- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zajimalo by mne, jak dlouho panovi vydrzi ta panev, kdyz z ni nabira kovovou lzici. Greenpan doma mam ve dvou exemplarich (a jsou to naprosto skvele panve) a dle navodu k pouziti se samozrejme ma pouzivat pouze drevene/plastove nacini.
K zapečení je dobrý snad jakýkoliv sýr. Zkuste třeba obyč balkán. Nebo třeba syrečky. A k spáchání brambor na špeku nepotřebujete dokonalou domácí slaninu, skoro je jí až škoda. Stačí víceméně jakýkoliv slušněji uzený špek. OStatně, jestli rádi aříte, skuste třeba klasický středověký recept: paštiku v těstě. Podle nálady poslouží jakékoliv slané těsto (ano, listové je dobré, ale děsně se drolí) které vyválíte tak, aby vyložilo formu na paštiku a zbyly chlopně, kterými následně formu zhora zakryjete. Následně lze zaplnit prakticky jakoukoliv hmotou na paštiku či sekanou, překrýt dalším těstem a dát upéci do trouby. Plus lze samozřejmě do paštikové hmoty vkládat různé koření atd. Třeba uprostřed pás bobkových listů, či třeba sýra. Nemám silikonové formy, testováno pouze v klasických plechových, teflonovaných. Ale Vždy to bylo dobré..
Nebo zkuste takzvaný pohanský koláč. MAtka sice měla námitky, že jí kombinace masa, uzeného a jablek nechutná, ale to je čistě osobní. Podle mě jde o výbornou věc, jen jsem přidával trošku třeného česneku.. A jak říkal kamarád: Vše uzené neuškodí nikdy trochu osmažit. NEchci sem dávat přímo odkaz na recept, ale strýček goog poradí že?
Nejvíc zdrobnělinek se kupodivu najde:
1) u receptů a na jídelních lístcích
2) u popisování pohlavního styku ( análek, sexík)
3) na ona, revue, technetu, x-manu a moto a v mateřských školkách
no madam,vy budete pěknej kanálek..................