Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreich zíral na „mýchaný salát a djus“. Vařil kapra s bylinkami

"Sedni si na nejhorší místo ve svý hospodě a objednej si tu největší blbost z jídelního lístku. Pak budeš vědět, proč ti tam ty lidi nechoděj," zní univerzální rada Zdeňka Pohlreicha pro ty nejzoufalejší hospodské. Z kuchyně hotelu U Apoštola v Jevíčku je nešťastnější než jeho provozovatelka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Hucul

Teda ta by letela!

Takhle se slecna chovat v zamestnani ke mne, mozna odchazi i s monclem. Jedna presne takova vede hospodu Czech point v Malmo - hlavneze je cool a da si kazdejch 5 minut zvaro, ale nevi, jakej pribor donyst k hranolkum. Kdyz si v patek da lajnicku koksu na posilnenou pred vecernim navalem, je tak v razi, ze mi jednou jako hostovi zacala vyhrozovat, ze si se mnou pujde vyridit ven, kdyz jsem po ni jen chtela, aby nam laskave donesla pivo na stul.

0/0
3.5.2010 9:48

pavel.61

!!!!!!

tento dil byla dobra traparna,hlavne nalepku,prosiiiiiiiiiiiiim;-Dat jdou do haje takove restaurace!!

0/0
2.5.2010 15:09

my_dva

hraje si

na Ramsey Gordona a nema na to, pusobi jako typicky primitiv z Vychodni Evropy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0/0
1.5.2010 1:30

vths111

Re: hraje si

Ani deset vykřičníků nezmění nic na to, že jsi vypatlaný šišlálek.

0/0
1.5.2010 9:54

Jsem tady

Re: hraje si

Chceš vědět proč to tak vypadá? PROTOŽE JSME VE VÝCHODNÍ EVROPĚ. Jak prosté.

0/0
2.5.2010 9:35

Jsem tady

Re: hraje si

Po shlédnutí celého dílu - wow, ta restaurace(a takových je v české republice kolem prahy a v jiných zapadlých provniciích)... nemůžete se přece divit. To potvrzuje moji tezi vyše. Hrozné místo. Odsouzené ke krachu, prodeji či konci.

0/0
2.5.2010 10:30

palič:

Re: hraje si

Ten kuchař se jmenuje Gordon Ramsay. Když už někoho označuješ za negramota, tak byses měl alespoň naučit psát.

0/0
2.5.2010 14:52

Wendolene.

Re: hraje si

zemepisna poznamka: CR se nachazi ve Stredni Evrope.

Jazykova poznamka: Sefkuchar se jmenuje Gordon Ramsay

Pohlreich si na nic nehraje, anglicka verze poradu je o dost drsnejsi, stejne tak vystupovani pana Ramsayho. Ovsem hulvatstvi se da omluvit, je li ten clovek odbornik a oba se vyznaji. Radeji hulvata, ktery umi, nez spisovne mluviciho laika. Uroven ceskych restauraci je opravdu zalostna. Preplacane interiery, na jidelnicku 100 veci o nicem, vsudypritomny 30% Eidam a zeleninova obloha, neprilis upravene servirky, v kuchyni vari naprosti ignoranti atd.

0/0
2.5.2010 17:33

Tomach

Re: hraje si

No zhledl jsem jen dve relace ceskeho poradu a priznejme si ze minimalne inspirace z Kitchen Nightmares tu evidentne je (diplomaticky receno). :-)

Co se tyce vyraziva - zrejme by mu v CR neproslo stejne chovani a vyrazy, nicmene co se napriklad tohoto posledniho dilu tyce, tak by bylo ponekud drsnejsi vystupovani jedine na miste. 

Pohlreicha neznam, nejedl jsem v jeho kuchyni, nicmene z jeho zivotopisu vylyva ze to zadny neumetel nebude. Takovy ma plny narok na to se uprimne vyjadrit k nekomu kdo si ho na uprimny vyrok pozve. Osobne myslim ze clovek ma mit kouska soudnosti a poznat sam ze na neco nema, zvat si top kuchare do podniku s hubatou servirkou, kde mi vari drevorubec a kde jsou "stamgasti" co nepoznaji co je dobre jidlo... to chce hodne odvahy (a nebo blbosti)

0/0
3.5.2010 15:05

Wendolene.

Re: hraje si

Samozrejme, ze je tam podoba  s Kitchen Nightmares...Prima to totiz koupila, jde o licencni porad;-D

0/0
3.5.2010 18:58

milenkamikes

tedy

vzhled kapra v krustě - to je náeřz. Možná je to dobrý, ale na vzhled nic moc....VVV

0/0
30.4.2010 12:10

CCblue

Re: tedy

Na vzhled ti s... pes! Jídlo, který vypadá dobře, nechci. Nejvíc mi chutnají jídla, co dobře nevypadají.

0/0
1.5.2010 10:47

Jsem tady

Re: tedy

To je zajímavý názor, obecně to ale tak je. Proto se jídla aranžují tak, aby vypadala co nejlépe, pomocí spousty různých věcí. Navíc jen vhodná volba talíře udělá leccos. A to nemluvím, že jídlo v restauraci také hodně dělá samotná restaurace. A pak může být skvělé jídlo, které táhne restauraci. Jako třeba některé vegetariánské jídelny(!!), kde je už jenom kvůli jídla a milého personálu vyloženě radost jíst.

0/0
2.5.2010 9:47

philby

neuvěřitelné

Fantastická dávka amatérismu. Obzvláště povedená je úvodní "scénka" s játrovými knedlíčky - polívka má být hotová, a ne že si host objedná a pak je "začnu" vařit ;-D V takové hospodě je přece základ, aby fungovala "logistika" = zásobování. Aby se nestalo, že mi "najednou" dojdou suroviny, a nemůžu uvařit co slibuju na jídelním lístku, nedej bože aby mi nešlo pivo.

Na druhé straně, od Pohlreicha jsem čekal trochu víc - třeba že těm amatérkám řekne i toto. Obecné kecy "vařte jednoduchá jídla" a už neříct jaká, to je docela slabé.

0/0
30.4.2010 0:17

smějící se bestie

Re: neuvěřitelné

von jim toho asi řekl víc. Ale čas pořadu není nafukovací a je třeba ukázat akční scény.

0/0
30.4.2010 7:24

philby

Re: neuvěřitelné

Jo, to máš pravdu. Ale těch "akčních" scén tam byla až přemíra - v podstatě se jen hádali a zakopávali o sebe v kuchyni.

Mmch. docela smutné bylo, že přišel po měsíci, a nezměnilo se tam VŮBEC NIC..... :-)

0/0
30.4.2010 9:16

Soněnka

Re: neuvěřitelné

Jak vůbec nic? Změnil se personál, už tam nebyla ta servírka, co se svojí šéfovou jedná jak se svojí služkou.

0/0
30.4.2010 15:18

Homer.Simpson

Kde se vzal, tu se vzal, geniální kuchař

Radit umí dobře, ale umí aspoň uvařit čaj?;-D

0/0
30.4.2010 0:07

Jakub76

Re: Kde se vzal, tu se vzal, geniální kuchař

mohu se zeptat čemu se smějete?

0/0
30.4.2010 7:23

wrangler

Re: Kde se vzal, tu se vzal, geniální kuchař

Co bys čekal od Homera Simpsona? Ale ten nick sedí!;-D;-D;-D

0/0
30.4.2010 7:54

Wendolene.

Tak jsem porad shledla na streamu, des bes...

Provozni, kucharka, sefova Yveta nema organizacni schopnosti a varit neumi, neumi si zjednat poradek na pracovisti. Zamestnava ponekud neschopneho synatora a naprosto hubatou servitku..na to je dobre netykat si se zamestnanci, a kdo prska, tak by mel letet, nechapu, proc se ve vsech poradech drzi zuby nehty svych neschopnych pracovniku, v tomto se lisi dobre a spatne restaurace. Neochota neco zmenit, treba jen ten jidelnicek a prestavet stoly..desne.  Nedivim se, ze nedostali nalepku, protoze  je to spatny podnik. Nechapu, proc se tak lpi na 30% Eidamu, tisic polozek v jidelnim listku a organizace desna. Kdyz dojde pivo, neni bomba, dobry provozni jde do obchodu a donese aspon basu lahvacu...no proste kapitola sama pro sebe..

0/0
29.4.2010 21:57

zoufalec1

v Jevíčku do restaurace?

v loňském létě jsem shodou okolností tento podnik navštívil. Usadili jsme se s manželkou na zahrádce, kde už sedělo šest jiných hostů. Po asi dvaceti minutách jsme se zvedli a z téměř prázdné restaurace odešli. Nikdo si nás absolutně nevšímal, obsluhující personál jak jsme viděli oknem se bavil uvnitř restaurace a o skutečnost, že má na zahrádce hosty nejevil vůbec zájem. Myslím, že hodnocení tohoto podniku je výstižné. Pokud vás v Jevíčku tedy někdy popadne chuť na kafe a nebo nedej pánbůh na něco náročnějšího, této firmě se vyhněte obloukem. Na štěstí je v Jevíčku ještě několik dalších možností. ( I když ani Primu moc doporučit nemohu, obsluha je tam sice příjemná, tamní kuchař vám ale vyrobí řízek až se na něj srdce směje, uvnitř tohoto výtvoru je však z velké části poměrně málo výživná dutina )

0/0
29.4.2010 21:18

fan12

...

No mít ve firmě neco takovýho jako je ta servírka tak letí okamžitě stylem sbal si věci a vypadni...divím se tý ženský že ji tam trpí.

0/0
29.4.2010 9:16

Ono Tosamo

Tak jsem si přečetl návod na stahování kapra

z kůže a nechápu, jak to může někdo dělat takhle idiotsky. Možná by se měl pan "šéfkuchta" zeptat prvního rybáře... :-/

0/0
28.4.2010 23:13

dragon1

Re: Tak jsem si přečetl návod na stahování kapra

jenomže pan šéfkuchta toho kapra nestahoval on ho pekl i s kůží odborníku , příště se raději dvakrát podívej než něco budeš krytizovat

0/0
29.4.2010 7:44

BigpetBig

Re: Tak jsem si přečetl návod na stahování kapra

že si jim psal ten jídelníček? krYtiku ;-D

0/0
29.4.2010 8:27

chudacek.blbecek

Re: Tak jsem si přečetl návod na stahování kapra

Má pravdu, Pohlreich to dokonce říká, "kapra kůží nahoru"

0/0
29.4.2010 10:01

Agent Orange

Re: Tak jsem si přečetl návod na stahování kapra

;-D

0/0
29.4.2010 10:49

cufir-mufir

Re: Tak jsem si přečetl návod na stahování kapra

Udělat hrubku se snese, ale byl úplně hloupý a ještě to kolem sebe troubit na internetu, to umíš jen ty !

0/0
29.4.2010 13:21

karolko

Re: Tak jsem si přečetl návod na stahování kapra

T není hrubka !! to je nevědomost. ;-D

0/0
3.5.2010 10:55

John_Matey

Včera to bylo k pláči, ale pár věcí by se dalo udělat

Paní provozovatelka by se měla vykašlat na všechno lítání všude možně a zajišťovat provoz z vnějšku (přivezu ráno suroviny, přivezu bombu - ale musím mít vždy jednu náhradní a další sháním hned jak mi ta první dojde, atd). Do provozu zkušeného vrchního kuchaře, který ví co a jak a ta její dcera by se to časem naučila a fungovalo by to. Na plac jedna zkušená servírka a k tomu třeba šikovnej učeň nebo těsně po vyučení. Ten kluk na place mi přišel neslanej nemastnej a ta holka byla na pěst od první chvíle, Pohlreich jí to řekl hodně slušně, já bych jí rovnou vyhodil bez milosti a bez slov. Ale paní prostě je vidět, že není z oboru a nemůže věřit tomu, že zvládne vše sama, to se dostane maximálně do blázince.

0/0
28.4.2010 14:33

f0rr35t

Re: Včera to bylo k pláči, ale pár věcí by se dalo udělat

Ona je ještě ke všemu naprosto nevůdcovský typ. Ta holka na place mi připomíná někoho koho znám a to je typ lidí, kterým musíš jasně ukázat kde je jejich místo. Jinak ti přerostou přes hlavu a pak mají kecy jako "su drzá a co?" a co hůř, tak vše myslí smrtelně vážně a nedokáží přiznat chybu (za žádnou cenu). Na takový lidi musíš mít vojenskej přístup a né přístup "frustrované vyčerpané maminky" jaký tam předváděla šéfová.

0/0
28.4.2010 18:30

John_Matey

Re: Včera to bylo k pláči, ale pár věcí by se dalo udělat

Souhlas, majitelka není schopna snášet ten stres uvnitř, potřebuje tam mít zkušenýho člověka a ono tak víceméně jen zajišťovat externě. Jinak to řád stejně nikdy mít nebude. Nelze očekávat, že kuchaři se z ničeho nic naučí vařit (začátečník + dřevorubec). Pokud to hodlá dělat vše sama jako do teď, tak ať to raději zavře.

0/0
28.4.2010 18:54

borovec

Umí

Já si myslím že procestoval dost světových kuchyní a že na jeho kumšt nemáme .Opravdu vařit umí .Navíc se mě tento pořad líbí,ale včera bych personál zabíjela i s majitelkou.Šlo o nervy.;-)

0/0
28.4.2010 14:26

chudacek.blbecek

Re: Umí

Není to je o tom vaření. Pohlreich prostě rozumí kšeftu, je to čistej kapitalista a ví co dělat, aby podnik vydělával. Obdivuju ten jeho vhled, sotva někam vejde, už přesně vidí, v čem je problém.

0/0
29.4.2010 9:56

Andee

Re: Umí

Neboj, má to tým, se kterým každou hospodu předem pečlivě analyzují. Rozhodně to není na první pohled ;-)

0/0
30.4.2010 0:37

Ubaram

Re: Umí

Možná ne na první pohled, ale na první ochutnání celkem určitě :D

0/0
2.5.2010 12:16

chudacek.blbecek

Servírka

Myslím, že má Pohlreich pravdu Za to, že je servírka drzá a odhání lidi, si fakt může jen paní majitelka. Nechápu tu win-win strategii, zvlášť když je šéf. Přece nebudu zaměstnávat někoho, kdo se mi směje do obličeje a plakat, že nemám respekt. Dokonce mě mrzely ty její poslední slova, že všichni odešli. Neměla je nechat odejít, koho v podniku nechce, toho má vyhodit, jinak ten respekt prostě mít nebude.

0/0
28.4.2010 13:46

cara al sol

Re: Servírka

Jo jo. Tohle by na mě podřízený zkusil jenom jednou. A nejde o to, jestli si se zaměstnanci tykáš, nebo ne, jak tu někdo psal. Lidem je potřeba ukázat hranice, kde končí kamarádství a začíná zodpovědnost. A jak správně říká Pohlreich, tu má nakonec vždycky šéf a podřízený může tak maximálně slušně sdělit názor.

0/0
1.5.2010 8:19

palič:

Nikdy

jsem nebyl příznivcem třeba pissingu, ale té slečně servírce bych po shlédnutí včerejšího dílu s gustem pokropil celej ksicht.

0/0
28.4.2010 12:58

Z-S

Re: Nikdy

copak, rajcovala te? ;-D

0/0
28.4.2010 13:38

Agent Orange

Re: Nikdy

;-D

0/0
29.4.2010 10:52

brouzdalka

Re: Nikdy

Měla jsem podobný pocity :D Jednou by si takhle otevřela hubu a chytla bych ji za pačesy a vymáchala hlavu v kýblu studený vody. Divím se, že k ní byl Pohlreich tak slušnej...

0/0
28.4.2010 13:52

stefi_ul

Re: Nikdy

Polreich pusobi tvrde a buransky, ale zna pravidla slusnyho chovani. K zenskejm se hrube nechova, ani kdyz je to neco takovyhleho. Aby na me za moje penize takhle rval, tak to asi tezko.

0/0
3.5.2010 9:55

loupeživý baron

Naprostá noční můra :-/

Tak slabomyslní lidi nejsou schopni provozovat byznys. Nerozumím tomu, jak taková komedie může fungovat déle než týden 8-o

0/0
28.4.2010 12:42

MartyKO

Knajpa

Pořad sleduju vcelku pravidelně, ale tohle je první knajpa do který mám chuť se zajet podívat. Protože tohle se musí vidět na vlastní bulvy. ;-D

0/0
28.4.2010 11:27

f0rr35t

Re: Knajpa

;-DR^ Vypadalo to na slušnej Kocourkov.

0/0
28.4.2010 13:48

Kurt21

Služba

Každopádně tím, že tohle Prima natočila a odvysílala, prokázala národu obrovskou službu - teď už každý ví, že přežijí i neschopní. 

0/0
28.4.2010 10:21

chudacek.blbecek

Re: Služba

Jsme sociální stát :-)

0/0
28.4.2010 13:46

Leontynka 73

Všiml

si vlbec někdo nadpisu  vyrobeného TV od OBĚDNÁVKY uplynulo 35 minut .....pak je jus a mýchaný salát ,asi normální....prostě čeština se nám vytrácí i z médií

0/0
28.4.2010 9:41





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.