za to...

Jsem z Písku a co bych dal za to, kdybych věděl, kde v tomhle městě najít restauraci, kde do mě nebudou cpát tyhle hnusy, ale kde dostanu opravdové uvařené jídlo. A je mi jedno kolik za to zaplatím. Poradíte?

0 0
možnosti

Datel008

7. 3. 2010 16:56
Re: Co bych dal za to...

Pí klub ještě funguje? Tenhle boršč vidět Pohlreich, tak ho asi je*ne. Toho kuchaře bych za propagaci tohoto nakopnul to zadele. Rv

0 0
možnosti

jadra

5. 3. 2010 22:34
Nač ty starosti

Jen to pěkně všecho spapejte a neplkejte.To nevadí, že umřete o 15 let dřív.Jinak stejně nedostanete žádný důchod, protože jeden pracant neuživí jednoho důchodce.A Paroubek dá každýmu "potřebnýmu" ;-Dsoc. dávky, tak že daně budou 60% aby alespoň pokryly úroky ze státního dluhu.Takže komu je nad 40, tak ať jí co mu chutná.A ti mladší maj pech.

0 0
možnosti

Doom

6. 3. 2010 0:04
Re: Nač ty starosti

Sypou to tam jako Babica! ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

jmhad

5. 3. 2010 19:01
jak kde

jako kuchař jsem dělal v řadě restauracích a až na jednu hospodu v Kralupech nad Vltavou,kde si to majitel přál,jsem všude používal a používám jen masox /bujox/ a podravku na dochucení.A to jen z prostého a jednoduchého důvodu,že nám slavná EU svojí vyhláškou nedovolí používat ve veřejném stravování syrové kosti na vývar.Tam hledejte onu "zarytu sabaku".:-/

0 0
možnosti

zeto

5. 3. 2010 19:40
Re: jak kde

No sorry - Podravku? Základní složkou tohoto výrobku je glutamát. Rv

0 0
možnosti

Chody1980

5. 3. 2010 18:45
Nerozumím problému.

Nevím v čem je problém. V minulosti se vše dělalo ručně, dnes jsou stroje. Stejný pokrok prostě je i v gastronomii. Pokud by se ovšem prokázal problém z čeho je tento polotovar připravován, pokud se prokáže že je zdravotně závadný či pokud chut nebude adekvátní požadovanému jídlu, tak nevidím žádný důvod na toto zboží psát negativa. Pochybuji, že všichni kuchtíci takto vaří a je na každém z nác, kam se chodíme stravovat. Pokud chutná, je mi jedno z čeho je jídlo uvařeno.

s pozdravem

0 0
možnosti

Qvark

5. 3. 2010 19:31
Re: Nerozumím problému.

Možná to je tobě jedno, ale co na ty chutné chemikálie  říká tvůj organismus?

0 0
možnosti

dropa

5. 3. 2010 17:28
Zábavný pořad Ano šéfe ?

Snad přehlídka zoufalství a šlendriánu v restauracích! ;-O 

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

8. 3. 2010 15:03
Re: Zábavný pořad Ano šéfe ?

Ne zábavný, ale zábavní. To je pořádnej rozdíl.

0 0
možnosti

Quick

5. 3. 2010 16:50
kde se najíst?

právě proto chodím zásadně do restauraací u kterých je jisté že denně vaří nová čerstvá jídla a vše komplet z čerstvých surovin.žádné polotovary. to ssi radši dám-kdyyž už byych byyl nucen jíst někde v jíné restauraci-jenom kombinaci příloh a saalátů-u toho je jistota že to není z pytlíku...

vzpomínám si na cestu do NDR,taam už to praktikovaali dávno,nežral to ani můj pes!

0 0
možnosti

Chody1980

5. 3. 2010 18:49
Re: kde se najíst?

Ochutnejte si ovoce a zeleninu vypěstovanou na zahradě  a pak z ochodu. Poté si přečtete co jste napsal/la. To je to samé jako polotovar na jídla.... Už dávno nejíme přírodní věci...velmi dávno. 

0 0
možnosti

weizenkleie1

5. 3. 2010 16:37
Jo je to smutne,

dobroucka i kdyz ne zrovna nejzdravejsi Ceska kuchyne jde pomalu k sipku a to hlavne proto, ze lide nachapou, ze pokud menu stoji 75,- tak se proste bez instantnich produktu uvarit nedá.Navicjsme masirováni kazdý den reklamou na jogurty s plastickou prichuti a limonadu s prichuti cehokoliv, takze nam to potom ani vlastne neni napadne v jidle;-(Rv

0 0
možnosti

Ubaram

5. 3. 2010 22:07
Re: Jo je to smutne,

Ty instantní produkty jsou ale dražší než čerstvé suroviny..

0 0
možnosti