Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Příprava italské pasty 3x jinak Pohlreicha utahá jak šňůrku od wc

Během pár minut se naučíte tři vynikající italské recepty na správnou pastu a nahlédnete pod roušku tajemství snad nejjednodušší kuchyně na světě. Dosud bylo utajeno i "profíkům" z českokrumlovské pizzerie Latrán. Za italskou pastu tam vydávali převařené české těstoviny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

pavel.61

Velke sklamani

Z posledniho dilu jsem strasne sklaman!!To byli herci jak sfina a v zadnem pripade si nezaslouzili nalepku!!Jeden priteplenej NAMESTEK,namachrovanej kuchar,jedina z nich ktera byla svaaaaa,byla ta pomocna kucharka,ale jinak musim rict,ze cele to byl CESKO-ITALSKY TRAPAS.Dodival jsem se se zvedavosti do konce a na kazdy dil se divam a tesim,ale toto mi vzalo vitr z plachet.Neumim si predstavit 4 radu,to bude narez!!

0/0
22.4.2010 17:21

qsubt

Re: Velke sklamani

4. rada nebude, konci to 3. radou.

0/0
24.4.2010 17:44

Hucul

To neumite cesky?

Pasta je neco, co si koupim v tube. Cesky se to, o cem je clanek, rekne "testoviny".

0/0
22.4.2010 9:27

teta1974

Re: To neumite cesky?

zkuste si o tom neco nejdrive precist.

0/0
24.4.2010 17:38

los-cabnos3

mam

dve pizzerie ne nejake velke spis mensi ,ale u me eidam , testoviny tip zatkovy nenajdete pouzivam vyhradne mozzarelu znacka Cammino d oro  ,a radudalsich syru fontina,provola gorgonzola vse original osobni dovoz z italie bazalku pouzivam celorocne zasadne cerstvou treba polevky varim kazdou extra nic zamrazene predvarene a  verte lidi to oceni

0/0
21.4.2010 11:39

Andee in Red Book

Re: mam

Tak ještě něco udělat s písemným projevem a pravopisem a bude to eňo-ňuňo ;-)

0/0
21.4.2010 23:14

domino166

Re: mam

myslim, ze uz se to tu resilo pod min. clankem o Zdenkovi... Myslim, ze je pekne, ze si chcete udelat reklamu... ale nez sem zase jednou hodite web, tak s nim neco udelejte, at se to da aspon cist :) a jak jsem psal jiz minule, vase italske suroviny jsou chvalyhodne! Ale podle listku si nejsem uplne jisty, jestli s nimy take umite spravne nakladat :) rad bych si u vas dál pastu, jakou vari Zdenek nebo treba Emanuel... mate neco k clanku, pod ktery jste napsal o vasi restauraci? :)

0/0
21.4.2010 23:29

Hucul

Re: mam

A delate take cerstve testoviny? Protoze po tech ja se muzu utlouct.

0/0
22.4.2010 9:30

ocko27

včerajšia pizzerka

v tej včerajšej pizzerke by som nejdla ani zadarmo  dokial by tam bol ten strašný kuchár Mario - ked som videla jak oblízal tu varechu a strčil ju nazad do hrnca, tak s ami ootočil žalúdok....fuuuj Rv ta drobná kucharečka si na rozdiel od neho tu nálepku zaslúžila, ta sa aspon snažila, on bol argantný hnusák.....ak pojdem do krumlova tak tam sa určite na jedlo  nezastavím - to si radej nachystám jedlo fakt doma a ohrejem na benzínke a budem mat istotu, že mi do neho nikto nenaslintal

0/0
21.4.2010 11:09

aaida

Re: včerajšia pizzerka

si zo slovenska  a mas primu???????????

0/0
5.7.2010 21:17

Patriot2009

Lidi co vlastníte "italské" restaurace

Zvedněte zadek a aspoň si do té itálie na víkend zajeďte. Nebude vás to stát víc než pár tisíc a i v té nejzapadlejší vesničce poznáte jaký strašný hnusy nám tu vaříte a ještě je vydáváte za tradiční italskou kuchyňi.Rv

0/0
20.4.2010 20:18

Kurt21

Re: Lidi co vlastníte "italské" restaurace

Odpověď je už nyní jasná - "Lidi to tak maj rádi". ;-)

0/0
20.4.2010 20:27

Patriot2009

Re: Lidi co vlastníte "italské" restaurace

Jo asi je to tak;-D. Když lidi co se do IT nepodívaj a chodí do vyhlášené picerky na sídlišti ani nemůžou zjistit co to vlastně žerou. Těm bych to nezazlíval. Ale fakt se divím že těm majitelům to není trapné

0/0
20.4.2010 20:37

Kurt21

Re: Lidi co vlastníte "italské" restaurace

Ale ti majitelé jsou na tom často úplně stejně, jako ten host. Oni často nevědí, že to dělají špatně. (když vědí, je to opravdu na facku) Ví tady někdo, jaká se v Turecku pije káva? Neví, ale "Tureckou kávu" vám přinese kdejaký pingl. 

Oni to prostě neřeší, jednou se to cosi jmenuje pizza, lidi na to přijdou a o to nám jde. Že to má nějakou recepturu? No a co, naši hosté "To chtějí takhle".

0/0
20.4.2010 20:48

Z-S

Re: Lidi co vlastníte "italské" restaurace

a myslite ze spanelsky ptacek pochazi ze Spanelska?

0/0
20.4.2010 21:48

Kurt21

Re: Lidi co vlastníte "italské" restaurace

Tak jestli je liberecký párek z Liberce a moravský vrabec z Moravy....

0/0
20.4.2010 22:33

Duck Egg

Re: Lidi co vlastníte "italské" restaurace

Mám kamaráda ze Szegedu - v životě neslyšel o guláši se zelím ;-D

0/0
21.4.2010 10:19

Rizo

Re: Lidi co vlastníte "italské" restaurace

to mozna proto ze segedinsky gulas neni podle mesta segedi

0/0
21.4.2010 12:26

ocko27

Re: Lidi co vlastníte "italské" restaurace

:-) ano je to staré povodne  židovské  jedlo a v španiesku bola v minulosti velmi velké  židovská komunita, migráciou a exodami  národov sa to pomiešalo a spotvorilo tie jedla všelijako ;-) každopádne verím tomu, že názov tohto jedla ma logický základ......:-) kdesi ho varila nejaká židovská rodina kt. sa na východ dostala po vyhnaní židov zo španielska a tak aj ked už tu boli asimilovaný, ich možno ludia prezývali po generáci  ,,španieli,, a úplne v pohode takto mohol vzniknut názov ,,španielský vtáčik,, :-)

0/0
21.4.2010 11:14

ocko27

Re: Lidi co vlastníte "italské" restaurace

;-D s tou tureckou  kávou by som v turecku moc neprovokovala :-P oni to neznášaju, ked povieš turkovi, že chceš tureckú kávu, vyženie ťa s lokálu, aby si si šiel po ňu do  grécka ;-)

0/0
21.4.2010 11:16

Kurt21

Re: Lidi co vlastníte "italské" restaurace

Přesně o tom jsem psal. Turek našeho "turka" v životě neviděl. Stejně, jako naši hospodští, připravující našeho "turka" (ubývá jich, naštěstí) neviděli džezvu.

0/0
21.4.2010 12:26

Z-S

Re: Lidi co vlastníte "italské" restaurace

Vzdyt vam hosi nikdo nebrani si nejakou tu pravou italskou zalozit. Jiste brzy zbohatnete...

0/0
20.4.2010 20:48

bulbik

Re: Lidi co vlastníte "italské" restaurace

vetsina lidi netusi, ze jidlo muze byt i lepsi, coz fakt netusi mnohdy ani ti kuchari, pokud podnik jede, asi to nikdo neresi.

0/0
20.4.2010 21:35

los-cabnos3

Re: Lidi co vlastníte "italské" restaurace

nebo lidi jsou na to zvykly a chodej sem kvuli tomu ja se ani nedivim kdyz ty nase cesky prasata na pizzu naplacaj kecup majonezu a dokonce jedna i ocet;-D

0/0
21.4.2010 11:43

Syryn

Re: Lidi co vlastníte "italské" restaurace

bez do prdelky s Italiji...zer ty blafy sam...

0/0
20.4.2010 22:13

rif

co je to pasta?

to je pasta na zuby nebo na parkety? vzdycky jsem zil v domeni ze se to jmenuje testoviny...

0/0
20.4.2010 19:20

Kurt21

Re: co je to pasta?

Že jste asi pátý, kdo se nad tím zde v diskuzi pozastavuje nevadí, že?

Jak to tak sleduji, nebudete ani zdaleka poslední....

0/0
20.4.2010 19:22

Patriot2009

Re: co je to pasta?

Ale má pravdu ne? To si za chvíli můžem říkat že si usmažíme vynikající beef, uděláme zeleninovou soup....

0/0
20.4.2010 20:15

Kurt21

Re: co je to pasta?

Bojovat proti cizím slovům je tak trochu pitomost, ale jak chcete.

Doporučuji začít nejdřív protestovat proti steakům, roastbeefům a tiramisu. R^

0/0
20.4.2010 20:30

Patriot2009

Re: co je to pasta?

Máme český kevivalent pro steak? ( vysoké maso ), roastbeefům..., tiramisu ( koláč s čímsi kávovým a alkoholem ) ? ;-)

0/0
20.4.2010 20:38

Kurt21

Re: co je to pasta?

Ale jistě, že máme. Český ekvivalent najdeme prakticky ke všemu, jen se někdy moc nepoužívá. Když odbočím od jídla - všichni máme u počítače "monitor", leč "obrazovku" používá málokdo, že? Nebo zpět k jídlu, co "brandy" - to je česky "vinná pálenka", či "vínovice". Říká tomu tak někdo? 

0/0
20.4.2010 20:45

Krak

Re: co je to pasta?

Blbej příklad... Obrazovka neni monitor...

0/0
20.4.2010 21:38

Kurt21

Re: co je to pasta?

Ale brandy je vínovice.

Ještě něco?

0/0
20.4.2010 22:31

Krak

Re: co je to pasta?

Já o brandy nepsal, aspoň to nikde nevidím...

0/0
20.4.2010 22:41

stan999

Re: co je to pasta?

Nevím jak v Čechách ale na Moravě vždy vínovica.Žádné brandy nebo vínovice.

0/0
20.4.2010 22:51

Duck Egg

Re: co je to pasta?

Bojovat proti cizím slovům je pitomost? To je ale pitomost, co jste napsal... Cizí slova, která jsou homonymy s již zaužívaným českým výrazem a mají v češtině ekvivalent, už z logiky věci přejímat nemůžeme. Nazývat těstoviny "pasta" může jen trouba. Jinak Pohlreicha vcelku beru, ale je vidět, že to není žádný vzdělanec, ale jen kuchař, takže mu tohle tak trochu nedochází...  

0/0
21.4.2010 10:17

Z-S

Re: co je to pasta?

Ale on i Pohlreich v tom poradu rikal neco ve smysl "pasta, coz jsou italsky testoviny..."

To jen nekteri si tu hrajou na buhvi jaky svetaky, co by nejake sproste testoviny prece nikdy nejedli.

0/0
21.4.2010 13:27

Z-S

Re: co je to pasta?

asi proto ze krome tvyho trapnyho pokusu o obhajobu zadna uspokojiva odpoved nepadla.

0/0
20.4.2010 20:15

Kurt21

Re: co je to pasta?

Tak se zkus zamyslet samostatně, ty trapnej pokuse. ;-D

0/0
20.4.2010 20:26

bulbik

Re: co je to pasta?

ono to asi bude tim, ze kdyz uz nekdo bude varit echt italii, tak nazev pasta k tomu jaksi sedi lip nez testoviny, pod testovinama si clovek hned predstavi ty podivne rozvarene blafy

0/0
20.4.2010 21:32

chesterfield

Re: co je to pasta?

I kdyby se tomu říkalo běžešelemovací růčovičky, tak ti to může bejt jedno...

0/0
20.4.2010 22:44

chesterfield

Vřele doporučuji vyzkoušet pastu alla carbonara

Podle tradičního receptu (tedy bez smetany, cibule a jiných výmyslů) s pravým italským parmazánem (tedy Parmigiano-Reggiano), který - jak jsem nedávno zjistil - jde koupit v menší Bille.

0/0
20.4.2010 17:47

Hekynen

Re: Vřele doporučuji vyzkoušet pastu alla carbonara

Až na to, že podle tradičního receptu tam žádné parmazán nemá co dělat...;-) Slanina, vejce a špagety. Nic víc...

0/0
20.4.2010 18:00

chesterfield

Re: Vřele doporučuji vyzkoušet pastu alla carbonara

Ani tak - má tam být nějaký spešl kozí sýr, přičemž v oblasti Lazia je použití parmazánu tradiční.

0/0
20.4.2010 18:19

chesterfield

Re: Vřele doporučuji vyzkoušet pastu alla carbonara

beru zpět, ne kozí (na co zase myslím)... pecorino (tvrdý ovčí sýr)

0/0
20.4.2010 18:20

Duck Egg

Re: Vřele doporučuji vyzkoušet pastu alla carbonara

On je právě s italskou kuchyní ten "problém", že co provincie, to trochu jiný recept. Vychází to z lokálních podmínek. Jižanské pizzy jsou chudší, bez šunky, je tam víc cibule, rajčátek... Na severu zas dávají prosciutto skoro i do zákusků ;-D

Byl jsem letos v Tonale na lyžích, bydleli jsme v **** hotelu s polopenzí a můžu říct, že co tam vařili, to mi tedy vůbec nejelo... Spíš než italskou kuchyni mi to připomínalo nějakou německou, lehce vylepšenou nějakým tím rizotem nebo těstovinou... Inu jaký kraj... Nejvíc mi vždycky chutnalo v Marche nebo Umbrii.

0/0
21.4.2010 10:31

los-cabnos3

Re: Vřele doporučuji vyzkoušet pastu alla carbonara

me nejvic v neapoli jejich pizzi nemaji chybu

0/0
21.4.2010 11:50

Duck Egg

Re: Vřele doporučuji vyzkoušet pastu alla carbonara

V Neapoli jsem ještě nikdy nebyl, ale je fakt, že napolitánskou pizzu chválí kde kdo. Ve Veroně taky nedělají špatnou, na jednom náměstíčku (název po mně nechtějte...) byl pizzař, co to krájel na ulici ve stánku z těch plechů. Měl čtyři druhy, žádný ceník, prostě jsi mu tam hodil nějaký obnos, on na to mrknul a ukrojil. A když viděl, že máš hlad, nebo jsi mu byl prostě tak nějak sympatickej, dal ti víc. Našel se nějakej hňup, myslím Chorvat, co si stěžoval, že mu toho dal za ty prachy málo, tam mu ukrojil snad čtvrt toho pekáče a s úsměvem mu to předal. Chlápek čuměl jak vyvoraná myš a pizzař dál s úsměvem obsluhoval ;-D  Jo, Itálie... R^

0/0
21.4.2010 12:17

los-cabnos3

Re: Vřele doporučuji vyzkoušet pastu alla carbonara

R^;-Dmazec  u nas by prezil mozna jeden den nez by ho nejaka kofola ztloukla

u nas na nektere veci lidi nezvyknou i za 100 let mam picerku a  kdyz si objednaji nejake testoviny s parmazanem tak to tam dam sam driv jsem mel na to nadobku ze lzickou a lidi si to tam davaly samy ,ale zkuste uhadnout jak to dopadlo;-D

0/0
21.4.2010 14:25

Patriot2009

Re: Vřele doporučuji vyzkoušet pastu alla carbonara

Parmazaán se sype na vrch. Ale proč se o tom dohadujem v republice kde je dělají tak že vezmou špagety, šunku a zalijou to litrem smetany....nemá to smysl.

0/0
20.4.2010 20:16





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.