Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Testujeme kurzy vaření: v Chefparade začátečníci zdržovali pokročilé

Kurzy vaření Chefparade můžete absolvovat za baťovskou cenu 990 korun, vaří se z kvalitních a čerstvých surovin. Kurzy jsou ale určeny spíše pro začátečníky, což může zdržovat ty, kdo jsou dál a pídí se už jen po finesách kuchařského umění. Přesto lektorka zvládla svoji úlohu se ctí a kurz byl nakonec přínosný pro všechny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

pefben2

Problémy s parkováním?

Chahá, pokud máte vozidlo s řidičem (tramvaj), niíc neřešíte ;-D

0/0
9.6.2010 15:07

mr.ricardo1

Re: Problémy s parkováním?

Chacha, jestli se dostanes tramvaji na Husitskou, tak jsi dobrej ;-)

0/0
9.6.2010 21:31

rafton

Kurzy jsou na houby

Já jsem nyní začal vařit pro kamarády a přátele. Vždy to pojmu v nějakém duchu. A informace čerpám z různých zdrojů.

0/0
9.6.2010 11:54

Sallmi

Hehe

Chefparade? To je to zařízení, kde při kurzu naší národní kuchyně vaří perkelt a říkají tomu guláš?

0/0
9.6.2010 9:53

trhni si

Hovezi v chefparade

Zhruba pred jednim rokem jsem byla na kurzu vareni v chefparade - hovezi - steaky a musim rict, ze v podstate vsechno probihalo tak jak autorka clanku napsala.

Vzdy po uvareni jsi si pokorm pekne zdlabli a kdo nemohl, mel moznost si svoji porci odnest domu!!! a vzhledme k tomu, ze nekteri ucatsnici meli dokonme sve krabicky, predpokladam, ze je to v chefparade bezna praxe.

Za 1000 Kc jsme kazdy zbastil min. 0,6 kg argentinske svickove,coz za ty prachy nikde moji mily rypalove nikde nedostanete, natoz aby jste se u toho neco priucili!!

0/0
9.6.2010 9:24

DuckEgg

Torteliny...

...a to je jako co? Škoda, že se nepřipravovaly Tortellini. Tohle mě vždycky spolehlivě dostane, když v jídelníčku "italské" restaurace vidím Torteliny a Ravioly a když si objednávám a říkám ňoki, kouká na mě obsluhující pubescentní vejr chvíli nechápavě a pak říká, jo ták! Ale tzo se čte pane Gnoči! Svatá prostoto... ;-D    

0/0
9.6.2010 8:40

ebamb

Re: Torteliny...

gnoči jsou fajn. Ale taky jsem slyšela mluvit jednoho rádoby gurmána a ten říkal parmažán ;-D

0/0
9.6.2010 8:53

DuckEgg

Re: Torteliny...

Třeba si ho chtěl sypat na baklažán ;-D

0/0
9.6.2010 9:58

Valentyna

Re: Torteliny...

a co teprve taková brušeta.....;-D

0/0
9.6.2010 10:42

Drake Rammoray

Re: Torteliny...

A frajeří si dávaj činžáno bjankoroso ;-D;-D

0/0
9.6.2010 11:26

dan78

Re: Torteliny...

Upřímně řečeno jsou mnohem větší zvěrstva. Počešťování pravopisu podle fonetické stránky je normální. Pravda je, že "brušeta" zní hrozně, ale vynechávání zdvojených písmen? Na druhou stranu např. japonská/čínská/staroegyptská jména se taky transkribují foneticky a nikomu to moc nevadí, takže v tom vlastně není zas až takový rozdíl, ne? ;-)

0/0
9.6.2010 13:12

bombai

Re: Torteliny...

Tak to je fajn, jaký jste frajer, a jak toho "puboše" vždycky setřete. Bravo, hlavně že se cítíte jako vítěz. Já také nevím, jak se čtou "ghochi" či co, pletu do toho Francouzštinu, ale podle toho restauraci nesoudím. Neznám italskou výslovnost, jde mi o to, aby mi chutnalo. Na lingvistiku půjdu na univerzitu či do jazykovky.

0/0
9.6.2010 19:49

doddo

Ondra Slanina vs. Chefparade

Tak musim rict, ze jsem kurz tzv. kluku v akci absolvovala pred 3 lety v Perfect restaurantu a vedl ho Ondra Slanina byl skvely.5 lekci stalo 10000kc. Na zacatku kurzu jsme vzdy dostali recepty, potraviny a pod dohledem "statneho" osetrovatele zacali kuchtit. Vzdy se varilo 3 - 4 chodove menu.  Lektor se nam venoval, dohlizel a choval se profesionalne. Musim Ondru pochvalit hlavne za lekce steaky, sushi a musle, na ktere mel kazdy z nas moznost si otevrit ustric, kolik se mu racilo. Na druhou stranu musim rict, ze jsem navstivila i kurz Chefparade.  U vchodu nas nechali stat docela dlouho, aniz by nas uvedli, nikdo nam nenabidl nic k piti, atmosfera byla velmi rozpacita. Slo pravdepodobne o prvni kurz indicke kuchyne. Kurz nebyl pripraven, vedli ho indove, ale nikdo nezajistil tlumoceni. K vareni jsme se poradne nedostali, protoze vsechno uvarili oni a co se tyka receptu, tak ty dodnes nemam.

0/0
9.6.2010 8:00

Wydlak

Re: Ondra Slanina vs. Chefparade

Vazne Ondro?

0/0
9.6.2010 12:46

dan78

Re: Ondra Slanina vs. Chefparade

;-D;-D;-DR^

0/0
9.6.2010 13:14

CZMiki

Re: Ondra Slanina vs. Chefparade

Ty jsi ten s vlasy, nebo bez? ;-)

0/0
9.6.2010 13:47

thebadscotch

Re: Ondra Slanina vs. Chefparade

opakovaný vtip přestává býti vtipem... zkus vymyslet něco jiného šikulo....Rv

0/0
9.6.2010 15:20

pítý

Já jsem se kurzu v Chefparade zúčastnila

s přítelem asi před 3 měsíci. Shodou okolností šlo také o italskou kuchyni. Šéfkuchař (tuším Honza) byl příjemný, se zkušenostmi přímo z Itálie. Vadilo mi ale, že jsme sice byli rozděleni do skupin po 3-4 lidech (celkem asi 15 účastníků), nicméně ve výsledku musely vařit vždy dvě skupiny dohromady, takže cca po 8 lidech, což už mi připadá dost, nemůžete si vyzkoušet vše, co byste chtěli. Všechny skupiny navíc vařily stejné věci, takže jsme toho nestihli moc vyzkoušet. Recepty jsme dostali až druhý den po kurzu e-mailem, takže nikoli předem. Navíc úplně neodpovídaly postupům, které jsme během kurzu používali, ale to se dá chápat, každý kuchař to dělá trošičku jinak a recepty mají univerzální.

0/0
9.6.2010 7:57

pítý

Re: Já jsem se kurzu v Chefparade zúčastnila

Možnost odnést si zbylé jídlo domů jsme také neměli, což mě osobně asi nejvíc iritovalo, protože toho zbylo opravdu požehnaně a při představě, že to všechno skončí v koši, se mi otvírala kudla v kapse Rv, nesnáším plýtvání.

Celkově shrnuto byl kurz zajímavý a určitě mi něco dal, ale nějaké výtky bych měla - viz výše. Každopádně vzhledem k tomu, že jde opravdu asi o nejlevnější kurzy v Praze, je to celkem za málo peněz dost muziky ;-)

0/0
9.6.2010 7:59

MPík

Chefparade

S tímto kurzem zkušenost nemám, ale s jedním z kuchařů ano. Úplně náhodou jsem se před cca měsícem zúčastnil akce "Když muži vaří" v IKEA. 10 mužů v každém domě IKEA v ČR v jeden čas vařilo pro své partnerky. Vlastně to byl regulérní kurz vaření. Zatímco v ostatních třech domech bylo za hodinu hotovo (jedni dělali předkrm, druzí hl.jídlo, zbytek dezert), na Zličíně dělal každý všechno. Skvěle jsme se bavili víc jak 3 hodiny! "Náš" kuchař (šéf kuchař La Casa Argentina) prý pro Chefparade dělá. Pokud tak vypadá běžný kurz, jen doporučuji! Sám se na jejich 2-3 kurzy chystám. A cena mi přijde výborná!

0/0
9.6.2010 7:46

Valentyna

pesto - máta?

Pesto z máty? ;-D Nechci být šťoural a nějaký závratný kuchař taky nejsem, tak je to možná jen z neznalosti této speciality.... ale pesto bylo vždycky bazalkové8-o.... v Itálii jsem nezaznamenala, že by se máta používala k čemukoli jinému než do Mojita.... (a tomu tam taky zase tak moc neholdují...:-P)

0/0
9.6.2010 7:41

mysliveček

Re: pesto - máta?

Prosím vás, proč se tedy do toho šťouráte, když jak sama píšete(a jak je zjevné), o tom nic nevíte? Já sice znalec také nejsem, ani se nemůžu chlubit s tím, že jsem cestoval po Itálii, ale vím, že pesta existuje mnoho druhů, nejčastěji se samozřejmě dělá z bazalky, ale hodně často také ze sušených rajčat, právě z té máty (pesto di menta), z petržele, ale třeba také z tuňáka a limety, ze špenátu, z medvědího česneku, z různých ořechů apod. Pesto je prostě název pro omáčku, pesto alla genovese je ono klasické pesto, které asi jediné znáte.

0/0
9.6.2010 8:10

ebamb

Re: pesto - máta?

tak je jasný, že existuje více druhů, ale nejlepší je bazalkové, mátu třeba používají v Anglii jako mátovou omáčku k masu, ale mě by taky asi ta mentolová chuť trochu iritovala ;-D Pro mě je třeba pesto spojený s bazalkou, parmazánem, olivovým olejem a piniovými oříšky

0/0
9.6.2010 8:52

Valentyna

Re: pesto - máta?

no právě, mňam, bazalka a piniové oříšky.... to je prostě klasika...V

0/0
9.6.2010 10:38

Valentyna

Re: pesto - máta?

Kolego, na co hned tolik zášti? 8-o V Itálii jsem studovala asi 5 let a po celou dobu jsem tam i jedla a s tímto jsem se opravdu nesetkala. Samozřejmě znám i pesto ze sušených rajčat a věřím, že existují i jiná (medvědí česnek, mňam), ale když šlo o začátečnický kurs, tak pesto z máty? Hm, no proč ne........;-D

0/0
9.6.2010 10:37

ladaxxt

jednou bych se chtěl taky tak ukrutně nudit..

V

0/0
9.6.2010 0:44

wiliz

Re: jednou bych se chtěl taky tak ukrutně nudit..

;-D

0/0
9.6.2010 7:52

d.o.s.a.

To je ale "překvapení", že Červená v tomto případě chválí...

Paní autorka Červená je již dlouhou dobu velmi zpřízněna s Chefparade, tedy "konkurencí" kurzů "kluků v akci", které v nedávném článku poplivala. Je pravidelným návštěvníkem jejich akcí, je v kamarádském vztahu s lidmi z Chefparadey. A ani se za to nestydí - ne facebooku byla jedna z prvních "fanynek" a její příspěvek v facebookové diskuzi byl jeden z prvních.

To jen abyste pochopili, proč se zde objeviy články o kurzech vaření - prostě konkurenční boj.

Kam ta žurnalistika spěje...:-(

0/0
9.6.2010 0:42

woody.birch

Re: To je ale "překvapení", že Červená v tomto případě chválí...

Bez ohledu na cokoli jiného, už cenový rozdíl je přinejmenším zarážející. Určtě ale nehodlám investovat pár tisíc, abych názory autorky prověřil.

Jak jsem ale psal u předchozího článku. Show-kurz je na houby. Pořádné základy řemesla se člověk naučí teprve po pár letech kuchtíkování.

PS: Jako nadšený hobby kuchař jsem na celkem stará kolena získal výuční list kuchaře. I to je na houby bez praxe.

0/0
9.6.2010 2:43

**v

Re: To je ale "překvapení", že Červená v tomto případě chválí...

Ale no tak, nech už toho, nikdo ti stejně nevěří ;-D

0/0
10.6.2010 1:09





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.