- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
bude asi hlavně kvůli droždí. Ale zase to není ta gumová hmota, co se dá koupit ve většině velkých pekárenských obchodů. Peču z toho takové malé kanapky, proříznu a pomažu či proložím náplní. Jinak technicky vzato: sůl do kvásku rozhodně nepatří, mnohem hůře kyne, já ji přidávám až po smíchání s moukou. A dávám málo soli Mnohem radši jím housky hustě sypané hrubou solí s méně slaným těstem,. než tak, jak to dělají naši pekaři: přesolené těsto a navrch ani zrnko sypání
z tohodle těsta neupečete rohlík takový jak má být.
chybí tam jedna podstatná složka a tu vám jako profesionální pekař neprozradím.
copak to asi je ?
Jsem docela rád, že profesionální pekař nesděluje, co dává do těsta. Co oko nevidí, po tom se žaludek nezvedá.
http://blog.ihned.cz/c3-43520350-YPospe_d-pekari-se-nestydi-dokud-o-nich-nepisete
Dobrý, ale trochu to připomíná buchty. Výborné se sýry, ale steak bych si k tomu asi dát nemohl.
samozřejmě že je to buchta a ne rohlík
Dotaz na domácí pekaře - kdo jste pekl nebo pečete jak bez domácí pekárny tak s pekárnou - co považujete lepší z hlediska chleba ( ne z hlediska práce ) ? Ted jsem chtela použít přirovnání ke komisárku a došlo mi , že vlastně něvím jistě, jetsli byl hranatý, jak jsem si myslela - a našla jsem vystvětlivku zde například http://www.serak.cz/Svejk/nap_ce.htm , pro zajímavost.
Přemýšlím o koupi domácí pekárny. Jakou byste mi doporučili?
Nechci do toho vrazit moc peněz, protože upřímně nevím, jak dlouho mě pečení vlastního chleba bude bavit
Mají nejlevnější pekárny kolem 1500 nějakých zásadních nedostatků?
Zkuste pekárnu od ETY (Harmony). Zřejmě nejpoužívanější pekárna. Ale Šumavu, jakou koupíte v obchodě, v domácí pekárně neupečete.
jsou dobrý rohlíky i v supermarketu. Náchodské pekárny dělají úplně famózní pečivo.
Rohlíky, chleba, čerstvé zákusky opravdu výborné. Ale doma si peču někdy taky - spíš svátečně
Dobře péct může i pekárna supermarketu - kdo by to byl řekl. Co otevřeli loni Kaufland na Jarově (v Praze ) tak tam občasně zajedem a mají tam hodně široký výběr čerstvého pečiva včetně méně zvyklých druhů a zatím co jsem zkoušela, tak chutnalo. Na druhou stranu jejich obchod v Mělníku byl pravý opak - hrozný. Roli tam bude hrát asi právě ta novota - vybavení, ale i tak.. Jinak vyzkoušela jsem naposledy v Bille koupený Hostivařský pecen, chválený čtenářem v jiném článku idnes, a je výbornej.
z tohodle těsta rohlík bude chutnat jako buchta, ne jako pravý rohlík ! vzpamatujte se.
není nad domácí pečivo. V obchodě už kupuji pečivo opravdu minimálně, mám pekárnu od roku 2004, peču skoro každý den. S kupovaným pečivem se domácí chlebík nedá srovnávat.
Máte pravdu. Pokud vám chutná buchtový chleba, je to tak. Bohužel mě domácí pekárna moc neoslovila. Dělám v ní hlavně marmelády, pečené čaje, zaděláváme těsto. Chleba si raději koupím.
že pečivo koupené v marketech, dnes je prakticky nepoživatelné. Jenomže ono to platí i o uzeninách, zelenina vypadá jak z kompostu, většina mléka je nechutná, sýry mdlé atd.
A já jsem na začátku řetězce chleba si peču doma (z žitného kvásku ne z kvasnic), uzeniny kupuji z Německa to samé sýry (a není to drahé, když chcete ušetřit tak v Lidlu mají některé salámy dovezené z Německa a jsou o 100% lepší než naše - už nápis "100g vyrobeno ze 100g masa" je lepší než "obsahuje 67% masa, kůže ...."). Jogurtů je chutných jen pár druhů.
Je to smutné co se stalo s potravinami za posledních 20 let.
A jedna otázka dá se sehnat poctivá anglická slanina? Tím nemyslím tu lisovanou náhražku.