Diskuze

Voňavé domácí rohlíky a housky jako malované. Krok za krokem

Po letech konzumace průmyslových rohlíků už jsme skoro zapomněli, jak chutná domácí pečivo. Cena po započítání ceny surovin a energie bude sice srovnatelná s pečivem z obchodu, pochutnáte si ale stokrát víc.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kresinka

9. 6. 2010 15:11
Buchta to

bude asi hlavně kvůli droždí. Ale zase to není ta gumová hmota, co se dá koupit ve většině velkých pekárenských obchodů. Peču z toho takové malé kanapky, proříznu a pomažu či proložím náplní. Jinak technicky vzato: sůl do kvásku rozhodně nepatří, mnohem hůře kyne, já ji přidávám až po smíchání s moukou. A dávám málo  soli  Mnohem radši jím housky hustě sypané hrubou solí s méně slaným těstem,. než tak, jak to dělají naši pekaři: přesolené těsto a navrch ani zrnko sypání

0 0
možnosti

juklíček

25. 5. 2010 21:28
tak ještě jednou a naposled

z tohodle těsta neupečete rohlík  takový jak má být.

chybí tam jedna podstatná složka a tu vám jako profesionální pekař neprozradím.

copak to asi je ?

0 0
možnosti

astrax

1. 6. 2010 11:06
Re: tak ještě jednou a naposled

Jsem docela rád, že profesionální pekař nesděluje, co dává do těsta. Co oko nevidí, po tom se žaludek nezvedá.

http://blog.ihned.cz/c3-43520350-YPospe_d-pekari-se-nestydi-dokud-o-nich-nepisete

0 0
možnosti

watchdog

23. 5. 2010 9:08
Tak vyzkoušeno a hotovo

Dobrý, ale trochu to připomíná buchty. Výborné se sýry, ale steak bych si k tomu asi dát nemohl.

0 0
možnosti

juklíček

25. 5. 2010 21:29
Re: Tak vyzkoušeno a hotovo

samozřejmě že je to buchta a ne rohlík

0 0
možnosti

seveřanka jižní

21. 5. 2010 0:50
.

Dotaz na domácí pekaře - kdo jste pekl nebo pečete jak bez domácí pekárny tak s pekárnou - co považujete lepší z hlediska chleba ( ne z hlediska práce ) ?  Ted jsem chtela použít přirovnání ke komisárku a došlo mi , že vlastně něvím jistě, jetsli byl hranatý, jak jsem si myslela - a našla jsem vystvětlivku zde například http://www.serak.cz/Svejk/nap_ce.htm   , pro zajímavost.

0 0
možnosti

chesterfield

20. 5. 2010 16:43
Jakou pekárnu?

Přemýšlím o koupi domácí pekárny. Jakou byste mi doporučili?

Nechci do toho vrazit moc peněz, protože upřímně nevím, jak dlouho mě pečení vlastního chleba bude bavit :-/

Mají nejlevnější pekárny kolem 1500 nějakých zásadních nedostatků?

0 0
možnosti

Jandik73

20. 5. 2010 17:53
Re: Jakou pekárnu?

Zkuste pekárnu od ETY (Harmony). Zřejmě nejpoužívanější pekárna. Ale Šumavu, jakou koupíte v obchodě, v domácí pekárně neupečete.

0 0
možnosti

fenix007

20. 5. 2010 16:34
když je dobrá pekárna,

jsou dobrý rohlíky i v supermarketu. Náchodské pekárny dělají úplně famózní pečivo.

Rohlíky, chleba, čerstvé zákusky opravdu výborné. Ale doma si peču někdy taky - spíš svátečně ;-)

0 0
možnosti

seveřanka jižní

21. 5. 2010 0:42
Re: když je dobrá pekárna,

Dobře péct může i pekárna supermarketu - kdo by to byl řekl. Co otevřeli loni Kaufland na Jarově (v Praze ) tak tam občasně zajedem a mají tam hodně široký výběr čerstvého pečiva včetně méně zvyklých druhů a zatím co jsem zkoušela, tak chutnalo. Na druhou stranu jejich obchod v Mělníku byl pravý opak - hrozný. Roli tam bude hrát asi právě ta novota - vybavení, ale i tak..   Jinak vyzkoušela jsem naposledy v Bille koupený Hostivařský pecen, chválený čtenářem v jiném článku idnes, a je výbornej. 

0 0
možnosti

juklíček

20. 5. 2010 16:17
tohle není těsto na rohlíky

z tohodle těsta rohlík bude chutnat jako buchta, ne jako pravý rohlík ! vzpamatujte se.Rv

0 0
možnosti

SantaKlaun3

20. 5. 2010 10:21
.

Paráda! To musím vyzkoušet, nejlépe ještě dnes! R^:-)

0 0
možnosti

mktka

20. 5. 2010 9:15
Souhlasím,...

není nad domácí pečivo. V obchodě už kupuji pečivo opravdu minimálně, mám pekárnu od roku 2004, peču skoro každý den. S kupovaným pečivem se domácí chlebík :-) nedá srovnávat.

0 0
možnosti

Jandik73

20. 5. 2010 17:55
Re: Souhlasím,...

Máte pravdu. Pokud vám chutná buchtový chleba, je to tak. Bohužel mě domácí pekárna moc neoslovila. Dělám v ní hlavně marmelády, pečené čaje, zaděláváme těsto. Chleba si raději koupím.

0 0
možnosti

rafton

20. 5. 2010 8:50
Smutná pravda,

že pečivo koupené v marketech, dnes je prakticky nepoživatelné. Jenomže ono to platí i o uzeninách, zelenina vypadá jak z kompostu, většina mléka je nechutná, sýry mdlé atd.

A já jsem na začátku řetězce chleba si peču doma (z žitného kvásku ne z kvasnic), uzeniny kupuji z Německa to samé sýry (a není to drahé, když chcete ušetřit tak v Lidlu mají některé salámy dovezené z Německa a jsou o 100% lepší než naše - už nápis "100g vyrobeno ze 100g masa" je lepší než "obsahuje 67% masa, kůže ...."). Jogurtů je chutných jen pár druhů.

Je to smutné co se stalo s potravinami za posledních 20 let.

A jedna otázka dá se sehnat poctivá anglická slanina? Tím nemyslím tu lisovanou náhražku.

0 0
možnosti

lepidlo999

20. 5. 2010 9:07
Re: Smutná pravda,

Žitný kvásek? Můžete dát recept?

0 0
možnosti