Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Testujeme kurzy vaření: Kluci v akci nesouhlasí se záporným hodnocením

Otestovali jsme pro vás tři z populárních kurzů vaření. Lekce Čerstvé školy vaření pořádaná Kluky v akci z hodnocení nevyšla právě dobře, na konci recenze najdete i reakci Filipa Sajlera, který kurz vedl a s jehož postupy autorka polemizovala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Babul

Čím to je,

že víc věřím té paní? Že by pan mistr příliš zmistrovatěl?

0/0
18.9.2010 10:58

Pupinek

čusky tak konec lží!!!!

0/0
8.7.2010 2:40

s(h)arka

Filipe nezlobte se, ale za 4 tisíce

to vážně beru...vtipný být můžete,ale musíte si uvědomit,že jste v roli placeného učitele a ten, kdo Vás platí,stojí před Vámi, tudíž legrace ano,ale taková,která neurazí...nemám důvod nevěřit autorce, Vy byste ji měl pozvat na další kurz zdarma a víc se snažit...;-)

0/0
2.7.2010 13:11

Zooh

Souhlasím s autorkou

Njn, bodejď by se kluci v akci neohrazovali. Tento článek jiste otevřel oči hodně lidem a pokud někdo o takovém kurzu uvažoval, tak o něm uvažovat přestal.

S tím se ale musí smířit. Místo toho aby na sobě zapracovali, vzali si k srdci její připomínky a udělali třeba nový kurz na který by ji pozvali, aby si zlepšili reputaci.tak tady dělají jako, když autorka nemá co dělat a tak si vymýšlí.

Nemístné vtipy na ženské postavy jsou v dnešním světě téměř každodenní záležitostí u všech mužů - ovšem u takovéto akce bych předpokládala profesionální přístup. Mě kdyby tohle někdo řekl, tak mu tak třísknu talířem o zem a okamžitě odejdu a ještě budu chtít vrátit peníze.

Kurzy vaření jsou podle mě hlavně o tom, že má vařit zákazník. Ať už sebevíc blbě, tak to on se má potit a kuchař mu má jen radit a pomáhat. Takže logika, že "kdyby chtěla, tak by mohla" je ubohá. Každý má dostat svůj stůl a tam prostě podle kuchaře vařit, a né že musí předem ohlásit, že chce vařit. 

0/0
1.7.2010 12:08

d.o.s.a.

Re: Souhlasím s autorkou

...to muselo dát strašný práce to sepsat...přitom taková blbost...

0/0
1.7.2010 19:00

roy_batty

Re: Souhlasím s autorkou

R^:-)

0/0
22.8.2010 1:36

velbloud

vaření není věda

jíme abychom žili a nežijeme abychom jedli. Mám pocit, že všechny ty mediální kuchařské hvězdy dělají z vaření bůh ví co.

0/0
30.6.2010 22:11

0110 digitálky v BangaLore 1010

Re: vaření není věda

Pocit... no dobrá, někdo se řídí pocity, jiný rozumem.

.

V podstatě všechny "mediální kuchařské hvězdy" (záměrně vyjmu pana Babicu, jehož sledováním se nezdržuji) naopak zcela přímo, konkrétně a nezqaměnitelně říkají: "Vaření není žádná věda, používejte kvalitní suroviny, jednoduché a ověřené postupy, tvořte jednoduché nepřekombinované kompozice, nehledejte v tom vědu".

.

Pro vás je to možná "kdoví co". Ano, není to nakrájení tlačenky a polití octem.

0/0
5.7.2010 15:37

roy_batty

Re: vaření není věda

a cibuli, cibule se do tlačenky s octem musí přidat ..... Babica by tam přidal ještě kečup .... a kdyby neměl tlačenku, tak tam prdne sekanou

0/0
22.8.2010 1:37

Sam666

Pan Sailer

Nevim, co si o teto prestrelce mam myslet, ale o osobnosti vyse zmineneho pana jsem si udelal obrazek. Dnes jsem byl na obede v docela slusne knajpe v Kunraticich, kam vyse zmineny pan prisel se svoji manzelkou (pritelkyni) a malym ditetem v kocarku. Objednali si standardni hotovku, jako vetsina ostatnich. Ovsem kultura jeho stolovani s velmi povysenym chovanim mluvila za sve. Do te doby jsem mel nazor spise neutralni, ale po tomto osobnim setkani spise verim autorce clanku. :-/

0/0
29.6.2010 21:29

d.o.s.a.

Re: Pan Sailer

Co k tomutp rict...kdyz uz otravujes lidi tim, ze na ne cumis, kdyz obedvaji s rodinou,

tak je aspon potom nepomlouvej.

Ja bejt "znama osobnost" tak bych taky asi byl nervni , kdyby na me kazdej bIb civel v kazdy hospode do ktery prijdu. A asi by se to, ze me to stve, projevilo na moji "kulture stolovani"...

0/0
30.6.2010 22:31

roy_batty

Re: Pan Sailer

tak to jste viděl někoho jiného,  ten v článku se totiž jmenuje Sajler, ne Sailer

0/0
22.8.2010 1:39

tinwe666

..

no mě ta jeho reakce teda moc nepřesvědčila..

0/0
29.6.2010 16:31

Uphillman

Re: ..

nápodobně.

0/0
30.6.2010 17:55

bad_azz

hm

nějak jsem tomu nevěnoval pozornost, kluci v akci mi opravdu nezajímaj, ale když mají tu nutnost reagovat přes idnes timhle způsobem, tak spíš věřim té kritičce. Nikdo na úrovni by to takhle dementně neobhajoval...

0/0
25.6.2010 17:47

iuos

hmm

a jak měli zareagovat?

0/0
25.6.2010 18:45

Uphillman

Re: hmm

Neumím posoudit tu kritiku a obhajobu toho vaření, ale minimálně ho mělo mrzet, že se někomu jejich kurz nelíbil. Místo toho smetl veškerou kritiku jako by chtěl té kritičce prostě říct, že je blbá. Jestli měla kritička strach se na cokoliv zeptat, tak to nebyl dobrý kurz ať už si Sailer říká co chce.

0/0
29.6.2010 13:43

MissKim

Ještě bych dodala...

pokud si to jeden z kuchtíků bude číst... tak by, myslím, neškodilo trochu té pokory. Někdy mám pocit, že své kuchařské umění nadstavují a dělají se více, než jsou. Za dvacet let kariéry, ano. Ale teď jste teprve na začátku, a mistři jsou stále ještě ti jiní, starší, zběhlejší a zkušenější ;-)

0/0
25.6.2010 17:35

MissKim

na každém šprochu

pravdy trochu :-D ... myslim, že kritika byla hodně drsná a věřim, že to autorka místy docela přehnala. Bohužel zjišťuji, že se Idnes začal honit za senzacemi a zkomerčněl nám, navíc začíná psát hodně populisticky a negativně. Neboť právě to přitáhne čtenáře. Zvlášť, když můžu napsat článek o slavných klucích z televize ;-) a k tomu všechno zkritizovat. Tak takhle ne. Každá mince má dvě strany a nic není jen hrozné a nejhorší..Navíc si autorka měla vyzpovídat i další přísušníky kurzu vaření a možná mohla být trochu objektivnější. Na stranu druhou, pan Pohlreich má pravdu, kluci jsou hodně mladí, a jako takoví, mají jistě v kulinářství stále co dohánět, což je ale pochopitelný a nijak jim to u mě neubírá sympatií, k tomuto pořadu a ke klukům ;-D

0/0
25.6.2010 17:32

kerrry

.

Nechapu ty negativni reakce.. Podle - Kluku v akci - jsme uvarili spoustu vybornych jidel. To, ze se nezdalo neco klientce kurzu vareni mela rict spis tam - navic, kdyz jich tam bylo jen sest, urcite by mela dostatek prostoru na sve pripominky a myslim, ze by ji ty pripominky kuchar zodpovedel. Je trochu mrzute, ze tam asi jen stala, koukala, neodvazila se neco rict a pak si vylila srdicko v clanku.. Ja na zadnym takovym kurzu nebyl, ale myslim, ze je to jako byt u Zdendy Polraicha a pak si stezovat, ze mluvil sproste :-D, proste je to malinko show a s tim by se melo i pocitat.. A reakce od kuchare Filipa je myslim velice ferova a vycerpavajici.

Drzim klukum v akci palce, varte dal skvela jidla a at vam skvele slape restaurace a TV porad :-)

0/0
25.6.2010 16:52

opportunity

Re: .

Tady se nepíše o jejich televizním pořadu, se kterým jste třeba byl spokojený, ale hodnotí se jejich kurz. A když si přečteš článek, paní se už tam na něco ptala, a leda ji ztrapnili. A vařit v kurzu z polotovarů je fakt prasárna.

0/0
25.6.2010 17:20

kerrry

Re: .

.. zase na druhou stranu - pokud tema kurzu byly omacky a ne prilohy, tak proc by meli plytvat casem v kurzu na delani priloh komplet od zacatku.. to by se pak nekdo mohl zase ozvat, ze prisel na kurz o omackach a pritom tam delal pulku kurzu prilohy.. A tyhle kurzy vas varit nenauci - nemuzete se naucit varit behem par hodin, mohou byt pouze jakousi inspiraci pro domaci vareni a urcite jde i o to stravit prijemne odpoledne a pobavit se - je to proste trochu show..

0/0
26.6.2010 10:32

ocko27

no

mňa skor šoklo ako hulvátsky a obdrzle sa chovali k tomu strému kuchárovi kt. ich tam učil robit americké  steaky  a řebírka grilované Rv To som fakt bola šokovaná nielen ja, ale aj ten starý pán evidentne. Tolko  neúcty k profesii a k niekomu kto má fakt niečo za sebou sa len tak nevidelo...nech si robia prehlásenia, stačí sa na nich pozriet a človek si rýchlo urobí úsudok, ako  o ich profesionálnej tak aj spoločenskej a inteligenčnej výške. Myslím, že ta recenczia  pani redaktorky bola na mieste :-)

0/0
25.6.2010 16:12

Jandik73

Re: no

No nevim. Občas vaří s jedním profi kuchařem. Tuším, že se jmenuje Sapík nebo tak nějak. Pokaždé, když ho oslovují, říkají mu pane.

0/0
26.6.2010 10:51

rafton

Re: no

Vše je předem domluvené nebo si snad myslíte, že koukáte online?

0/0
29.6.2010 7:20

roy_batty

Re: no

česky jsou to žebírka, slovensky rebierka, ale fakt je, že ten díl jsem neviděl, takže možná fakt dělali "řebírka" (ale nedovedu si představit co to asi bylo)

0/0
22.8.2010 1:45

Brundi

Proc mam pocit, ze tomu kluci v akci svym

vyjadrenim ke zverejnenemu clanku moc nepomohli? :-D

0/0
25.6.2010 15:43

pravy_spartan

Smutne

By me zajimalo, kde se v takovychto namachrovanych niemandech bere takove sebevedomi... Holt velka ryba v male kaluzi:-P

0/0
14.6.2010 13:53

mamedia_bomber

smutna pravda

kucharska kvalita tehle borcu je na urovni reality show. Reklamou a medialnim tlakem natlacite do pozice mistra koho chcete, a to ze kvalitu nemaji nikoho nezajima, dulezita je sledovanost

0/0
14.6.2010 12:50

Naivní volič

Jednička je Jamie Oliver

Na vaření buďto máte, nebo nemáte buňky. Něco uklohnit dokáže každý, ale Vařit vás v žádném pochybném kurzu nikdo nenaučí, to jsou vyhozené peníze. Dnes a denně vidíme v TV, že i od vyučeného kuchaře s 20.letou praxí byste si nic nedali, viz. Ano, šéfe ! Já osobně si  myslím, že opravdovou, talentovanou jedničkou je Jamie OliverR^!!

0/0
13.6.2010 18:01

Xladi

Re: Jednička je Jamie Oliver

Spíš bych to bral jako jakousi formu seznámení se s novými lidmi, ale je to celkem nákladná zábava.

0/0
26.6.2010 21:48

enpassant

Arogance

Z nějakých důvodů se v oblasti vaření pěstuje arogance kuchařů.

0/0
12.6.2010 12:04

thx1137

.

a neni lepší se přihlásit na školu na obor kuchař?

0/0
12.6.2010 9:42

fitzie

no tak po tomhle

by vás kluk v akci doma tepr nechtěl ;-D.

Mně tohle jednou udělal číšník: doptávala jsem se na původ a sílu piva na čepu a pán politoval manžela, že to nemá lehké. Do deseti vteřin jsme se zvedli a odešli. Kurz má ovšem tu nevýhodu, že ho zaplatíte dopředu.

0/0
11.6.2010 17:01

someone_else

Zase jedna,

co teprve teď začíná chápat, že „vidět cosi v televizi“ zpravidla neznamená „vidět to na vlastní oči“.

0/0
11.6.2010 16:31

fitzie

Re: Zase jedna,

mediálně známá tvář "na vlastní oči"? má to být narážka na současnou politickou situaci?;-D

0/0
11.6.2010 16:57

mlčanlivý boban

Dosť ma šoklo

ako v TV kluci parádne na prvý pohľad pripálili cibuľu a ešte zahlaholi, že tak to má byť...

Bol to diel zo zabíjačky...

0/0
11.6.2010 11:57

d.o.s.a.

Re: Dosť ma šoklo

Proboha...tady je vidět co tady diskutuje za "odborníky na všechno"... Asi vás to zas "šokne", ale připálená cibulka se v některých receptech opravdu používá.

A to nejen v české, ale dokonce i v maďarské kuchyni...

To už se nedivím, že byla "odbornice" paní Červená šoklá, že se na kurzu nenaučila jak se krájí zelenina...

0/0
12.6.2010 14:53

mlčanlivý boban

Re: Dosť ma šoklo

Zato Ty si odborník.... Ja mám za sebou asi 50 zabíjačiek aktívne. A TY?

0/0
12.6.2010 21:37

roy_batty

Re: Dosť ma šoklo

A máte je za sebou v různých regionech a různých zemích, aby jste mohl porovnávat jednotlivé odlišnosti v přípravě? Ne? Tak to nemá moc vypovídací hodnotu, jen tu, že máte za sebou padesát zabíjaček.

0/0
12.6.2010 23:18

fel_low

Re: Dosť ma šoklo

A vy jste se učil pravopis na jednom místě, nebo jste pendloval po republice? Ono je to jedno, protože "aby jste" se nepíše ani ve Šluknovském výběžku, ani na dně Macochy.

0/0
14.6.2010 13:44

kasavaros

Re: Dosť ma šoklo

Tedy nemělo by se psát. Bohužel se to píše skoro všudeRv

0/0
15.6.2010 8:06

roy_batty

Re: Dosť ma šoklo

Já se učil pravopis na jednom místě, ovšem ten se od té doby pozměnil, a "abyste" tehdy byla hrubka jak ve Šluknovském výběžku, tak na dně Macochy.

0/0
15.6.2010 22:09

UrsusLuin

Re: Dosť ma šoklo

Nechtěl jsem reagovat, protože narážky na pravopis považuji za stupidní, ale nedal jste mi šanci. Tvar "abyste" od původu tvarem aoristového minulého času, který v češtině zanikl někdy během 16. století a dochoval dnes jen ve tvarech kondicionálu bych, bys, by, bychom, byste, by. Tvar "by jste" nikdy nebyl spisovný! Naopak tvar "byste" je v českém jazyce už od jeho prvopočátku (abych se dostal k jinému tvaru, musel bych do 12. století a ne do češtiny, ale do praslovanštiny)!

Tolik k vašemu vzdělání v oblasti jazyka! Nešiřte, prosím, bludy, když o dané problematice nic nevíte!

0/0
25.6.2010 16:39

roy_batty

Re: Dosť ma šoklo

tak jste si ulevil a je vám lépe

0/0
22.8.2010 1:49

roy_batty

Re: Dosť ma šoklo

podotýkám, že jsem chodil do škol v dobách, kdy Marie Terezie byla arcivévodkyní rakouskou a královnou uherskou

0/0
15.6.2010 23:17

hopajda

Domů si odnesete certifikát;-D;-D;-D

0/0
11.6.2010 9:02

Qeebee

Pravda je jako olej, vždy vyplave na povrh

I kdyby byla jen polovina pravdivá, utvrzuji se v dojmu, že otřepané úsloví "Navrh huj, uvnitř fuj" platí. Ostatně o těchto dvou taky profikuchařích se v ostatní v oboru nevyjadřovali nijak pochvalně viz http://www.reflex.cz/clanek/stary-reflex-tema-reflexu/32572/podvod-z-prasku.html

V posledním Euru zdrbli recenzenti podnik "Itala v kuchyni". Ihned jsem si vzpomněl na slova Z. Pohlreicha, že i vynikající (což nebyl úplně tento případ) jídlo dokáže zabít mizerná obsluha.

0/0
10.6.2010 14:17

ted61

dobrý

Je dobře že se objevují tyhlety příspěvky.Aspoň je vidět že v televizi vítězí jen arogance a urážení druhých, což s epak bohužel i promítá jak vidíme i do života klasického.

Mezi náma oni jsou fajt nuly a kdo je tam dostal lze jen spekulovat. No ale co sledovanost je tak se jede

0/0
10.6.2010 12:59

TT777

Re: dobrý

R^

0/0
11.6.2010 9:47





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.