Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Lilek zapečený s mozarellou si zamilujete, přesvědčí vás Ital

Lilkové lasagne jsou pro italské matky jednou z mála možností, jak dostat do dětí zeleninu. Vesměs totiž milují mozarellu vyrobenou z čistého mléka, takže spolu s ní s chutí zbaští i lilek a omáčku z rajčat. U nás by to mohlo platit i pro dospělé, kteří zeleninu často odstrkují na okraj talíře.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

kabalenka

zapečený lilek

Vypadá to super. Receptů je opravdu málo. Jsem za něj velmi ráda. Nešel by dát nějaký jin sýr místo toho parmezánu?

0/0
25.5.2010 11:09

roedor

Re: zapečený lilek

jasně, posyp to eidamem:-P

0/0
25.5.2010 12:46

gianninko

dobrý tip

Parmigaina vařím velmi často když jsem u rodiny v Itálii. Lilek se musí nechat vypotit a potom vysušit. Jinak má trošku trpkou chuť. Potom obalíte v hladké mouce a postupujete tak jak to ukazoval Manu. Dobrý je také vypocený lilek obalit v těstíčku a péci jako řízečky. Pak má chuť ´jako smažené hříbky. Výborné.

0/0
23.5.2010 19:54

světlam

dobrý tip

Tak, tohle menu nemá chybu, lilků je v obchodě dost po celý rok a receptů málo. Pstruh je klasika ale moc dobrá, takže dobrý tip, díky za něj :-)R^:-P

0/0
23.5.2010 17:38

unbreakable..debater

Re: dobrý tip

Receptů málo není, jen to chce hledat. Lilek baklažán je výborný grilovaný, plněný i nakládaný. R^

0/0
23.5.2010 19:02

chania

smažení

musí se lilek opravdu smažit v oleji? Když dám na "vroubkovanou" pánev cuketu potřenou olejem a kořením, tak to taky stačí a chutná to moc dobře. S lilkem to takhle nejde?

0/0
23.5.2010 14:20

teta1974

Re: smažení

jiste, ze jedle to bude. lilek vic nacucany olejem proste chutna lepe, ale rozhodne bych pozila i mene nacucany z te panve

0/0
23.5.2010 15:56

unbreakable..debater

Re: smažení

Jde to, ale správně "vyplakaný" lilek baklažán se nasucho nedá moc smažit ani grilovat. Rozdíl je v tom, že z cukety se před vařením nedostává voda a tak jí stačí kapka oleje.

Jinak zbylý osmažený, ogrilovaný nebo jen spařený lilek baklažán je možné použít na Melanzane Sott'Olio. Stačí ho nechat pořádně vychladnout a naložit do oleje s větším množstvím oregana, česneku a případně dalším kořením. Vydrží to měsíce v lednici a je to výborné na čerstvé pečivo. R^

0/0
23.5.2010 19:07

roedor

Re: smažení

zbylý smažený lilek nám doma nikdy nevydrží, vždycky někam záhadně zmizí;-)Výborný recept od "Itala" je taky Pasta alla norma:-)

0/0
23.5.2010 22:33

ppeppe

Re: smažení

Taky se vám doma nepochopitelně ztrácí hotové jídlo? Já to snad pošlu nějakými záhadologovi ... :-)

0/0
16.6.2010 14:31

HancickaP

lilky pouzivam hodne

a pdole me se solit a "vypotit" nemusi, chutnaji dobre i kdyz se rovnou hodi na panev.

0/0
23.5.2010 11:34

Mrficka1

Re: lilky pouzivam hodne

Ja je taky nenechavam vypotit, kdyz se smazi, tak horke nejsou.

0/0
23.5.2010 18:44

fillu ferru

Re: lilky pouzivam hodne

Taky je nenechávám vypotit. To mělo smysl u starých odrůd lilků, které bývaly bez vypocení hořké, teď se pěstují odrůdy, které hořké nejsou.

0/0
24.5.2010 11:54





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.