Diskuze

Zdeněk Pohlreich: Kdo neumí dobře jíst, nemůže bejt úplně šťastnej

Na obrazovku vnesl vypípaný slovník IV. cenové, ale i poctivou kuchyni z kvalitních čerstvých surovin. S nenáviděným i zbožňovaným Zdeňkem Pohlreichem, který dokáže vzbudit vášní jako málokdo, jsme probrali české pořady o vaření i poslední volby. Je totiž přesvědčen, že jídlo a politika spolu úzce souvisí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jajapaja

28. 4. 2011 19:55
role TV

Souhlasím s tím, že naše televize příliš neoplývá osvětou v oboru zdravé a kvalitní stravy. Pokud vím, nejen BBC věnuje jídlu podstatně větší pozornost. Velice zajímavý kanál o jídle mají v USA. Na kanálu Food Network běží jídlo celý den. A ne že by se člověk nudil. Věnují se vyhledávání kvalitních a čímkoliv zajímavých restaurací, soutěžím, zdravé stravě i rychlým receptům pro zaneprázdněné hospodyňky, dokonce myslí i na ty, kteří nemohou nebo nechtějí utrácet příliš i na ty, kteří chtějí vařit jako skuteční šéfkuchaři Všechny pořady mají slušnou úroveň. Bohužel, v našich krajích nejsou videa z webu této TV dostupná. Ale na recepty můžete kouknout: http://www.foodnetwork.com/

A pak že jsou Američani jen na hamburgery.....

0 0
možnosti

Deleter

3. 1. 2011 10:28
Mno,

řeči se povídají, a voda plyne. Nemám rád Miroslava Macka, ale s tím jedlovým medem Zdeňka dokonale dostal. Nu co, každý se musíme pořád učit.

0 0
možnosti

MillhouseCapital

31. 12. 2010 16:18
njn...

Nevím no,

V Cafe Imperiálu se mě moc jídlo nelíbilo. Polévka byla dobrá, ale hlavní jídlo...za tu cenu mě přinesly kousíček masa, za jehož hmotnost by se styděl průměrně slušný předkrm jakéhokoliv státního socialistického podniku před listopadem 89. A navíc salát, který byl na rozdíl od hodně horkého masa prakticky zmrzlý. Nedalo se to jíst člověku s normálními, ne s metalovými zuby. To je ten případ, kde za oběd zaplatíte (včetně v těchto případech oblíbených matonni 0,3 za 50-70 kč, což potřebujte tak 3x) 800 až 1000 CZK, ale jediné, po čem toužíte až opustíte restauraci - jít se někam lidsky najíst. Někdo běží do MCdonaldsu po takovém "pochutnání".

Takže ono to, pane šéfkuchaři, má svoje háčky, to vaše "dobré jídlo".

0 0
možnosti

pavlik05

26. 11. 2010 11:31
ma pravdu ten kluk

zvlast v casti "dobry jidlo nemuze bejt vzdycky levny jidlo"

R^

0 0
možnosti

Pietro69

22. 11. 2010 13:01
***

Ať už táhne do p..če tento pan dokonalý ;-€

0 0
možnosti

Aleš_Aleš

31. 12. 2010 7:48
Re: ***

...ano, to je přesně to, o čem se v článku hovoří...;-D

0 0
možnosti

keblaklabek

29. 10. 2010 22:07
a ani není moc tlustý

0 0
možnosti

rhc

23. 8. 2010 22:46
Moc ho nechapu,

snazi se byt sprosty jako Gordon Ramsey, ale nedosahuje ani zdaleka jeho bavicskych kvalit. Tvrdi jak se u nas blbe ji a ze to sami tolerujeme a chtel by nas naucit nejist blafy, fajn uplne stejnou myslenku ma i Jamie Oliver a ted prijde jadro pudla. Byl jsem se najist u Pohlreicha a byl jsem jist i u Olivera a rozdil je neskutecnej. Za stejny penize jsem se v Anglii najedl mnohem lepe a dokonce i vice.  Sakra skoro kazdy vi jak ma chutnat svickova, rajska nebo bramborak, skoro kazdemu snad mamka nebo babicka nekdy uvarila a kdyz prijdu do putyzu kde je jidlo blaf tak uz tam nepujdu, stejne jako kdyz prijdu do "nobl" restaurace, najim se, ale zadny extra kulinarsky zazitek se nekona tak jdu priste k Vejvodum na plzensky a koleno. ;-D

0 0
možnosti

Franta Jetel jr.

29. 10. 2010 10:16
Re: Moc ho nechapu,

jako mnoho jiných jste jeho, ani Ano, šéfe, asi taky vůbec nepochopil....přečtěte si to raději znovu ;-)[>-]

0 0
možnosti

lakar

18. 7. 2010 11:53
Některé články nechápu

Tyhlete pány mám strašně rád. Když mi chutná guláš a nechci za něj platit Kč 200,- jsem debil, když česká jídla s knedlíkem mi chutnají daleko více než jím preferovaný cizí slepeniny, tak neumím dobře jíst... Nevím, já se za šťastného přesto považuji !!! Tihleti neomylní mně sr.... v minulé éře, dnes mi ale vadí daleko víc !!! Proč už zase musíme všichni jíst stejná jídla, proč mi někdo má nařizovat, co mi má chutnat...?

0 0
možnosti

Franta Jetel jr.

29. 10. 2010 10:15
Re: Některé články nechápu

přečtěte si to radši ještě jednou, třeba jeho názory napodruhé pochopíte ;-)[>-]

0 0
možnosti

woody.birch

28. 6. 2010 18:50
Konečně s Kožakem můžu souhlasit

Z kuchařského učňáku pořádný kuchař vyjde jen těžko. Praxi se člověk nenaučí v lavicích ale za plotnou. Jenže to by se musel změnit celý systém školství a vrátit to do dob cechovních systémů. A to bohužel platí o většině řemesel.

0 0
možnosti

valerieq

28. 6. 2010 14:50
pohlreich je super

já osobně ho obdivuju. jsem vedoucí školní jídelny a musím říct, že z jeho pořadu jsem si vzala hrozně moc. můžeme vařit fakt blafy - všechno valit z prášku, ale bude to hnusný. všechno děláme svoje - honím kuchařku dětem míchat kaše, péct moučníky atd. místo abych si ulevila a objednala cukrárnu, nebo michreis v kelímku. knedlíky svoje, kaše z brambor, omáčka má cibulový základ ... výsledek? maminky vrčí, že to dětem nechutná. zajímavé vždycky je pozorovat, kterému dítěti to nechutná a co jeho maminka kupuje v krámě. dítě vrátí např. fazolovou polévku - uvařenou opravdu z fazolí a zalitou vývarem, nikoliv masoxem - no jo, ale bodejď by mu chutnala, když maminka dělá jedině tu od vitany z prášku. to je pak těžký. a na velké škole, kam pak přijdou kuchařky stejně všechno valí z prášku. ale rodiče jsou spokojení, že oběd stojí 18Kč.

malé tajemství, které nebylo v pořadu prozrazeno: vařit svoje je levnější než ze směsí. jde jen o tu práci, kterou jsou lidi líný dělat.

0 0
možnosti

roenick

21. 7. 2010 15:32
Re: pohlreich je super

tak to vam fandim a obdivuju vas... on to rikal i v poradu kde byli v jidelne (mimochodem ta reditelka co tam byla byla silena :D) - kam jsme to dospeli, kdyz krmime deti za cenu konzervy pro kocku :)

jinak skolni jidelny vari vetsinou z prasku a nekolik generaci si na to zvyklo nadavat, takze spousta tech co vam tam nadavaji bude klidne i ze setrvacnosti...ikdyby to diteti chutnalo tak doma rekne "hrozny" anebo si to primo vymysli ten rodic...

0 0
možnosti