Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Rekordně pálivé chilli papričky experti přirovnávají k pojídání žhavého uhlí

Primát pro nejpálivější papričky chilli čerstvě získaly papričky zvané infinity. O 25 000 jednotek pálivosti překonaly oblíbený druh bhut jolokia.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

picknick

sorry

sorry lidi, to melo bejt k tyhle blby tlusty zensky: http://zdravi.idnes.cz/pribrat-200-kilo-podivejte-se-jak-tuk-obali-vase-organy-p01-/vase-telo.asp?c=A100401_093424_vase-telo_pet;-D

0/0
6.4.2010 1:40

picknick

blbost bez hranic

jéééžiš... ta jejich blbost nezna meze.. jak se nekdo muze CHTÍT prozrat k necemu, to je fuk k cemu ;-D ta je fakt dobre vysplouchla ;-D

0/0
6.4.2010 1:37

xprim01

Jen o 25000 SHU víc?

Název infinity je ubohý, vždyť k nekonečnu to má hodně daleko. Čistý kapsaicin má o více než 10 milionů více SHU. Rv

0/0
4.4.2010 22:06

Syryn

Wow

..pro neznale,rozdil mezi paprickou,co ma tzv. 1.000.000 SCU a 1.500.000 je k nerozpoznani,pro obycejneho cloveka,co neholduje chilli je uz HOT jak CIP 50.000+...

Pekny den...

0/0
4.4.2010 21:06

K0K0S

Slabé

Hmm, a to by nestačilo vzít obyčejnou červenou papriku a dát ji na rozpálenou pánev? To by pak taky pěkně pálila, dokud by nevychladla. :-P

0/0
4.4.2010 19:23

K0K0S

Re: Slabé

Častokrát se člověk spálí i plněnou paprikou, když je v horké omáčce.

0/0
4.4.2010 19:29

pacho

Naga Morich

Nic v zlom ale rekordmanom v chili je Naga Morich ktora ma 1 598 227 SHU a je aj zapisana v guinessovej knihe rekordov. Pestujem ich aj doma. Autor clanku by si najprv mal overit fakty nez nieco uverejni.

0/0
4.4.2010 16:40

chessfan

Re: Naga Morich

Pěstuješ je doma?? Jako ve skleníku? A pak je i jíš??? Nebo jenom kecáš? Já si taky někdy rád dám pikantní jídlo -  s jalapenos (či jak se to píše), ale tohle bych asi nepřežil ... .

0/0
4.4.2010 16:44

pacho

Re: Naga Morich

Normalne doma v izbe za oknom. Nie je to vobec tazke ...staci polievat a potom opelovat kvety . Pestujem aj Habnero orange a Red Savina. najdi si nejake weby o pestovani a zistis kolko ludi aj u Vas v cechah sa venuje tomuto konicku.;-)

0/0
4.4.2010 17:42

Jandik73

Re: Naga Morich

Kromě jiného jsem loni vypěstoval nagu. Říkáš, že máš rád pikantní jídla ... jalapeno? :-))))))))))

0/0
4.4.2010 19:00

chessfan

Re: Naga Morich

Pro mně je jalapeno pikantní, nehodám se pokoušet o sebevraždu otravou "jídlem":-) Nějaký podobný exemplář tomuhle bych asi nepřežil, a pokud ano tak bych pak jen už dožil v nějakém ústavu.

Jinak ale přeji všem dobrou chuť!!:-)

0/0
5.4.2010 2:29

Danny_Kay

Re: Naga Morich

Naga Morich je stejna odruda jako Bhut (Naga) Jolokia...A 1.5 milionu SHU nema...

0/0
4.4.2010 16:59

pacho

Re: Naga Morich

Posurfuj trosku po nete a zistis ze nemas pravdu. Bhut Jolokia je z Assamu (oblast v Indii) a Naga pochadza z Bangladesu . Ostrost papriciek moze kolisat az 50% v zavislosti od podmienok pestovania. V roku 2007 mala testovana papricka vyssie uvedenu hodnotu a bola zapisana aj do knihy. 1,5 mil SHU nema samozrejme kazda Naga automaticky. Mne doma sa taku urcite nepodari vypestovat. ;-)

0/0
4.4.2010 18:01

Danny_Kay

Re: Naga Morich

To,ze ma jiny regionalni nazev neznamena,ze je to jina odruda. Prosurfuj trochu internet a zjistis to ;-)

0/0
4.4.2010 18:04

pacho

Re: Naga Morich

Ja to viem :-) Ja len narazam na to ze prave tato z Bangladesu mala 1,5 mil. Takze tam ma asi najlepsie podmienky na svoj rast. Treba predsa nejak rozlisovat. Jolokie vyslachtene v anglicku sa zas volaju Dorset Naga a tiez je to v podstate to iste. 

0/0
4.4.2010 18:13

Danny_Kay

Re: Naga Morich

...pravdepodobne jsi naletel nejakem u aprilovemu zertiku, pac zadna papricka palivost 1.5 milionu SHU nema...Jestli mas dukaz o opaku, rad si jej prohlednu.

0/0
4.4.2010 18:18

Danny_Kay

Re: Naga Morich

...tak jsem si to nasel...par clanku, ktere jsou ale pravdepodobne z jednoho zdroje. Byla tam zminka, ze tato papricka byla zapsana do Guinessovy knihy v roce 2006, coz je ale celkem paradox, protoze Naga Jolokia byla s milionem SHU pridana v roce 2007...Tady neco nehraje :-)

0/0
4.4.2010 18:59

Kurt21

Re: Naga Morich

Nesmíš tolik dát na reklamní řeči. ;-)

0/0
4.4.2010 17:11

Indočech z Bangalore

Re: Naga Morich

The bhut jolokia—also known variously by other names in its native region (see below), most commonly Naga jolokia...The chili is also known as Naga morich in Bangladesh (morich meaning "pepper")

0/0
4.4.2010 17:17

Danny_Kay

Re: Naga Morich

...asi tak nejak

0/0
4.4.2010 18:05

apokalypsa

Tady to mate - omacka s cistym kapsaicinem

http://www.hotsauceblog.com/hotsaucearchives/blairs-16-million-product-review/

;-DR^V

0/0
4.4.2010 14:07

apokalypsa

Kaslete na papricky - palivost je o nicem

Jestli chcete extrem, tak kaslete na papricky a rovnou se venujete extraktum, ale pozor na jatra a ledviny!

http://www.habanero.cz/detail/satan-s-shit/

http://www.extremefood.com/shop/home.php

Da se koupit i cistej kapsaicin (15MIO), ale na to uz musite mit gumovy rukavice a pouzit tak jedno zrnko na hrnec jidla...

R^:-)

0/0
4.4.2010 14:03

Danny_Kay

Re: Kaslete na papricky - palivost je o nicem

Jenze ono nejde o palivost, ale o chut...Ono totiz kazda papricka ma svoji chut.

0/0
4.4.2010 14:30

Kurt21

Re: Kaslete na papricky - palivost je o nicem

To nevysvětlíte. ;-)

0/0
4.4.2010 14:34

apokalypsa

Re: Kaslete na papricky - palivost je o nicem

Ale no tak...pri takovedle palivosti to uz opravdu neni o chuti...

0/0
4.4.2010 17:45

Jandik73

Re: Kaslete na papricky - palivost je o nicem

Samozřejmě, že je. Pokud byste se v tom malinko orientoval, věděl byste, že pojídáním papriček se stáváte odolnějším vůči pálivosti a vychutnáváte si chuť. Věřte, že na papričce, která by Vás rozplakala, ocení znalec jemné niance chutí.

0/0
4.4.2010 19:03

apokalypsa

Re: Kaslete na papricky - palivost je o nicem

Take znam (a mam) papriku Naga Jolokiu a nesouhlasim - o chuti to uz neni, jen o palivosti. Nad urcitou hranici uz rozdilnou chut necitim.

0/0
4.4.2010 19:19

Milan_Seliga

Re: Kaslete na papricky - palivost je o nicem

Tak to ji asi máte jen z frajeřiny. Naga má výbornou ovocnou chuť zcela jinou než třeba chocolate habaňero, ty zas mají trochu jinou chuť než sesterské yellow habaňero... můj osobní favorit je Fatalii

0/0
4.4.2010 20:02

barbuchejl

Re: Kaslete na papricky - palivost je o nicem

Dobry den,

chtel bych pozadat nekoho z pestitelu, jestli by nebyl ochotny poslat/predat nejaka seminka. Mam doma nejspis cervene habanero, ktere jsem pred nekolika lety koupil v intersparu cerstve, ale asi to nebude to prave.

Mel by nekdo chut se se seminky podelit?

Diky moc

Martin

0/0
5.4.2010 7:37

ohms

Re: Kaslete na papricky - palivost je o nicem

jj nebo tady: http://www.paliveomacky.cz/produkt/capsaicin-bullet-xe-1-5-mio-scu-60-ml-87.html

0/0
14.4.2010 16:34

TrueRobos

Tak to jsou ty

slavné papričky, které pěstují chovanci guatemalského ústavu pro duševně choré? :-)

0/0
4.4.2010 13:38

newym

Re: Tak to jsou ty

:))to jsou tripy, tohle jsou papricky;)

0/0
4.4.2010 13:47

síma25

Re: Tak to jsou ty

Tohle nepochopí každý, ale luxusní trefa;-D

0/0
4.4.2010 15:26

Cofola

Re: Tak to jsou ty

Wiggy, aby mi to nevstydlo...!

0/0
4.4.2010 15:35

chessfan

Re: Tak to jsou ty

Tu lžíci si vydlabal sám, z větší lžíce. ;-D

0/0
4.4.2010 16:50

zhulená mánička

To je něco...

to musí bejt ale zážitek tohle pozřít a druhý den ráno na wc obzvlášť 8-o;-D

0/0
4.4.2010 13:36

Fumu

Re: To je něco...

Kluci čtyřprocentní si asi libují...

0/0
4.4.2010 14:50

OrignalTrotl

...

http://www.dooffy.com/cs/frank-nezkuseny-rozhodci-na-soutezi-ve-vareni-chilli-pokrmu-a-jidel.html

0/0
4.4.2010 13:12

xprim01

Re: ...

;-DR^

0/0
4.4.2010 22:12

elTondo

Mléko

Proti pálení mi mléko nepřipadá jako nejlepší protilátka. I když patří do té trojice pomůcek, které pálení dokaží zmírnit.

0/0
4.4.2010 13:05

Kurt21

Re: Mléko

Tak doporučte něco účinnějšího, když už jste se do toho hodnocení pustil. ;-)

0/0
4.4.2010 13:06

Aznoch

Re: Mléko

To, co v paprice pálí je kapsaicin. Ten je rozpustný v alkoholu a tucích, takže buď panák vodky, nebo hlt oleje.:-P;-)

0/0
4.4.2010 13:44

Kurt21

Re: Mléko

Může být i polosyntetika? :-)

0/0
4.4.2010 14:01

Aznoch

Re: Mléko

Může, ale jen vhodný do arktických podmínek:-P

0/0
4.4.2010 14:50

Haui1

Re: Mléko

Vhodnější je ricinový. Zrychlí zažívání i váš krok ;-D

0/0
4.4.2010 15:57

Kurt21

Re: Mléko

Že mě to nenapadlo hned! Skočec mi roste za barákem.... R^

0/0
4.4.2010 16:04

Aznoch

Re: Mléko

Tak ricinový je dobrý hlavně proti kašli.;-)

0/0
4.4.2010 16:24

Jandik73

Re: Mléko

Jasně, abyste si ten kapsaincin (a tím pálivost) roznesl ještě dál. No, Vy budete odborník.

0/0
4.4.2010 19:04

elTondo

Re: Mléko

Ano - jak se tu píše. Proti pálivosti účinkují tuk, mléko a alkohol. Dobrá je smetana, protože tam je i mléko i tuk. Alkohol mi příjde takový kontraproduktivní - když si člověk vypláchne ústní dutinu slivovicí, tak možná zažene pálení od papriky, ale zas ho pálí huba po kořalce :-)

0/0
4.4.2010 20:53

apokalypsa

Re: Mléko

Jedine citron R^R^R^

0/0
4.4.2010 21:22





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.