Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Šéf Pohlreich poučoval, jak vydělat. Třeba na kachně k nesežrání

Kdo šetří, má za tři. Musí ale šetřit na tom správném místě, což v profi kuchyni platí beze zbytku. A v tomto směru má Zdeněk Pohlreich rady nad zlato. Využitelné nejen pro restauratéry, ale pro každou domácnost, kde se vaří z čerstvých surovin a ne z pytlíku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Elija69

konec

 Tenhle díl jsem viděl. Pokud by se to mělo ubírat stejným směrem i dále, pak by asi bylo lepší skončit :-P

0/0
10.5.2010 8:41

opportunity

Z tohodle dílu

si nejvíc zapamatuju ty hlášky o tom, jak všechno prodávají levně a mají zdražit.!! No to asi hosty potěší. Jinak správná a chutná moravská kuchyně tam byla už před Pohlraichem.

0/0
7.5.2010 21:06

MuciPucinek

Re: Z tohodle dílu

MG se šesti za 5,60 už prostě nedostanete. On radí hospodám jak přežít, ne dělat charitu.

0/0
9.5.2010 7:38

1000101110100111

Re: Z tohodle dílu

Nikoli., On jen radil, že nakoupit za 100, vrazit do toho další práci a suroviny za 50 a prodat za 130 je blbost.

0/0
9.5.2010 11:32

opportunity

Re: Z tohodle dílu

co si pamatuju, tak držková kolem 30 mu byla levná.

0/0
10.5.2010 20:30

Chytracisko

Re: Z tohodle dílu

však jo, pokud kuchyně zvedne standard a kvalitu jídel, má smysl i zdražit, protože hosté to rádi zaplatí (ti co kvalitu nehledají půjdou jinam kde ještě stále dělaj levný blafy)

0/0
10.5.2010 20:40

žlůva11

Hmm.

Na tento pořad se nedívám,ale zajímal mě pořad z Radniční restaurace z Jihlavy,

(proto že jsem z Jihlavy) a restauraci a majitele p.Fialu znám.To co tam p.Pohlreich

předváděl bylo ale otřesné sprostá slova jak na běžícím pásu samé pípání jestli

si někdo myslí jak je tento pořad zábavný tak potěš koště.Viděl jsem už hodně pořadu o vaření,byly zábavné a poučné,ale tento otřes.  !!!

0/0
7.5.2010 18:11

Jandik73

Re: Hmm.

To je jak u blbečků na dvorečku.

0/0
8.5.2010 10:53

MuciPucinek

Re: Hmm.

Takze jako vzdy a porad dokolecka: Tento porad je delany podle licence poradu G. Ramsayho, takze musi splnovat kriteria dane licence, ktera samozrejme zahrnuje drsnejsi raz poradu. Narozdil od gordona ktery je jenom sprosty, hruby a nevychovany, p. Pohlreich je sprostej, ale vtipne a jeho urazky ani nejde brat vazne.

0/0
9.5.2010 7:37

1000101110100111

Re: Hmm.

Proboha, to je zase blábol. Je to děláno v duchu Ramsay's Kitchen Nightmares, ale není to žádná licence. Hrubé (až sprosté) vystupování Pohlreicha je použito, protože to tomu pořadu dává něco, co jiné pořady nemají, diváci to přijímají a stylově to i zapadá do schématu, kde se mají (teoreticky) odstraňovat hrůzy z českého pohostinství. Celé je to samozřejmě hra, jak jinak, kdyby vlezl do opravdu šílené kuchyně (a že jich je), požene ho kuchař se sekáčkem v ruce tak daleko, jak to jen Pohlreich udýchá.

0/0
9.5.2010 11:42

1000101110100111

Re: Hmm.

No tak jsi holt netrefil na typ pořadu, jaký ti vyhovuje. Já se na něj občas dívám kvůli vaření, nikoli receptům, ale zajímavým tipům. Takže jsem v pohodě. Pokud ty se na to díváš kvůli slušné mluvě, klidnému a tichému vyjadřování, tak asi nesleduješ správný pořad.

0/0
9.5.2010 11:44

KecaK

???

Tlustý je sice křupan ale podnik má zařízenej perfektně.R^

0/0
6.5.2010 10:32

Z-S

Jak to vypada kdyz si nekdo

pred timhle bohem nesedne na p/rdel...

http://www.macekvbotach.cz/sefe-sefe/

0/0
6.5.2010 9:22

iuos

hmm

nic moc - Macek je možná uznávanej gourmet, ale nejsem si jist, jestli ví o tom, jak to funguje ve velkých kuchyních. On je skutečně rozdíl vařit doma (nebo pro pár lidí) a nebo každý den pro restauraci plnou lidí...

v němčem má ale samozřejmě Macek pravdu... ale přijde mi to celý zbytečně vyhrocený

0/0
6.5.2010 10:06

MuciPucinek

Re: Jak to vypada kdyz si nekdo

A Macek je kdo v profesionalnim kucharskym svete? NIKDO.Vari dobre doma, no parada, je fajn to umet. Ale co dokazal? Az takovouhle recenzi sepise nekdo z ceskych spicek profesionalni gastronomie jako napriklad Dusan Jakubec, Martin Slezak, Jan Pycha atd. tak veta ze si pred timhle bohem nesedne na pudel bude mit smysl.

0/0
9.5.2010 8:58

1000101110100111

Re: Jak to vypada kdyz si nekdo

Doma uvaříš s troškou snahy skoro cokoli a pokud nejsi úplné pako, dopadne to skvěle. Je to jen o dostupnosti kvalitních surovin (dnes už většinou není problém ani u zdánlivě exotických věcí), schopnosti pochopit PRINCIPY (protože technologie je podstatná, nikoli recept), alespoň průměrném vybavení (protože je-li třeba něco mixovat, tak holt ten mixér potřebuješ), trpělivosti a trošce zručnosti. Po čase zjistíš, že to jde skoro sama a v podstatě, čím méně to komplikuješ, tím lépe to dopadne.

.

Ale pak pana Macka postav do kuchyně, která musí vydat 500 obědů v řadě a udržet ten vysoký standard. A nesmí u toho zkrachovat, nikomu se nesmí nic stát, ani jeden host nesmí skončit na infekčním (což je velmi snadné i s čerstvými surovinami, například kuřecím masem). A za pár hodin se bude podávat večeře.

.

Pohlreich neřeší špičkové restaurace pro gurmety. Kdyby více lidí mělo jeho přístup, nebudeme se muset často bát, jaké nám donesou meníčko.

0/0
9.5.2010 11:52

sudetak z bavorska

ten majitel andrej byl tutove nejvetsi sopak,

co jsem zatim videl, krupan jak poleno;-D

0/0
5.5.2010 13:49

sirco

Včereješí díl byl tutově nejsprostší odvysílaný

víc se pípalo než mluvilo, p*čo :)

0/0
5.5.2010 13:47

my_dva

proc

haze vse na maslo????? to je snad jenom v Cesku!!!!!!!![>-]Rv

0/0
4.5.2010 23:40

Rizo

Re: proc

mozna proto, ze hodla varit tradicni kuchyni, ovsem i treba v italske kuchyni se maslo hojne pouziva, maslo nelze nicim nahradit

0/0
5.5.2010 10:08

sirco

Re: proc

a na co to má jako dávat? snad ne na tradiční český olivový extra virgin?

0/0
5.5.2010 13:43

datel0009

Re: proc

Bodejť margarín je daleko lepší a chutnější ;-D

0/0
6.5.2010 9:15

MuciPucinek

Re: proc

Ne tak normalne vezmu naberacku a a soupnu tam ten olej z fritaku co se menil naposledy za cisare pana, vid?

0/0
9.5.2010 7:40

nenápadně maskovaný Kei

Rád tento pořad sleduju...

...ale poslední dobou mi tam stále víc vadí 2 věci. Zmenšování už tak malých porcí a neustálé stavění jídla na hromádku. Do restaurace se jdu najíst, hlad můžu mít doma a ty hromádky, to je asi nějaký pozůstatek z pískoviště. Jídlo se vrství tak, aby se mohlo hnedle zakrojit a ne si shánět stavební povolení k demolici toho objektu před sebou...

0/0
4.5.2010 23:27

my_dva

Re: Rád tento pořad sleduju...

R^

0/0
4.5.2010 23:41

chatab_reunited

Re: Rád tento pořad sleduju...

na demolici snad demolicni vymer, ne? ;-) jinak s tema porcema souhlasim...

0/0
5.5.2010 9:35

Rizo

Re: Rád tento pořad sleduju...

naopak, v cesku jsou porce nesmyslne velke, hlavne kupa prilohy a oblohy, masa je vzdycky tak 150-200g

0/0
5.5.2010 10:10

MH5

Re: Rád tento pořad sleduju...

Když jdu na oběd, tak za účelem, abych se pořádně napral a ne abych tam nechal 200 Kč za tu jeho hromádku pokropenou šťávou a odcházel hladový.

0/0
5.5.2010 16:47

MuciPucinek

Re: Rád tento pořad sleduju...

Tak to jdete do zavodky Rv

0/0
9.5.2010 11:30

tomas__marny

WWW

Vařit u Tlustých možná umějí, ale hrubka na titulní stránce jejich webu je pěst na oko. "Typy na výlety" :-) www.restauraceutlustych.cz

0/0
4.5.2010 22:59

sudetak z bavorska

Re: WWW

;-D krupani neuveritelni

0/0
5.5.2010 13:50

MH5

Re: WWW

Už si to opravili :O)))

Nic to však nemění na skutečnosti, že ten chlapík je u mě do nebe volající křupan... jak se choval (mimo jiné) ke svým zaměstnancům, z toho mi bylo blivno.

0/0
5.5.2010 16:51

Vlasta101

Obdivuju pana Pohlreicha,

že na to má trpělivost.

0/0
4.5.2010 18:43

Dworkin

Hmm

Kterak na talíří vyskládat malou porci, aby si host myslel, že je dostatečná. Super, to opravdu ocením. A abych se najedl, tak si dám ještě dva další chody, a všechny za kilo nejmíň, protože z kvalitních potravin woe, bez prášků! Domů půjdu o pětikilo lehčí, ale s blaženým pocitem. :-) A doma se dojím tláčou a uzeným. ;-D

0/0
4.5.2010 18:27

Dean_07

Re: Hmm

O tom to přesně, nejde mu v prvé řadě o zákazníka, ale o to, jak mít co největší marži. Proto nutí lidi, aby si neustále objednávali pití, na kterém má bezpracnou několika set procentní marži.

0/0
4.5.2010 18:48

ErikM

Re: Hmm

Já myslím že mu jde jak o zákazníka tak o marži, to je docela normální

0/0
4.5.2010 18:57

chapmanka

Re: Hmm

O tom to zcela nebylo, přece nemůžeš chtít, aby z toho majitel neměl ani kačku, nejde jen o suroviny, také další  provozní  náklady se počítaj........nikdo Ti nebude vařit zadara........ani Ty bys nevařil....

0/0
4.5.2010 22:15

BigpetBig

Re: Hmm

Myslíš, že tam kde mají třetinové ceny nevydělávají?

0/0
4.5.2010 22:44

s(h)arka

te´dmi došlo,že tu paní znám..

vždycky jsme řvali smíchy, když k nám volala a z telefonu se ozývalo: Tady Tlustá Lednice....po tomto úvodu, jsme se většinou nesoustředili...

0/0
4.5.2010 13:23

arnie_rimmer

Re: te´dmi došlo,že tu paní znám..

;-D;-D

dobrá kombinace jména a bydliště :-)

jistá paní Možná zase měla problémy jak se představovat v práci do telefonu, obě předepsané možnosti - "příjmení firma" i "firma příjmení" zněly poněkud podivně :-)

0/0
4.5.2010 16:46

lepidlo999

Re: te´dmi došlo,že tu paní znám..

;-DR^

0/0
4.5.2010 18:58

hermionka

Re: te´dmi došlo,že tu paní znám..

mno me az po tom co mi kamarad napsal adresu ze dveri cvaklo ze bydli asi 20 baraku od nas a ze jim nosim casopisy o gastronomii

0/0
4.5.2010 22:52

honda_mrkos_pajdusakova

Pořad nesleduju,

ale počítám, že rada, jak uvařit ztracené vejce (vrhnout ho z misky rovnou do hrnce s vařící vodou a vařit 3 minuty) nepochází od Pohlreicha, tohle by žádnej kuchař nikdy nevypustil z huby... Ale to bude zřejmě invence autora článku, který o ztracených vejcích ví jen tolik, že se vaří bez skořápky. Doporučuji mu, aby to zkusil - uklohní akorát žloutkovo-bílkový cancoury natvrdo...

0/0
4.5.2010 12:26

Tunaq

Re: Pořad nesleduju,

Ve sběračce s trochou octa myslím, ne?

0/0
4.5.2010 12:36

honda_mrkos_pajdusakova

Re: Pořad nesleduju,

Ano, a ještě opatrně přehrnout lžící bílek přes žloutek... Vyžaduje to docela zručnost a cvik a velká výhoda je, když má člověk aspoň tři ruce...  A samozřejmě nevařit 3 minuty, to by bylo natvrdo.

0/0
4.5.2010 12:50

MuciPucinek

Re: Pořad nesleduju,

jde to krasne i bez naberacky, je jen potreba udelat vodní "vír"

0/0
4.5.2010 13:05

s(h)arka

Re: Pořad nesleduju,

jasně, vejc e rozklepnout do hrnečku, pak hbitě míchat vroucí,solenou vodu a do toho víru nalít rychle vejce z hrníčku....funguje to! dělávám tak v neděli vejce Benedikt....

0/0
4.5.2010 13:20

honda_mrkos_pajdusakova

Re: Pořad nesleduju,

Vyzkouším, i když mi tyhle alternativní metody nikdy nefungovaly. Běda, jestli se mi to rozblemcne...:-)

0/0
4.5.2010 13:50

lepidlo999

Re: Pořad nesleduju,

supr, čerstvě koupené plato vajec, jde se zkoušet :-)

0/0
4.5.2010 19:00

Will83

Re: Pořad nesleduju,

Pokud jsou vejce opravdu čerstvá jde to i bez octa i naběračky v hlubší pánvi. Chce to vychytat správnej okamžik, voda nesmí vřít, ideální je to tam dát když jsou u dna takový drobný bublinky. A udržovat těsně pod bodem varu. 3 minuty jsou třeba pokud se voda uplně nevaří, ale každý kamna a nádobí jsou jiný chce to prostě vychytat.

0/0
4.5.2010 13:04





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.