Diskuze
Nejen šílenci zvládnou v mikrovlnce škvařit sádlo, zavařovat či spékat sklo
Děkujeme za pochopení.
Nesmazatelny 2.0
Hmm
Co je tohle za snůšku blábolů? Zavařovat v mikrovlnce - no trouba z toho bude určitě nadšená, hlavně z kovových víček. A tavit v ní sklo - jak proboha, samotný sklo se průchodem mikrovln skoro neohřeje, ledaže ta samotná pícka by je sama pohlcovala, ale pak bych ji rozhodně nedával přímo na ten skleněný talíř, jak je to na obrázku. Mikrovlnka je super na ohřívání, dá se v ní i něco málo uvařit, upéct (knedlíky v hrnku atd.). A le většina zde zmiňovaných nápadů sou totální hovadiny.
Sting1
Nemam pocit.
Ze mikrovlna trouba je doopravdy tou nejlepsi veci k ohrivani jidel a pod.
Ja mikrovlnou troubu zasadne nepouzivam, protoze s ni nemam moc dobry pocit.
Takze ja nedoporucuji. Ale je to jen muj nazor. Ostatni si varte , rozmrazujte co jen chcete.
Lanolin
Re: Nemam pocit.
Děkuji za objektivitu. Napsal jste "je to muj nazor". Na názor máme právo každý. Já ji používám hlavně na přihřívání a minimálně na vaření. Na rozmrazovávání je to škoda energie - večer přendám maso (či něciojiného) do lednice a druhá den to vyndám tak 1-3 hoďky předem a vařím. Také se občas při "defrost" stane, že kousek se rovnou tepelně opracuje a to je nechutné a znehodnotí to surovinu.
rogerer
a kde sezenu
plastovy vicka na sklenice?? Normální se snad do mikrovlnky nemuzou dat ne :-)
orinka3
vlněné knedlíky
Jiné už nedělám. Tyhle jsou kynuté a měli jsme je dnes s koprovkou. Jednoduchá záležitost, zvládne každý! 2 rohlíky pokrájet na kostky, osmažit na másle. Do mísy nasypat 2 hrnky polohrubé mouky, 1 celé vajíčko, 1 čajovou lžičku soli, udělat do mouky důlek a nalít tam 1 hrnek teplého mléka. Do toho mléka nadrobit půl kostky kvasnic. Poprášíme-li je špetkou cukru, rychleji vzejdou. Až se rozpustí a trochu nabudou, všecko dobře pomícháme. Těsto je dost řídké, ale neteče. Zakryjeme nádobu a necháme pod utěrkou. Za zhruba hodinu zdvojnásobí objem. Vykynuté těsto nandáme sběračkou do silikonové formy, nebo do skleněné bábovky, případně do porcelánové mísy, ale tam musíme do prostředka vstrčit obrácenou skleničku bez stopky. Kvůli otvoru:) Já mám skleněnou formu na bábovku, kterou před akcí vymažu máslem a vysypu hrubou moukou. Těsto ve formě dáme do mikrovlnky a na plný výkon vlníme asi 8-9 minut. Zkusíme špejlí, jestli je po vpíchnutí suchá, je hotovo.
J i ř í
vtipná anketa
vůbec nepočítají s tím, že třeba taky někdo µvlnnou troubu nepoužívá vůbec. Přitom jídlo z pánvičky chutná tak nějak lépe...
Kam se hrabe Bittner
Re: vtipná anketa
Přesně tak. Já jsem mikrovlnku zdědila, ale ne vaření a ohřev potravin ji nepoužívám, spíš právě jen na ty výtvarné experimenty.
Rickr
Nejlepší zapékání v mikrovlnce
Zkuste zapékat křečka:
http://www.hry-online.com/hrat-online-hru-549-micro_gerbil.php
chudacek.blbecek
Re: spíš než tohle,
Nerostou, aspoň na jižní moravě ne.
jizva12
cha cha
jezis, kam na takovy kraviny chodite, zavarovat v mikrovlnce. A jeste k tomu podle maminek z mimibazaru muzete zavarovat i se sroubovacim vickem. No, vas zdroj informaci vypovida dosti o urovni vaseho clanku. Chtelo by to vice pouzivat vlastni mozek, ale chapu, ze v pripade pani redaktorky to jde dost tezko.
doskok
Re: cha cha
Budete se divit, tak jak jsem se divil já, když s tím manželka přišla, ale s těmi sklenicemi které mají plechové šroubovací víčko to opravdu funfuje. Vaříme takto brambory a jsou za 5min.
Do sklenice s bramborami jen trošku vody uzavřít víčkem a 5min. na plný výkon.
Mikrovlnka kupodivu neprotestuje, žádné jiskření jak to s kovy dělají.
ZbynekS
Mohou být i škvarky
Sádlo v mikrovlnce škvařím skoro tak, jako v hrnci na plotně. Aby vznikly škvarky, musí být sádla alespoň kilo. Krájím na trošku drobnější kousky. než by to bylo na plotnu.
Škvarky dám do skleněné mísy, podleju mlékem. Poklice (nebo talíř) na vrch mísy zlepší škvarky a zachrání mikrovlnku od totálního zasádlení.
Škvařím nejdřív naplno, asi 10 minut, potom jen tak na 200 W, podle toho, co se děje v míse, třeba i hodinu. Občas míchám.
Vzhledem k tomu, že "skvařené sádlo" v kostce je o poznání levnější něž řemenové sádlo ke škvaření, přidám do misky někdy uprostřed škvaření ještě kostku "sádla".
cihadlo
Re: Mohou být i škvarky
Sádlo v mikrovlnce škvařím jen do rozpuštění, pak dodělám na vařiči. Není dobré v mikrovlnce připravovat potraviny, kde je málo vody. Zkoušeli jsme sušenky, a nedá se přesně odhadnout propečení. Je to pak připálené a hořké i uvnitř. Sádlo v konečné fázi nemá také vodu a je možné ho lehce znehodnotit. Dá se říci, že teplo produkované mikrovlnou je více agresivní.
Lanolin
Re: i jine veci
No jasně, stačí vložit kousek alobalu, zapnout a ono to jiskří a dělá: "crack, crakc" a "prsk".
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
Zrádná krása. Toxiny chrání rostliny před sežráním, člověka mohou zabít
Premium Toxiny v rostlinách je chrání před živočichy, kteří by je chtěli sníst. A ublížit mohou i lidem....
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Denní recepční - poloviční úvazek
Clarion Hotel Prague Old Town****
Praha