Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Na drsné Vlčárně vyhrála u Pohlreicha kůzlečí roláda z biofarmy

Krevety tam "smrděj jako psí kšíry", jako lososa podávají divnou rybu z Číny, ale domácí kuchyně je na Vlčárně přímo exkluzivní. Když majitelka pochopí, že stačí odbourat minutkový jídelní lístek a stavět na místních surovinách, bude vyhráno

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

General Custer IV.

Takové fotky

by se na Idnes neměly dávat. Dostal jsem hlad.

0/0
11.5.2010 20:25

waaroo

Re: Takové fotky

jo tak to jsme dva ...jdu najit neco k snedku ... boze, to je krasa ta rolada

0/0
12.5.2010 16:28

buddy_cz

Porce

Hlavním požadavkem strávníků v ČR je to, aby se v hospodě za pár kaček přežrali a bylo jim blbě.. tady nemají střídmé porce od pana Pohlreicha živnou půdu..

0/0
11.5.2010 20:25

Lukas1000

Re: Porce

Ja si rad priplatim za kvalitu, nicmene s rostouci cenou neocekavam zmensujici se porce ...  tak ja pan P. prezentuje...

0/0
12.5.2010 8:56

viglib

Re: Porce

Ty porce jsou pro cloveka s prumernym energetickym vydejem uplne dostacujici. Problem je v tom, ze nasinec je zvyklej se prezirat.

0/0
12.5.2010 10:04

Lanolin

Re: Porce

No já bych to spíše viděl, že dietu mohu držet doma a zdarma (či levně). Do restaurace se chodím najíst a pošmáknout si na něčem co si doma nenavařím.

Do podniku nechodím platit horentní sumy někomu pro legraci.

0/0
12.5.2010 13:42

viglib

Re: Porce

Ty porce jsou dostacujici a nejde o dietu. Mozna jste jeden z tech, co jsou zvykli se odvalit od stolu v potu tvare s uspokojenim, ze to nakonec zmakli ;) Prekvapive prumernemu jedinci staci mene, pripadne mene a casteji. Zkuste nekdy snist jen polovinu porce a zjistite, ze vlastne uz hlad nemate a nekolik pristich hodin se budete citit mnohem lip nez po konzumaci bezne kaloricke bomby.

0/0
12.5.2010 14:02

Lanolin

Re: Porce

Možná vypadám, nebo píšu, jako žrout, ale nechte množství na mne kolik si dám. Většinou ze čtyř knedlíků jeden nechám (v mládí sotva stačilo šest). Občas ale mám hlad a sním všechny čtyři. Ale nechci vidět pustý talíř s uměleckou kreací za nepěknou cenu. Chci mít na výběr se nacpat, nebo nechat.

0/0
12.5.2010 16:56

Lanolin

Re: Porce

Myslím, že se krapet mýlíte. Tohle nacpávání se není doménou našeho národa. Stačí se mrknout občas třeba na německé turisty. Tomu říkám koncert pro velkorypadlo ;-D (pochopitelně ne všichni. Ale takový zájezd turistů z Německa je pro hospodu terno. Nebo si zajeďte do Bavorska do pěkné hospůdky či pivnice a dejte si klasickou místní kuchyni.

Tahle architektonické zázraky na talíři jsou pouze problémem módy tzv. pseudo nouvele cuisine.

0/0
12.5.2010 17:11

Lanolin

pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

Mohu se podepsat pod jeho názor o přeplácaném jídelním lístku a vaření kdejaké exotiky z narvaných mražáků.

Ale moje zásadní výtka je k jeho představě velikosti porcí. Jeho představy o krásně naaranžované věžičce něčeho uprostřed širých plání prázdného talíře, "občurané" ozdobně omáčkou a přizdobené pár snítkami bylinek, není můj šálek kávy.

Do hospody či restaurace se chodím najíst a chci solidní porci dobrého jídla pěkně upravenou. Ty talířové kreace jsou vhodné tak pro zážitkovou gastronomii - lidově bych řekl snobismus, něco si užít, mít o čem vyprávět a doma se dojíst chlebem se sádlem, škvarky a cibulkou (ňam).

0/0
11.5.2010 14:05

sef_Cezu

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

S tím naprosto souhlasim. Je to super kuchař i jako člověk je čípek, ale ty porce má trošku "degradované" z těch nobl hotelů kde je vám jedno kolik zaplatíte za útratu a tak si dáte předkrmy a polévky a zákusky atd. Normální člověk se musí "nažrat" :)

0/0
11.5.2010 15:32

honzyk

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

Jo, "nažrat" se musí, ale třeba u té kůzlečí rolády s kaší na poslední fotce netrpím pocitem že bych po tom měl hlad. :-)

0/0
11.5.2010 15:43

Lanolin

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

Kdepak, ten králík na smetaně a i ty kůzlečí roládky vypadají jedle a dostatečně. Ale těžko kritizovat velké porce, kterými chce paní majitelka nakrmit hladovce (většinou přijíždějí vyhladovělí z koněkola a podobně).

Za vzor škrcení zákazníka bych viděl díl ".. kachna k nesežrání.." (mimochodem já si jako první vybavil, že se to nedá žrát /než jsem to přečetl/). Ale plátečky kachních prsou na pár bramborácích (bez zelí) a candát na bramborové placce se zelím?8-o To jsou atrakce do lunaparku. A to prý prosazuje domácí kuchyni.

0/0
11.5.2010 17:29

Peťulák2

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

Jenže vy jste zjevně zvyklý naprat se jedním jídlem do omdlení.

Ale restaurace by měla fungovat tak, že si dáte když už ne předkrm, tak polévku, jídlo a zbyde vám místo i na kávu se zákuskem. O což se Pohlreich snaží.

0/0
11.5.2010 19:16

Jandik73

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

Máte pravdu. Když vyvedu manželku na jídlo, souhlas. Ale když si odskočím z práce, opravdu nemám čas na zákusek a kávu.

0/0
11.5.2010 20:45

yogi

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

"odskočit z práce" byste neměl na gurmánský zážitek. I pokud by vás to nezatěžovalo finančně, tak to chce klid a čas... :)

0/0
11.5.2010 20:55

Lanolin

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

I kdepak. Když je čas (a není to jen oběd v pracovní den), tak si rád dám nějaký předkrmík, hlavní jídlo, zeleninový salát, možná i moučníček, kávičku s koňake a cigaretku. Já jen chci mít možnost se najíst, nebo nechat na talíři. Ne vymetat talíř a uvažovat co si ještě dát na došťouchnutí. Dietky a malé porce si dávám doma kde si hlídám postavu. V restauraci rád zaplatím více než doma a také čekám více než doma (nejen množství, ale i kvaliti a bezpracnost).;-)

0/0
12.5.2010 13:55

Lavrentij Berija

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

Mražáků........Panebože!!!!!!! Kdo tohle příšerný slovo vymyslel;-O;-O;-O MRAZÁK,MRAZÁK, MRAZÁK;-O;-O Slyšíš???MRAZÁK, protože MRAZÍ!!!, tvoří MRÁZ, venku v zimě  totiž MRZNE!!!! A nebo řikáš, že mržne??????? Boha jeho

0/0
11.5.2010 19:19

pufina

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

Taky mě to tahá za oči i uši;-)

0/0
11.5.2010 19:36

Jxyz

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

no u nás se říká MRAŽÁK normálně...

0/0
11.5.2010 19:41

General Custer IV.

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

Mražák podle vzoru Pražák. ;-D

0/0
11.5.2010 21:09

Lanolin

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

No tak dobře, příště to napíši spisovně "mrazák". Jen je zajímavé, že vaše oko netrhá slovo "narvaný". Vždyť lze napsat třeba "přeplněný". ;-D

0/0
12.5.2010 14:02

Bafikybaf

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

Narvavý - rvát .... OK, mražák - mražit?.

0/0
12.5.2010 20:00

tinwe666

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

"mrazák" není spisovně :-)

0/0
13.5.2010 9:24

pufina

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

'NamňamR^

0/0
11.5.2010 19:34

opportunity

Re: pan Pohlreich mívá pravdu, ale ne vždy

Souhlas. R^

0/0
11.5.2010 20:10

Alessandro9

Tak to jsem byl zřejmě v jiné restauraci!

Znám České Švýcarsko jako vlastní boty. Vyrůstal jsem totiž v Mikulášovicích, což je cca 7 km od Vlčí hory.

Byl jsem před třemi týdny o víkendu s bratrem na kolech a zastavili jsme se na oběd právě ve výše zmiňované restauraci... Otřes...Rv

Obsluha se nás zeptala, zda-li budeme jíst, nacož jsme obdrželi jídelní lístek ve formě nakopírované A4 se samolepama (Evidentně náš jídelní lístek někde visel přilepen. Jestli na plotě, to nevím!). Objednali jsme si pití a obsluha nám ho po 5 min. na stůl položila, načež bleskově odešla a nezeptala se, co si objednáme.

0/0
11.5.2010 13:47

Alessandro9

Re: Tak to jsem byl zřejmě v jiné restauraci!

Po cca 15 min. se k nám vrátila a konečně se optala, co bychom si

přáli k snědku. Další půl hodiny čekání na jídlo s tím, že doufáme v

uspokojení a zahojení tak nevlídného obsloužení se neuskutečnilo a my se

špatnou zkušeností tuto restuaraci znovu určitě nenavštívíme... PS:

pozoroval jsem ostatní stoly venku na terase, a řekl bych že hosté byli

stejně vykulení jako my 8-o Asi jsem jen netrefil paní majitelku!!

0/0
11.5.2010 13:47

elrik

Re: Tak to jsem byl zřejmě v jiné restauraci!

tak ses tu Alessandro pekne vykecal, a ted by sis mohl jit aspon precist clanek, kde by ses zajiste dozvedel, ze ona kucharka tam vari ani ne rok.

Rv

0/0
11.5.2010 15:16

Vanguard

Re: Tak to jsem byl zřejmě v jiné restauraci!

Jak chápeš časový údaj "před třemi týdny o víkendu", pokud se smím zeptat? Je to víc než rok?

0/0
11.5.2010 15:26

tinwe666

Re: Tak to jsem byl zřejmě v jiné restauraci!

no to už jsem teda slyšela horší zážitky z hospod,, než čekat na jídlo půl hodiny a na pití pět minut..Nám třeba jednou v hospodě odmízli přinést misku S OBYČEJNOU VODOU na oplachování rukou (ke kuřecím křidýlkům)..že to neudělají sami od sebe, no dobře, ale na vyžádání Vám odmítnou přinést vodu? absurdita..

0/0
13.5.2010 9:28





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.