Diskuze
Zdravý sýrový „smažák“ připravíte v hrníčku. Bez trojobalu a bez oleje
Děkujeme za pochopení.
Englishman
"Pravý eidam"?
Nic takového, jako "pravý eidam" neexistuje. P.t. autor měl asi na mysli edam, jehož je český eidam nepovedená napodobenina.
cvergl
Bélešník
Já bych ten moravskej název tipoval na Bélešník,protože se v něm dělaly tzv.béleše,něco jako lívance.Rozhodně to nebyly béneše jak tvrdí autor článku.Jinak hrníčkovej smažák je dobrej,ale dělám ho fakt v hrníčku o několika vrstvách a ne jako omeletu.
Kam se hrabe Bittner
Re: Bélešník
Chtěla jsem napsat totéž. Když autor neví, jak se daná věc jmenuje, ať raději napíše "čtyřdílná forma" nebo něco podobného
rigel
Zdravy syr?
Jak muze nekdo psat o syru nebo o veskerych mlecnych vyrobcich jako o zdravem jidle? Vzdyt jejich konzum jen znecistuje organismus a zpusobuje ruzne infekcni nemoce nebo i rakovinu. No jo,ale kdo chce parazitovat na kravskem vemeni tomu neni pomoci.
mam.to.v.hlave.srovnany
Česká kuchyně je neexistuje!
Vše (doslova), co se považuje za české jídlo, je více či méně převzaté z německé kuchyně - vepřo-knedlo, svíčková, bramborák, kapr na různé způsoby, bramborový salát a dokonce i to pivo máme veskrze naučené od Němců. Slováci na tom nejsou o nic líp, jejich halušky pocházejí z bavorských kuchyní. Ale já se ptám - proč přebíráme takové sajrajty, jako je smažák nebo bramborový salát ke štědrovečernímu kaprovi? Což není v Evropě mnoho kvalitnějších a osvědčených kuchyní?
albus severus
Re: Česká kuchyně je neexistuje!
každej nechť jí to, co SÁM uzná za vhodné....a nemusíte nikomu nic vnucovat
J i ř í
Smažák, to zní odporně
Smažený sýr mám rád. Ale "smažák" - v tom slově je přímo cítit nekvalitní sýr a přepálený olej. Podobně svařák či dokonce šopák - hrozné!
AnalProbe
Re: Smažák, to zní odporně
No a co teprv měřák, pařák, pražák, kaďák, flanďák, tranďák a dokonce něco tak nechutného a zvrhlého jako ajťák? [blijící smajlík]
obr Koloděj
Sakra sakra sakra...
Do výplaty 10 dní, jídlo sice nakoupený, ale komu by se chtělo při představě desíti dnů na faolích a čočce číst takovéhle chuťovky... Styďte se iDnes!
Radijo1
Re: Sakra sakra sakra...
Najdi si lepší práci. Co takhle více zodpovědnosti za vlastní život?
cenzoramiluji
no na moravě
se v tom dělali béleše, a beneše možná autor klohnil v okolí Benešova u praha, a nebo Sezimově Ústí
kalisz
tak tohle je spis hrnickova
omeleta nez smazak. Autor textu by si mel projit nejakou literaturu, kde se pise o rozdilu mezi smazenim a zapekanim. Spolecny tam vidim ten syr a mozna i tu sunku.Jinak zpusob pripravy i vzhled je total jine jidlo.
AnalProbe
Re: tak tohle je spis hrnickova
oujéje, další, co to neviděl na živo a nemá kuchařskou představivost, a je mu vše jasné... takže: výsledek je skoro jako klasický smažák, akorát to není proch*ané olejem (ne náhodou je to už v titulku v uvozovkách).
V každém případě je to ve výsledku více než žratelné
Klement a Denisa
a co je na tom zdrave??????????????
tolik tuku a kalorii
AnalProbe
Re: a co je na tom zdrave??????????????
To je teda otázka – napiš kolik toho chceš sníst, jak moc se hýbeš, co jíš jinak, jakej máš cholesterol...
cassul
Co to má společného se smažákem?
Sýr se dá upravit na xx způsobů. Tohle je jeden z nich, určitě to může být dobré, ale co to má společného se smaženým sýrem? To je jako říct, místo smaženého řízku si udejte guláš
orinka3
Re: Co to má společného se smažákem?
já se toho receptu musím ale opakovaně zastat. když se hrníčky dobře vymažou a vysypou strouhankou, tak po upečení to jde hezky vyklopit a povrch je pěkně křupavý, takže to skutečně připomíná usmažený trojobal. Mimoto je to hezké na řezu. Ten recept je můj oblíbený a divím se, že se tady objevil až teď. Vajíčka jsou na smažení nutná, s jedním se nevystačí, takže tady, když je 1 vejce na jeden hrníček, odpovídá to.
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
Zrádná krása. Toxiny chrání rostliny před sežráním, člověka mohou zabít
Premium Toxiny v rostlinách je chrání před živočichy, kteří by je chtěli sníst. A ublížit mohou i lidem....
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...