- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Z posledniho dilu jsem strasne sklamanTo byli herci jak sfina a v zadnem pripade si nezaslouzili nalepkuJeden priteplenej NAMESTEK,namachrovanej kuchar,jedina z nich ktera byla svaaaaa,byla ta pomocna kucharka,ale jinak musim rict,ze cele to byl CESKO-ITALSKY TRAPAS.Dodival jsem se se zvedavosti do konce a na kazdy dil se divam a tesim,ale toto mi vzalo vitr z plachet.Neumim si predstavit 4 radu,to bude narez
Pasta je neco, co si koupim v tube. Cesky se to, o cem je clanek, rekne "testoviny".
dve pizzerie ne nejake velke spis mensi ,ale u me eidam , testoviny tip zatkovy nenajdete pouzivam vyhradne mozzarelu znacka Cammino d oro ,a radudalsich syru fontina,provola gorgonzola vse original osobni dovoz z italie bazalku pouzivam celorocne zasadne cerstvou treba polevky varim kazdou extra nic zamrazene predvarene a verte lidi to oceni
Tak ještě něco udělat s písemným projevem a pravopisem a bude to eňo-ňuňo
v tej včerajšej pizzerke by som nejdla ani zadarmo dokial by tam bol ten strašný kuchár Mario - ked som videla jak oblízal tu varechu a strčil ju nazad do hrnca, tak s ami ootočil žalúdok....fuuuj ta drobná kucharečka si na rozdiel od neho tu nálepku zaslúžila, ta sa aspon snažila, on bol argantný hnusák.....ak pojdem do krumlova tak tam sa určite na jedlo nezastavím - to si radej nachystám jedlo fakt doma a ohrejem na benzínke a budem mat istotu, že mi do neho nikto nenaslintal
Zvedněte zadek a aspoň si do té itálie na víkend zajeďte. Nebude vás to stát víc než pár tisíc a i v té nejzapadlejší vesničce poznáte jaký strašný hnusy nám tu vaříte a ještě je vydáváte za tradiční italskou kuchyňi.
Odpověď je už nyní jasná - "Lidi to tak maj rádi".
to je pasta na zuby nebo na parkety? vzdycky jsem zil v domeni ze se to jmenuje testoviny...
Že jste asi pátý, kdo se nad tím zde v diskuzi pozastavuje nevadí, že?
Jak to tak sleduji, nebudete ani zdaleka poslední....
Podle tradičního receptu (tedy bez smetany, cibule a jiných výmyslů) s pravým italským parmazánem (tedy Parmigiano-Reggiano), který - jak jsem nedávno zjistil - jde koupit v menší Bille.
Až na to, že podle tradičního receptu tam žádné parmazán nemá co dělat... Slanina, vejce a špagety. Nic víc...
Teda byl jsem v hotelové škole v itálii, u mě doma mi vařil těstoviny (pomodoro) syn osobního papeřova kuchaře (taky kuchař), ale máslo do těstovin vidím poprvé (a to Pohlreicha jinak miluju).
Ježiš vždyť těch způsobů jak to udělat je tolik. V každé části itálie máš určitou obměnu...
WC je zkratka - mohla bys to prosím v tom titulku napsat jako zkratku, ne jako "fc"?
To snad dneska není možný... jednu chybu opravit a čtyři další přidat...
A co hůř, že to vlastně není článek jen titulky k videím, asi pro neslyšící.
zda se v článku hovoří o pastě na zuby, pastě na parkety či nějaké jiné pastě.
V češtině existuje slovo těstoviny, pasta jaksi znamená něco jiného.
Ale zase bychom nebyli tak světoví, že... Tuhle zase v nějakém receptu přidávali výhradně tomaty, kdyby tam dali rajčata, tak by to bylo příliš provinční.
A teď si ještě představte, že se tu těstovinovým taštičkám říká světově ravioli.