Diskuze

Chřestová sezona v Evropě vrcholí, u nás ji zrušili komunisté

Pěstování chřestu je poměrně pracné a náročné na pracovní síly. A v době, kdy se spíše kolektivisticky bojovalo o zrno, bylo výhodnější prohlásit chřest za buržoazní přežitek a jeho pěstování ukončit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kresinka

31. 5. 2010 17:33
u nás se

pěstuje jen řepka do nafty

0 0
možnosti

lrklo

27. 5. 2010 20:18
Já bych řekl, že to zrušil Paroubek

když dělal náměstka v RaJi Prahy 5;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Lanolin

27. 5. 2010 22:18
Re: Já bych řekl, že to zrušil Paroubek

huš, nechte politiku spát alespoň tady. Vždyť někteří svazáci z ODS se ptají po vás. ;-D

0 0
možnosti

StellaArtois

27. 5. 2010 16:33
.

0 0
možnosti

Cikánek

27. 5. 2010 15:51
Nechutná

Několikrát jsem ho ochutnal jak u nás, tak i v cizině. Mně prostě NECHUTNÁ Rv Bléé!

0 0
možnosti

Lanolin

27. 5. 2010 16:16
Re: Nechutná

No vidíte a mě chutná, jen nesnáším umbrflamby (že nevíte co to je? váš problém)

To máte jako prohlášení vegetariánů a veganů o vraždění zvířátek, o dělání si hřbitova v žaludku a já nevím o všem čem ještě.

Tolerance je důležitá, když mi vadí a nechutná chřest, tak si o něm přeci ani nečtu a necítím potřebu o tom psát. Je to problém jedné potraviny, podobně jako moje umbrflamby.

S problémem výživy maso ani či ne se dá diskutovat, s problémem mám rád umbrflamby nebo chřest nemá cenu diskutovat, každý máme jinou chuť.

0 0
možnosti

Lanolin

27. 5. 2010 15:01
opět chyba komunistů, že?

Promiňte, ale někdo si tu spojuje s nespojitelným. 1945 konec války, 1948 rudá revoluce.

Po válce byla Evropa celá vydrancovaná a hladová, koho by asi tak nakrmil chřest? Ani lidí už nebylo tolik na tu práci.

Takže se shora nařídilo pěstování toho, co nakrmí národ a nedovolí hladomor. To že se později neobnovilo pěstování chřestu je hodně otázkou trhu (byť socialistického). Myslíte, že válkou zničené a hladové německo pěstovalo po válce hlavně chřest a hladová Víděň toužila po chřestu?

Hloupě pindáte a pletete si pojmy s dojmy. Poválečná Evropa byla hladová a hledala snadno pěstovatelnou stravu pro své lidi. Luxus jako chřest co dodá hlavně chuť, ale ne výživu pro anorektiky a zdravovýživáky a gourmety neměl na polích Evropy co dělat. Obolí průmyslově zasijete i sklidíte.

0 0
možnosti

captain cook

27. 5. 2010 15:20
Re: opět chyba komunistů, že?

ale houbelec! Proste chrest se tenkrat nehodil micurinovskym pokusnuikum do kramu. S tim se nedala delat zadna "jarovizace", pac jim shnil driv nez to zrni.

Zato ale ty jsi dosud ovlivneny chozrascotem a stachanovstinou.

0 0
možnosti

error401

27. 5. 2010 13:30
miluju chřest

sice je ttrochu drbačka loupat to, zvlášt ty tenší kousky, ale zase je to pak za 10 minut uvařený. bohužel sehnat u nás hezkej čerstvej chřest je docela problém. o to větší bylo moje překvapení, když jsem se teprve nedávno dozvěděl, že česko bývalo chřestová velmoc ;-(

0 0
možnosti

Lanolin

27. 5. 2010 15:07
Re: miluju chřest

No vidíte a já čerstvý chřest kupuji již léta v supermarketech.Jen musíte shánět ve správném období. Třeba můj milý Glob... (ať to nevymažou jako reklamu) nabízí v chřestové sezoně kvalitní materiál.

0 0
možnosti

Trips

27. 5. 2010 13:29
Nic moc

Nic moc. Kdyz vidim, ze je v jidelne Spargel, tak si radeji jdu koupit neco do kramu. To same ve Spanelsku, chci salat, tak automaticky bez esparrago. Ale kdyz porovnam nabidku v regalech ceskych a zahranicnich obchodu, tak je to u nas dost chude.

0 0
možnosti

Desmodrom

27. 5. 2010 13:16
Zdanit

Já bych zdanil pojídače chřestu - neměl bych být také premiér?

0 0
možnosti

Lanolin

27. 5. 2010 15:12
Re: Zdanit

Jste odvážný člověk, do těchhle neřádů je třeba tepat a drtit je.

Jen mi vysvětlete tu daňovou reformu Velké Modré. Mělo se sjednotit 5% potraviny, léky a software (apod) s tou 18% na ostatní. Dnes máme potraviny léky apod za 10% a software a další za 20%. Mě už z toho jde hlava kolem a nechápu to. Vždyť ti co chtějí lidi okrást daněma jsou rudí a oranžoví, nebo snad ne?

0 0
možnosti

jalaj

27. 5. 2010 12:54
Asparagus

Mňam. Je to opravdu pochoutka.

Jenom kdyby urea  po něm tak nepáchla ...

0 0
možnosti

josnow

27. 5. 2010 15:00
Re: Asparagus

A proč ji očicháváš? ;-)

0 0
možnosti

visnery

27. 5. 2010 12:51
chrrest

Já jsem zrovna vcera delala chrest s holandskou omackou na bramborach, doporucuji prevelice. Chutne rychle a zdrave. Tady je receptik i s fotkou:

http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1492

0 0
možnosti

Campino

27. 5. 2010 12:59
Re: chrrest

Já jsem včera dělala také chřes s holandskou omáčkou a mám i lepší a osvědčený recept na http://www.cuketka.cz/?p=113 - nezapékat, pouze přelít... Je to opravdu autentické, protože si v Německu a v Rakousku v tuto dobu chřest dáváme dost často.

0 0
možnosti