Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Citronovou omáčku na pstruha podle Pohlreicha máte za tři minuty

V horské krkonošské chalupě má host dostat k jídlu pořádnou bramboračku, poctivý chlupatý knedlík, králíka na černo nebo pstruha z horské bystřiny. "Regionální kuchyně vládnou světem,“ vidí nutné nasměrování kuchyně v hotelu Hvězda v Peci pod Sněžkou zcela jednoznačně kuchař Zdeněk Pohlreich.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

woody.birch

Kovářova kobyla chodí bosa

Mr Pohlreich rád kritizuje nedodržování předpisů; zejména u svých konkurentů. Za vaření s hodinkama by mě od zkoušky vyhodili. I když popravdě: některý předpisy jsou pěkný hámoty.

0/0
16.3.2010 9:26

Rostratus

Re: Kovářova kobyla chodí bosa

Já myslím, že on je opravdu rozumný praktik a dokáží mu vadit spíš gumy na auto v kuchyni, bordel a špína než hodinky na ruce. Krom toho věřil bych , že  např. většina kuchařů si potom co si odskočí na záchod si ani neumeje ruce..... Hodinky fakt neřešit ;-)

0/0
16.3.2010 18:34

jun-x

"suchá pára"

to je dobrý, to jsem ještě neslyšel :)

0/0
16.3.2010 8:36

matysek-k

Re: "suchá pára"

je to terminus technikus

0/0
16.3.2010 8:45

Miri

Re: "suchá pára"

Suchá pára – sytá pára bez zbytků vody, někdy se tak označuje i mírně přehřátá pára

Vlhká pára nebo také mokrá pára – sytá pára s kapičkami vody

0/0
16.3.2010 11:13

r-man

Re: "suchá pára"

A taky se lisi teplotou, "sucha" para je vic horka.

0/0
16.3.2010 12:00

vidocqcz

Re: "suchá pára"

No ono spíš záleží na tlaku, když už jsme u té horkosti :-)

0/0
16.3.2010 21:54

TotalDick

Sice chvalim jeho napaditost........

Ale ten pstruh z "bystriny" urcite neni...A navic neznam nikoho, kdo by jedl pstruha!!!!.RvRvRv.Ale hlavne, ze jim to PR funguje!!!!;-D;-D;-D

0/0
16.3.2010 1:08

Sallmi

Re: Sice chvalim jeho napaditost........

No pstruhů už jsem snědl dost a dám si ho vždy, když je příležitost. Nejradši ho mám na másle s kmínem. R^

0/0
16.3.2010 7:51

keepa

Re: Sice chvalim jeho napaditost........

:-)) ja ho jim po vertelich, ale doma, v hospode si ryby radsi nedavam...

0/0
16.3.2010 7:51

matysek-k

Re: Sice chvalim jeho napaditost........

pstruh na másle je ňamka. Ale v restauraci si rybu taky nedávám

0/0
16.3.2010 8:35

jun-x

Re: Sice chvalim jeho napaditost........

už podle toho nicku je vidět, že žádný velký gurmán nebudete ;)

0/0
16.3.2010 8:37

error401

Re: Sice chvalim jeho napaditost........

;-DR^

0/0
16.3.2010 9:48

rockhopper01

Re: Sice chvalim jeho napaditost........

A vyse podívejte na rozdíl slov gurmán a gurmet (gourmet)...

0/0
16.3.2010 15:56

agava

Re: Sice chvalim jeho napaditost........

coze? ze lidi neji pstruhy, co to je za blbost. Sice vepro knedlo a hnusne uzeniny to neni, ale pstruh je jedna z nejlepsich tuzemskych ryb.

0/0
16.3.2010 10:47

Kovis

Re: Sice chvalim jeho napaditost........

Zato tučné maso, zelí zaprášené moukou a na to knedlík - to je teprve ta správná bašta!!!

0/0
16.3.2010 11:18

Don_Alex

Re: Sice chvalim jeho napaditost........

ja zase znam hodne malo lidi z mych znamych, kteri by pstruha odmitli.... sam ho muzu taky v podstate kdykoliv... podle me nejlepsi mistni ryba...

0/0
16.3.2010 14:37

mattonka

Re: Sice chvalim jeho napaditost........

co je špatného na pstruhovi? V několika osvědčených restauracích (nebo doma) si ho vždycky s chutí dám... a nejen já!

0/0
18.3.2010 17:12





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.