- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Co je tohle za snůšku blábolů? Zavařovat v mikrovlnce - no trouba z toho bude určitě nadšená, hlavně z kovových víček. A tavit v ní sklo - jak proboha, samotný sklo se průchodem mikrovln skoro neohřeje, ledaže ta samotná pícka by je sama pohlcovala, ale pak bych ji rozhodně nedával přímo na ten skleněný talíř, jak je to na obrázku. Mikrovlnka je super na ohřívání, dá se v ní i něco málo uvařit, upéct (knedlíky v hrnku atd.). A le většina zde zmiňovaných nápadů sou totální hovadiny.
Ze mikrovlna trouba je doopravdy tou nejlepsi veci k ohrivani jidel a pod.
Ja mikrovlnou troubu zasadne nepouzivam, protoze s ni nemam moc dobry pocit.
Takze ja nedoporucuji. Ale je to jen muj nazor. Ostatni si varte , rozmrazujte co jen chcete.
Děkuji za objektivitu. Napsal jste "je to muj nazor". Na názor máme právo každý. Já ji používám hlavně na přihřívání a minimálně na vaření. Na rozmrazovávání je to škoda energie - večer přendám maso (či něciojiného) do lednice a druhá den to vyndám tak 1-3 hoďky předem a vařím. Také se občas při "defrost" stane, že kousek se rovnou tepelně opracuje a to je nechutné a znehodnotí to surovinu.
plastovy vicka na sklenice?? Normální se snad do mikrovlnky nemuzou dat ne :-)
Jiné už nedělám. Tyhle jsou kynuté a měli jsme je dnes s koprovkou. Jednoduchá záležitost, zvládne každý! 2 rohlíky pokrájet na kostky, osmažit na másle. Do mísy nasypat 2 hrnky polohrubé mouky, 1 celé vajíčko, 1 čajovou lžičku soli, udělat do mouky důlek a nalít tam 1 hrnek teplého mléka. Do toho mléka nadrobit půl kostky kvasnic. Poprášíme-li je špetkou cukru, rychleji vzejdou. Až se rozpustí a trochu nabudou, všecko dobře pomícháme. Těsto je dost řídké, ale neteče. Zakryjeme nádobu a necháme pod utěrkou. Za zhruba hodinu zdvojnásobí objem. Vykynuté těsto nandáme sběračkou do silikonové formy, nebo do skleněné bábovky, případně do porcelánové mísy, ale tam musíme do prostředka vstrčit obrácenou skleničku bez stopky. Kvůli otvoru:) Já mám skleněnou formu na bábovku, kterou před akcí vymažu máslem a vysypu hrubou moukou. Těsto ve formě dáme do mikrovlnky a na plný výkon vlníme asi 8-9 minut. Zkusíme špejlí, jestli je po vpíchnutí suchá, je hotovo.
vůbec nepočítají s tím, že třeba taky někdo µvlnnou troubu nepoužívá vůbec. Přitom jídlo z pánvičky chutná tak nějak lépe...
Přesně tak. Já jsem mikrovlnku zdědila, ale ne vaření a ohřev potravin ji nepoužívám, spíš právě jen na ty výtvarné experimenty.
Zkuste zapékat křečka:
http://www.hry-online.com/hrat-online-hru-549-micro_gerbil.php
Nerostou, aspoň na jižní moravě ne.
jezis, kam na takovy kraviny chodite, zavarovat v mikrovlnce. A jeste k tomu podle maminek z mimibazaru muzete zavarovat i se sroubovacim vickem. No, vas zdroj informaci vypovida dosti o urovni vaseho clanku. Chtelo by to vice pouzivat vlastni mozek, ale chapu, ze v pripade pani redaktorky to jde dost tezko.
Budete se divit, tak jak jsem se divil já, když s tím manželka přišla, ale s těmi sklenicemi které mají plechové šroubovací víčko to opravdu funfuje. Vaříme takto brambory a jsou za 5min.
Do sklenice s bramborami jen trošku vody uzavřít víčkem a 5min. na plný výkon.
Mikrovlnka kupodivu neprotestuje, žádné jiskření jak to s kovy dělají.
Sádlo v mikrovlnce škvařím skoro tak, jako v hrnci na plotně. Aby vznikly škvarky, musí být sádla alespoň kilo. Krájím na trošku drobnější kousky. než by to bylo na plotnu.
Škvarky dám do skleněné mísy, podleju mlékem. Poklice (nebo talíř) na vrch mísy zlepší škvarky a zachrání mikrovlnku od totálního zasádlení.
Škvařím nejdřív naplno, asi 10 minut, potom jen tak na 200 W, podle toho, co se děje v míse, třeba i hodinu. Občas míchám.
Vzhledem k tomu, že "skvařené sádlo" v kostce je o poznání levnější něž řemenové sádlo ke škvaření, přidám do misky někdy uprostřed škvaření ještě kostku "sádla".
Sádlo v mikrovlnce škvařím jen do rozpuštění, pak dodělám na vařiči. Není dobré v mikrovlnce připravovat potraviny, kde je málo vody. Zkoušeli jsme sušenky, a nedá se přesně odhadnout propečení. Je to pak připálené a hořké i uvnitř. Sádlo v konečné fázi nemá také vodu a je možné ho lehce znehodnotit. Dá se říci, že teplo produkované mikrovlnou je více agresivní.
No jasně, stačí vložit kousek alobalu, zapnout a ono to jiskří a dělá: "crack, crakc" a "prsk".