Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Ovocný trh v Praze tento víkend patří francouzským chutím a vůním

Přičichnout k atmosféře Francie mohou návštěvníci gastronomického trhu, který probíhá na Ovocném trhu v Praze. Třídenní Festival francouzských chutí a vůní tam již počtvrté nabízí ochutnávku a prodej tradičních kulinářských specialit, uzenářských výrobků, sýrů, marmelád nebo nápojů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Carmel Tel

kvalitne vyrobky

R^ na takyto trh dodaju kvalitu .. len ked chcete od nich dlhodobe dodavky tak zacnu trosku odr..vat . ale taliani su v tomto horsi, a ceska pizza je naj;-) z c..

Ale mnamnka rad by som tam pribral, vymecne:-)

0/0
5.6.2010 23:35

euroedmus

Re: kvalitne vyrobky

to je co, slovakovenstina?

0/0
6.6.2010 0:44

honzajaka

francouzi

hygienické předpisy dodržovat nemusí a my jo

0/0
5.6.2010 13:55

Lapan

Re: francouzi

Ale samozřejmě,že musí jen mají na některéčistě domácí výrobky speciální vyjímky - vyděla sem o tom dokument přímo na TV 5 France.

0/0
5.6.2010 14:42

wrah

Re: francouzi

A ono si asi nerozumíme, oni je vyrábějí hygienicky. Při zrání stejně ušlechtilé kultury bakterií sežerou ty nežádoucí, nebo se sýr zkazí a je to. Jen neničí mléko předem. Vřele doporučuji, když pojedete přes francii, stavte se v nějaké odlehlejší vesničce na snídani či oběd.. Farmáři jsou milí a až neskutečně pohostiní, a za naprosto minimální cenu vás pohostí po domácku. Jsme takhle s kamarádem zastavili kousek od Lyonu, a prý, jestli by nám neprodal kousek nějakého sýra k snídani. Chlápek nás pozval, vytáhl nejen sýr, ale domácí pečivo, šunku, nějakou lahev vína ze sklepa (podle prachu tam pár let ležela), a pak si vzal 5 euro (za tyto hody) a že prý víc ne, že bychom ho urazili. Jen to víno by určitě stálo víc..

0/0
5.6.2010 21:08

wrah

Re: francouzi

A pokud by se někdo hodlal začít divit obsahu masa u klobásek: "jen" 70%, tak je to tím, že zbytek tvoří bylinky, sýr nebo ovoce. Obsah přírodního původu tvoří dohromady (spolu se střívkem, solí a provázkem na zavázání) rovných 100%, do podobných potravin nikdo chemii necpe.

0/0
5.6.2010 23:18





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.