Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Omáčka musí být silná, jako noha u pr...., hlásá nekompromisně Pohlreich

Začali jsme vařit českou kuchyni a vylidnilo se, vysvětluje Zdeněk Krejčí důvod, proč si zavolal na pomoc Zdeňka Pohlreicha. Zkušený provozní a nadšený kuchař, nevyučený, ale s dvacetiletou praxí, by za dobrou gastronomii dýchal. Pohlreicha obdivuje, proto od něj chce slyšet, co dělá špatně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

aquaterra

Ten chlap je nechutný a vyjadřuje se jako dlaždič.

Myslím, že s tím druhým primitivem - Babicou - si mohou podat ruce.

0/0
11.4.2010 15:11

rozumbradadada

Re: Ten chlap je nechutný a vyjadřuje se jako dlaždič.

no ja nevim, radsi si pujdu dat dobre jidlo k dlazdicovi do Divinis, nez si pujcit lyze k Babicovi, kterej nema s kucharinou nic spolecnyho :-P

0/0
11.4.2010 18:30

AntiMultiKulti

Re: Ten chlap je nechutný a vyjadřuje se jako dlaždič.

ostatní zase vaří jak dlaždiči, tak se na ně musí jejich mluvou

opět se mi to zdá jako další projev degenerace - nebere se ohled na kvalitu jídla, ale na to jak mluví

0/0
12.4.2010 12:57

buvolx

Asi vařit umí

a je mi docela sympatický, ale ten jeho slovník je otřesný, nezlobte se na mě, "jako noha u prdl...".....to se opravdu k jídlu nesluší

0/0
11.4.2010 9:16

enpassant

Akční, ale proč?

Proč by měl být instruktážní film za každou cenu akční? No aby se na to lidi dívali a odborná stránka je až druhá kolej. A tak se točí a točí pro zahrádkáře, domácí stavitele, motoristy, kuchaře ... , vše na jedno scénáristické kopyto. Pohlreicha jsem viděl jen jednou a co mne okamžitě odradilo byl právě formát, kde je vše přesně dle scénáře, nepřirozeně akční, samoúčelné a veskrze hloupé. Jak Pohlreich vaří nehodnotím.

0/0
10.4.2010 21:41

Mik8

odejít z Dubí

V tom místě nemá moc šancí ani kdyby vařil sebelíp. Chce to z Dubí odejít a otevřít podnik v nějakém větším městě v regionu[][][][][] - nejlépe v Ústí, které je na dálnici, co z Dubí zákazníky odvedla.

0/0
10.4.2010 18:19

trojuhelník

nechutný pán

vaří dobře, to nemohu říct, ale od ováda nic k jídlu nechci:-P

0/0
9.4.2010 17:54

wotomtoje

Hulvát vaří ....

:-/ děkuji, nemusím!

0/0
9.4.2010 12:45

William.Riker

Re: Hulvát vaří ....

ale vari dobre...., narozdil od Babici, kterej kdyz nevi tak to zalije smetanou a zapece...

0/0
9.4.2010 14:21

usti-mnichov

Re: Hulvát vaří ....

;-DR^

0/0
12.4.2010 12:31

Leontynka 73

Týden stará zkušenost z Cafe Imperila

0/0
8.4.2010 13:34

Leontynka 73

Re: Týden stará zkušenost z Cafe Imperial

Předkrm : Salát ze sněžného kraba...vynikající , zážitek !!

Polévky :Kulajda -lepší jsem nejedla, supr.

              Kuřecí vývar s masem a nudlemi , výborná , domácí nudle a zeleninka plus kuřecí palička vařená

Hl. chod: telecí líčka na červeném víně, br. baše-Kaše vynikající, soos k masu špičkový, kašička byla polita i bylinkovým máslíčkem, maso , dobré ,ale nadšení ze sněžného kraba rozhodně nepřehlušilo , jinak  masíčko se rozpadalo .....jen jsem asi bohužel čekala nějak více......

 

0/0
8.4.2010 13:52

Leontynka 73

Re: Týden stará zkušenost z Cafe Imperial

Dort Imperial- byl s fíky , nebyl špatný ,ale žádný zázrak to teda nebyl, vedle u stolu měli Angličané Sachr a Malinový  dort, Sachr jim chutnal , Malinový ne......

Celkový dojem : Jídlo výborné, na salát z kraba určo zajdem ještě jednou, ne-li vícekrát.

Prostředí: Krásné , na můj vkus v kavárně nahňahnané stoly blízko sebe, oceńuji v části

kavárna nekuřáckou WC-čisté a pravidelně udržované , za dvě hodiny byl vynešen i poloprázdný koš.

Obsluha, milá , ale bylo na nich vidět , že pokud věděli, o konečné platbě poukazem , číšnici to dávali najevo, obvzláště jeden , tuším že to byl jejich šéf, co kasíroval .....ten údiv, když dostali spropitné i po platbě poukazem , jsme si vychutnali..navíc mám dojem že od Čechů ani nic moc nečekají....   Každopádně, najde se tam jídlo, na které nezapomenete

0/0
8.4.2010 13:54

opportunity

Re: Týden stará zkušenost z Cafe Imperial

Poukazy nefasuju... jaká je cena?

0/0
8.4.2010 18:53

Leontynka 73

Re: Týden stará zkušenost z Cafe Imperial

Také je nefasuji, zakoupila jsem dárkový poukaz v Café Imperial loni , před Vánoci. Manžovi k Jéžíšku....jinak by jsme tam nikdy nešly. páč by nás odradily ceny.

Proto ,je to tam samý Angličan , Španěl a Němec...... ceny lze dohledat na stránkách Cafe Imperial...Rada, porce nejsou malé , takže stačí polévka a předkrm ..aspon mě....jako ženě ,dort, si tam již nedám , naproti v Ovocném světozoru mi chutnají více ....R^

0/0
9.4.2010 10:56

Bohdanečák

To je toho....

Pohlreich, Babica nebo Kluci v akci apod vaří asi dobře..... ale nejlíp vaří moje stará .....;-);-);-);-)

0/0
8.4.2010 10:09

1000101110100011

Re: To je toho....

Babica???

0/0
8.4.2010 12:36

steve007

Re: To je toho....

Co jste vyvedl, že si to u ní tak veřejně žehlíte?;-)

0/0
9.4.2010 7:05

Martin 5

Re: To je toho....

To nezávidím, mě vaří mladá :-)

0/0
9.4.2010 8:55

wotomtoje

Re: To je toho....

Každá mladá je stará! Akorát pokud to není vaše dcera. ;-)

0/0
9.4.2010 12:43

Franta 1

Kuchařem se nikdo nevyučí,

ale musí se jím narodit.To co předvádí Primácký kuchař Pohlreich je něco tak odporného,že restauraci kde někdo takový vaří,bych si nedal ani ohřátého buřta.Jeho samolibost a snaha zesměšnit všechny na potkání je vrchol neomalenosti.Je možné,že někomu jeho vulgární slovník vyhovuje,ale říká se "Když dochází rozum,nastupuje vulgarita". Dost dlouho jsem se pohyboval v prostředí kuchyní a vím,že co člověk,to jiná chuť a sešel jsem se i s kuchaři jeho typu a ve většině případech ohromovali strávníky jen svoji "chytrostí" a podobným slovníkem :komu to nechutná je blbý a ničemu nerozumí.Jsem přesvědčen,že k jídlu patří i kultura slova.

0/0
7.4.2010 12:58

Stir78

Re: Kuchařem se nikdo nevyučí,

Mně u něj chutnalo. Strávníkům nic nevykládá, takže o kulturu slova se nemusíte při jídle obávat.

0/0
7.4.2010 15:01

slon75

Re: Kuchařem se nikdo nevyučí,

Jeho TV show je dělaná podle Gordona Ramsaye a ten je teprve sprostý a lidi vyloženě ponižuje. Pohlreich je proti němu přátelský sympaťák s trošku ostřejším slovníkem.

A vařit samozřejmě umí, Pokud vám na jeho postupech připadá něco odporné, sem s tím, ať můžeme diskutovat konkrétně.

0/0
7.4.2010 16:53

dragon1

Re: Kuchařem se nikdo nevyučí,

tak si toho buřta nech ohřát u babice asi budeš stejný šmudla jako ten z novy

0/0
7.4.2010 17:03

gaDzin

Re: Kuchařem se nikdo nevyučí,

asi Vam taky dosel rozum coz? Tak hlavne, ze uz se v prostredi kuchyne nepohybujete, mnoha lidem se urcite oddechlo ;)

0/0
8.4.2010 9:17

bombai

Re: Kuchařem se nikdo nevyučí,

Ale on v tom pořadu takhle vystupuje jaksi schválně. Kdyby byl na obrazovce hodný a slušný, tak se na to nikdo nebude dívat. Nehledě na to, že model vychází z Ramsaye, a ostré vyjadřování protagonisty je producentská podmínka.  Tak si to tak neberte, ale chápu vás. Je to zkráka show. Jinak s Pohlreichem jsme točili kdysi dva pořady pro TV, v Imerialu dva dny a nebojte se, mimo obrazovku  je to docela sympatický, kutlivovaný, byť rázný člověk. Na personál křičí spíš jen tak divadelně, otcovsky, a ostatní kuchaři ho mají docela v oblibě. A vařit opravdu umí.

0/0
8.4.2010 12:12

Martin 5

Re: Kuchařem se nikdo nevyučí,

Jak se vám chodí po chodnících? To pro Vás musí být utrpení. Nikoho sprostšího než dlaždiče neznám :-D

0/0
9.4.2010 8:56

Strasak

Re: Kuchařem se nikdo nevyučí,

No nevím, všiml jsem si, že stírá jenom lemply. K učnům se chová celkem slušně a naží se je něco naučit.

0/0
9.4.2010 16:29

Rotoped64

Re: Kuchařem se nikdo nevyučí,

Člověče drahá, hledáte kuchaře intelektuála? Pohlreich má sice občas hrubý slovník, ale: 1) Své práci rozumí. 2) Je schopen pojmenovat, co a proč je špatně. 3) Umí poradit, jak dělat věci tak, aby restaurace šlapala, jídlo vypadalo a chutnalo lépe atd. V neposlední řadě musíte vzít v úvahu, že je to zábavný program televize.

0/0
9.4.2010 17:15

nanka

jak odradit zákazníka

 tak já od té doby, co nás pozvali do zákulisí našich restaurací, jsem tam přestala chodit. Co kdyby  !!

0/0
7.4.2010 8:19

nanka

jak odradit zákazníka

já vím jen jedno, od té doby co nás pozvali do zákulisí restaurací, přestala jsem tam chodit. Co kdyby ??!!

0/0
7.4.2010 8:17

iuos

hmm

hledáme restauraci a penzion na svatbu, možná právě u nich... ;-)

0/0
31.3.2010 15:06

Oldis_rab

heh

tak to je zasadni chyba, snazit se udrzet neco co nefunguje, zde se scitaji dva problemy, vznik dalnice, prichod krize. Uz jen proto ze dubi neni zadna metropole by stalo za zavazeni, pote co odesla tranzitni klientela, zdali na takovem miste ma smysl dal provozovat restauraci, a nebylo by lepsi se presunout do vetsiho mesta, tedy do teplic. tvrdohlave jet na nelukrativnim miste mi prijde nesmyslne.

0/0
31.3.2010 11:43

bulbik

Re: heh

castecne mas urcite pravdu, kdyby se mu nezhorsily podminky, tak nemusel nic vylepsovat a jelo by to, takhle ma pan me uznani, jelikoz je videt, ze do toho sve srdce opravdu dava, proste to nechce vzdat, nebude to mit lehke, ale znam nejkolik podniku, ktere lezi v opravdove prdeli, a lidi tam jezdi 'ostosest' prave kvuli vynikajici kuchyni, muslim, ze timto smerem chce majitel prave jit, preju mu hodne stestiR^

0/0
9.4.2010 10:41

Istus

Co je komu do toho?

Nenechám si diktovat, jak mám vařit, já vařím převážně sám pro sebe a vařím tak, aby to chutnalo mě a ne někomu jinému, pokud se s někým podělím o "kus žvance" a dotyčné osobě jídlo nechutná, ať ho nejí, já k tomu nikoho nenutím, ale to se mi snad ještě nestalo, vařím rád a myslím si, že i dobře.

0/0
31.3.2010 10:51

Jandik73

Re: Co je komu do toho?

Doma si vařte "dobře" jak chcete.

0/0
31.3.2010 10:58

you.can

Re: Co je komu do toho?

No to se ani nedivím pane šéfkuchaři, Vaše speciality jsou proslavený po celý Praze, Středočeským kraji, myslím že i v Ostavě o Vás vědi a o tom že si umíte namazat i chleba s máslem a sůl si neplete s cukrem.

0/0
7.4.2010 12:31

Patrik a kuchař Kroupa-co dodat?

.

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0/0
31.3.2010 6:41

Karelka

Tady se sešlo lidí

co mají doma nevaříci choť a chrochtají nad obědem v restauraci. No jo, co vám zbýva, že ,,odborníci,,! Naučte se vařit a nebudete tady slintat nad čočkou bloudi. Pro začátek vařte podle Babici, vaří dobře a chutně, hladoleti.;-D

0/0
30.3.2010 23:32

Marusha

Re: Tady se sešlo lidí

Ne, tady se právě sešli ti, kteří ví, jak chutná dobré jídlo. A to Babica tedy rozhodně neprodukuje. Leda by ty dobré recepty dával až do druhé části pořadu...ale až tam jsem se na něj nikdy koukat nevydržela.

MMCH, včerejší díl Ano, šéfe! byl zatím bezkonkurenčně nejlepší! Za prvé byl vtipný a za druhé se konečně našel kuchař, kterému záleží na tom, co do jídla dáváR^

0/0
31.3.2010 6:32

Z-S

Re: Tady se sešlo lidí

zda je to ovsem zachrani pred krachem, to bych si nebyl jistej.

0/0
31.3.2010 10:45

JSA

Re: Tady se sešlo lidí

Souhlasím, nicméně včerejší díl byl opravdu suprový. Polreich je fakt dobrej řízek. Navíc tahle restaurace mne docela láká, a určitě se tam brzy, cestou do Německa, objevím ;) R^

0/0
31.3.2010 15:59

1000101110100011

Re: Tady se sešlo lidí

Než vařit podle toho imbecila Babicy, budu se raději život instantními nudlemi. A v podstatě žádná ženská neumí dnes slušně vařit, ty "choti". Mimochodem, na uvozovky máme čudlík, netřeba je vyrábět z čárek. ;-)

0/0
8.4.2010 12:42

opportunity

Re: Tady se sešlo lidí

v podstatě žádná ženská neumí dnes slušně vařit???

0/0
8.4.2010 18:58

DISK

Re:

 Tak to nesouhlasím, Babica vaří jako ignorant - vlastně takový postsocík, bych řekl - chybí jen hudba Michala Davida nebo Přemek Podlaha. 

 A pokud jde o Vámi odhalené důvody - nesouhlasím také. Jídlo je dar, nikoliv hmota pro nabytí sil. A právě podle toho, jak se k němu kdo chová, lze v našich zeměpisných šířkách snadno určit, jak je na tom s kulturností. Proč se navážíte do lidí, kteří nechtějí vařit mi není vůbec jasné.

 

0/0
10.4.2010 5:27

PanKedlubna

Babica-Polresich-Ramsey

ja jsem kucharsky porady v tv primo nesnasel, pak jsem nahodne videl Kitchen Nightmares od Ramseyho, ale nevenoval jsem tomu moc pozornosti, kdyz se to objevilo v Cr na prime, pustil jsem si 2 dily a celkem me to zaujalo, ze jsem nakonec videl vsechny,tak jsem se vratil i k Ramseymu-jsou tam rozdily,ale kostra zustava,to je jasny,Gordon je nekdy fakt az moc teatralni, jindy mi sedne,Zdenek se mi libi.Po case jsem se vrhl i na toho Jirku Babicu a musim rict,ze i kdyby varil sebelip,coz neposoudim,pac jsem zadnej dil nevidel az do konce-nuda, sed, neco si tam kuchti, zadna hudba v pozadi, des bes, absolutni sebevrazda-proste me ten porad nebavi-je nudnej, zadna akce, to muze z fleku delat takovej porad kdejakej pan Lorenc a u toho se jeste muzem zasmat

0/0
30.3.2010 14:48

ProtektoRath Mittel_Bohmen

Re: Babica-Polresich-Ramsey

No tak hlavně, když to baba Vomáčková se šesti dioptriemi stíhá sepisovat na zadní stranu vizitky podomního prodavače vysavačů. No ale co by psala? Místo cibule tam mrskne zelí, to je skoro stejný, místo hovězího zadního použije vepřovou kližku, ono z toho něco vyleze. ;-D

0/0
30.3.2010 15:20

petyo

Re: Babica-Polresich-Ramsey

Na Babicu jsem to párkrát přepl, ale skončil jsem v momentě kdy začal smažit kečup jako základ nějaké omáčky. To se mi dost zvedl kufr.

0/0
9.4.2010 11:28

ProtektoRath Mittel_Bohmen

Re: Babica-Polresich-Ramsey

Jinak on ten televizní formát "Ano, šéfe" není až tak daleko od reality. Kuchaři jsou opravdu převážně cholerici, co své podřízené peskují, aby je vybičovali k lepším výsledkům. Nadávky nejsou výjimkou. Babica je ukázkou případu, kdy se "slušný" flegmatik chtěl stát kuchařem, ale šel raději prodávat lyže. Pohlreich i Ramsay to sice přihrávají, ale že by to v kuchyni vypadalo nějak odlišně se říct nedá.

0/0
30.3.2010 15:30

PanKedlubna

Re: Babica-Polresich-Ramsey

mas recht

0/0
30.3.2010 15:50





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.