Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Bleskový houbový salát à la Pohlreich, jednoduchý jako žebřík

Zdeňku Pohlreichovi přinesli v benešovské restauraci Fantazie jídlo, které se kuchař ani neobtěžoval ochutnat. Okamžitě věděl, že kuchyni vévodí košík kořenicích směsí a chybí lžíce na ochutnávání. Nezbylo, než se pokusit zbavit dva vyučené kuchaře jejich gastronomického panictví.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

woody.birch

První zákon masmédií: Dejte lidem co chtějí.

Pohlreichův pořad mi nikdy nebyl příliš sympatický právě kvůli jeho hlavnímu aktérovi. Jenže ono je to vlastně právě to, co většina  (nebo aspoň ekonomicky zajímavá část) lidí chce. Ve formátu takového pořadu prostě MÁ BÝT  kuchař grobián. A Pohlreich do toho jenom sednul.

Jiná věc je, že spousta výtek je zcela oprávněná. Viz ten košík dochucovadel. Jednou jsem si ve své oblíbené restauraci dal "kuře na francouzských bylinkách". Smažené kuře zalité smetanovou omáčkou, ve které byla rozmíchaná vegeta. To byla slušná minela;-(.

0/0
25.3.2010 10:26

r-man

Re: První zákon masmédií: Dejte lidem co chtějí.

Nejde jen o "lidi", jak pises. Jde o to, ze takhle to ve spouste kuchyni chodi, kuchari jsou tak trosku delnicka profese (snad se nikdo neurazi, sam jsem kuchar) a podle toho taky vetsinou vypada jak slovnik, tak chovani. No a kdyz pak P. prijede do nejake kuchyne, musi na ne proste a jednoduse mluvit jejich jazykem, jinak by si ani poradne nerozumeli.

0/0
30.3.2010 11:25

listecek00

:)

NO vypadá to krásně, škoda že nejím houby :/

0/0
24.3.2010 18:27

Zuzu.mizu

Pro všechny, co se

rozčilují nad Pohlreichovým hrubým slovníkem... Inu, po pohledu do nitra některých provozoven, by majitelé a kuchaři kromě vulgárních výrazu zasloužili i pár pořádných kopanců do řitě...

0/0
24.3.2010 11:07

tinwe666

..

nevím, jaký je Pohlreich kuchař, ale ten pořad mě vytáčí z principu, je to jenom vykrádačka Gordona Ramseyho a kterýkoliv kuchař by ten pořad dělal by stejně dostal instrukce chovat se jako hovado, pac tak to dela i velky Ramsey..nehledě na to, že to neustálé nadávání a volování je neskutečně odpudivé, dělá to z člověka primitiva a kdo si kurnik chce nechat kecat do práce od primitiva?;-D

0/0
24.3.2010 9:11

palič4

Re: ..

Ano, to je tady bohužel celkem běžný přístup. Jak v politice. Může to být zloděj, defraudant, mafián nebo vlastizrádce. Ale když mluví hezky způsobně a nepoužívá ta ošklivá slůvka, stejně ho stádo blbů zvolí. Hlavně aby neřekl třeba "vole" nebo tak něco.

0/0
24.3.2010 9:14

Jandik73

Re: ..

Vykrádačka? No vidíte a já myslel, že je to licencovaný pořad.

0/0
24.3.2010 9:20

tinwe666

..áčí z princi

nevím, jaký je Pohlreich kuchař, ale ten pořad mě vyt

0/0
24.3.2010 9:08

tinwe666

Re: ..áčí z princi

heh nepovedlo se..

0/0
24.3.2010 9:11

Karelka

Díval jsem se asi

půl hodiny a viděl jsem jen salát z hub. Uvařil hovězí maso a osmahl rybu. Udělal i zeleninovou polévku, která asi kuchařům podle xichtu nechutnala. Pořad hrozný, co ta majitelka vydělá na jídle nevím. Chaos, nadávky arogantního bl ba, nic pozitivního v tom pořadu nevidím. Ten je akorát zralý vyhodit z pořadu, divadelník. Ať ukážou jídelní lístek co jim poradil a za 14dní ukážou, kolik tam příjde lidí na jídlo! Předpokládam, že lidi spíš odpuzuje, než přitahuje. Je to od Primy šlápnutí vedle i když tu je pár jeho nadšenců ale budiž ať jim chutná, já si třeba dám od Topolánka knedlo vepřo abych mu udělal radost.;-D

0/0
23.3.2010 23:48

demagog_007

Re: Díval jsem se asi

jj, přesně tohle by vysvětlovalo, proč má ve svým café imperial furt narváno, rezervačku si musíš dát ranec dopředu... jdi se k němu někdy najíst, dej si jen blbou svíčkovou a pochopíš :o)))

0/0
24.3.2010 15:48

Karelka

Re: Díval jsem se asi

já mám vynikajíci kuchařku doma a ta říká, že z pravé svíčkové a jiných drahých surovin umí uvařit každý! A moje žena je kuchařka jak se patří! Já ti demagogu neodporuju, jen opakuju, že bych rád viděl jak návrh jídelničku i s cenou, tak i co ten jídelníček přinesl podnikatelce za 14dní třeba! To je pro mě rozhodujíci činitel! Pochybuju, že v Benešově budou u vytržení z platýze, nebo houbového salátu a z polévky co uvařil sám. A moc pochybuju, že ti v tom svém podniku něco uvaří sám, na to má snad lidi.

0/0
24.3.2010 17:21

opportunity

Re: Díval jsem se asi

R^R^R^

0/0
26.3.2010 17:37

r-man

Re: Díval jsem se asi

Taky by me ta ucinnost zajimala, samozrejme ale ve spojeni s dodrzenim pravidel, ktery v kuchyni a kolikrat i na place nastavuje.

S tim varenim u nej se ale nebojim, vari na 100%.

0/0
30.3.2010 11:29

xprim01

Pohlreich

Hvězdu vod pneumatik nemá, nejlepší obsluhu ani kuchyni taky ne, ale je to supr profík, co všem poradí. :-/

0/0
23.3.2010 21:35

Ubaram

Re: Pohlreich

To možná nemá, ale pořád je to jedna z nejlepších kuchyní v Praze.

0/0
23.3.2010 21:43

Syryn

Re: Pohlreich

..nekecej,to Ti nikdo nemuze verit...;-D

0/0
28.3.2010 22:14

Man of mystery

Re: Pohlreich

Hvezda neni jenom o vareni vis :)

0/0
23.3.2010 22:30

boneco

Re: Pohlreich

ta hvězda je šaškárna nic víca ještě k tomu za balík peněz

0/0
23.3.2010 23:35

pescatore

Re: Pohlreich

běž k němu pracovat a ona tě ta euforie přejde, kapitalista na druhou a ještě k tomu hulvát. Jsem nepřítel odborů, ale on by si je zasloužil. Věřte, že vím o čem mluvím.

0/0
26.3.2010 21:41

Wydlak

Re: Pohlreich

Hvezdu od pneumatik nema zadny Cech.A jak sam o sobe skromne tvrdi, je jen obycejny kuchar z Prahy a ne svetova extratrida.

0/0
30.3.2010 14:57

boneco

zďenda je kanec

chtěl bych ho potkat na živáka.  Maminkooooooo;-D

0/0
23.3.2010 21:20

rigla

No koukám...

Na Babicu  nemá!  A komentovat  už od  žrádla  vůbec!:-/

0/0
23.3.2010 20:22

vogon.commander

Vlaknina a tezke kovy

0/0
23.3.2010 19:12

vogon.commander

houby jako zaklad jidla?

To je trochu divne. Houba je maximalne drobny doplnek, ale nemuze tvorit zaklad. Vzdyt je to jen kus nestravitelne organicke hmoty. To muze za chvili varit ze dreva.

0/0
23.3.2010 18:40

Jandik73

Re: houby jako zaklad jidla?

Nemáte pravdu. Zkuste si něco přečíst třeba o žampionu nebo hlívě.

0/0
23.3.2010 19:07

jka2005

Re: houby jako zaklad jidla?

Bedle osmažené na sádle posypané kmínem k zelí a knedlíkům místo masa. Maso jen na lístky nebo předražené u kulaka a ještě ho bylo málo.

0/0
23.3.2010 19:43

boneco

Re: houby jako zaklad jidla?

Aspoň jste nevypadali jako vepři, dneska lidé jedí maso 3krát denně a ve 30 maj mrtvici, infarkt, cukrovku, tlak jak Brno a cholesterol jak blázen;-D;-D

0/0
23.3.2010 21:18

Ubaram

Re: houby jako zaklad jidla?

Pokud má někdo infarkt ve 30ti, tím že by jedl houby místo masa by to nezachránil.

0/0
23.3.2010 21:45

boneco

Re: houby jako zaklad jidla?

Ale zachránil, respektive by to hodně zlepšil kdyby maso nejedl 3krát denně. :-P

0/0
23.3.2010 23:36

Zuzu.mizu

Re: houby jako zaklad jidla?

No vy budete nutriční specialista jak poleno:-) Jenom si dejte pozor, aby na vás nevyrostla ta hlíva...;-)

0/0
24.3.2010 11:16

coast

Zaběhněte si někdy k němu

Vážené panstvo zaběhněte si někdy k němu do kuchyně, něco ochutnat. Dobrá rada pro české panstvo: polévku nabíráme lžící tak, že neklofeme jako slepice atd.Držení vidličky to je česká specialita.;-D;-D;-D

0/0
23.3.2010 16:32

Pavel_77

Odborne nazory...

Podle tech nazoru v diskuzi mi to prijde, jako by tu byl kazdy vyuceny sefkuchar....

Co jsem se bavil s kamarady kuchari, kteri skutecne vari na soucasne urovni, a zucastnuji se i evropskych soutezi ve vareni se kucharskym postupum Pohlreicha neda nic vytknout. Nuti pouzivat kuchaze vzdy cerstve suroviny, udelat rychle chutne jidlo, a nasledne servirovani je take OK.

Kdyz bych mel hodnotit porad po strance zabavy, tak je casto sprostej, nebere si zadne servitky, ale uprimne si to 99% podniku opravnene zaslouzilo za ten bordel v jakem vari pro lidi. Dost podniku by musel zavrit okamzite higienik.

Lidem se porad libi, jidla ktera tam ukaze se daji jist a i hezky vypadaji, tak v cem je problem?

0/0
23.3.2010 16:26

chenile

Re: Odborne nazory...

to by me taky zajimalo.... i kdyby ty recepty byly jakekoliv...

jde predevsim o to (jak rikas) aby se varilo ze surovin a ne polotovaru...  na receptech az tak nezalezi....

0/0
23.3.2010 16:28

Damik

Re: Odborne nazory...

A hlavně má obrovskou zásluhu na tom, že pomalu učí Čechy užít si jídlo a ne do sebe naházet překořeněný prefabrikovaný glutamátový šmejd a zalít to deseti pivy aby se ztratila ta pachuť.

0/0
23.3.2010 16:29

hujersehlasi

Re: Odborne nazory...

presne.. me se hrozne libila ta jeho veta, ze Cesi za stovky korun kupujou hnusny jidlo a dalsi tisice utracej za to, aby to chutnalo jako dobry jidlo... a i podle nekterejch zde diskutujicich je to bohuzel evidentne pravda...

0/0
23.3.2010 17:16

vogon.commander

Re: Odborne nazory...

No to urcite. Vzdyt se na nej diva jenom par jednodussich lidi, kteri se bavi urazkami. Pro ty bude i nadale vrcholem gastronomie hambac od mekace.

0/0
23.3.2010 18:53

hujersehlasi

Re: Odborne nazory...

ty zeres ty glutamatovy smejdy a dokonce ti chutnaj, ze?

0/0
23.3.2010 19:45

vogon.commander

Re: Odborne nazory...

No jo, potrefena husa ;-D

0/0
25.3.2010 1:54

tinwe666

Re: Odborne nazory...

nevim jak hambac, ale cheese z mekace je vrcholem gastronomie ;-D;-DR^

0/0
24.3.2010 9:07

Bohdanečák

Pohlreich

Tento tkzv. odborník na vaření je dle mého názoru pouze pozér a tlučhuba. Vařím 40 let a nedovedu si představit, že bych podle něj měl vařit........

0/0
23.3.2010 16:22

chenile

Re: Pohlreich

Bez Podravky to nejde co? ;-D;-D;-D

0/0
23.3.2010 16:23

Damik

Re: Pohlreich

No zajděte si do Imperialu. Já tam chodím každý týden, protože takhle dobře a přitom levně se najím v Praze málokde.

0/0
23.3.2010 16:27

hujersehlasi

Re: Pohlreich

R^R^R^

0/0
23.3.2010 17:11

opportunity

Re: Pohlreich

LEVNĚ???

0/0
26.3.2010 17:39

Wydlak

Re: Pohlreich

40 let?Jako "profik"?No to se nedivim ze Te ten porad se.e... Lidi uz pomalu prestavaji byt hloupi, co?

0/0
23.3.2010 16:31

MAY88

Re: Pohlreich

To je neúplná informace....Ještě řekni kde vaříš, abych se tomu místu mohl vyhnout velikým obloukem....Rv

0/0
23.3.2010 17:07

hujersehlasi

Re: Pohlreich

;-D;-D;-D;-D 40 let varim.... takze Katuv sleh (aneb co nam vcera zvadlo) je takova specialitka, ze? ;-D

0/0
23.3.2010 17:10

ktv

Re: Pohlreich

nahodou - driv sem pracoval na hradcansky a chodili sme na obedy do mistni hospody "U Vilema", tam varili takovy ty poctivy cesky jidla - gulasek, svickovou, vepro knedlo atd, no a jejich katuv sleh byl lahudka! akorat tak ostrej, pekne s velkou porci libovyho masa, proste dobrota.

0/0
23.3.2010 17:28

Jandik73

Re: Pohlreich

Já taky ne. Nejsem profík a neumím to. Je zajímavé, že je hodnocen jako jeden z pěti nej českých kuchařů. Na kolikátém místě jste Vy?

0/0
23.3.2010 19:10





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.