Diskuze

VIDEO: Lilek zapečený s mozarellou si zamilujete, přesvědčí vás Ital

Lilkové lasagne jsou pro italské matky jednou z mála možností, jak dostat do dětí zeleninu. Vesměs totiž milují mozarellu vyrobenou z čistého mléka, takže spolu s ní s chutí zbaští i lilek a omáčku z rajčat. U nás by to mohlo platit i pro dospělé, kteří zeleninu často odstrkují na okraj talíře.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kabalenka

25. 5. 2010 11:09
zapečený lilek

Vypadá to super. Receptů je opravdu málo. Jsem za něj velmi ráda. Nešel by dát nějaký jin sýr místo toho parmezánu?

0 0
možnosti

roedor

25. 5. 2010 12:46
Re: zapečený lilek

jasně, posyp to eidamem:-P

0 0
možnosti

gianninko

23. 5. 2010 19:54
dobrý tip

Parmigaina vařím velmi často když jsem u rodiny v Itálii. Lilek se musí nechat vypotit a potom vysušit. Jinak má trošku trpkou chuť. Potom obalíte v hladké mouce a postupujete tak jak to ukazoval Manu. Dobrý je také vypocený lilek obalit v těstíčku a péci jako řízečky. Pak má chuť ´jako smažené hříbky. Výborné.

0 0
možnosti

světlam

23. 5. 2010 17:38
dobrý tip

Tak, tohle menu nemá chybu, lilků je v obchodě dost po celý rok a receptů málo. Pstruh je klasika ale moc dobrá, takže dobrý tip, díky za něj :-)R^:-P

0 0
možnosti

unbreakable..debater

23. 5. 2010 19:02
Re: dobrý tip

Receptů málo není, jen to chce hledat. Lilek baklažán je výborný grilovaný, plněný i nakládaný. R^

0 0
možnosti

chania

23. 5. 2010 14:20
smažení

musí se lilek opravdu smažit v oleji? Když dám na "vroubkovanou" pánev cuketu potřenou olejem a kořením, tak to taky stačí a chutná to moc dobře. S lilkem to takhle nejde?

0 0
možnosti

HancickaP

23. 5. 2010 11:34
lilky pouzivam hodne

a pdole me se solit a "vypotit" nemusi, chutnaji dobre i kdyz se rovnou hodi na panev.

0 0
možnosti