Diskuze

Zdravý sýrový „smažák“ připravíte v hrníčku. Bez trojobalu a bez oleje

Obalit polotvrdý či plísňový sýr, nebo dokonce syreček a pak ho smažit jako řízek, to umí jen česká kuchyně. Když ale sýr zapečete v hrnečku podle našeho receptu, vyhnete se nezdravému smažení v rozpáleném tuku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Englishman

7. 7. 2010 11:52
"Pravý eidam"?

Nic takového, jako "pravý eidam" neexistuje. P.t. autor měl asi na mysli edam, jehož je český eidam nepovedená napodobenina.

0 0
možnosti

cvergl

5. 7. 2010 22:20
Bélešník

Já bych ten moravskej název tipoval na Bélešník,protože se v něm dělaly tzv.béleše,něco jako lívance.Rozhodně to nebyly béneše jak tvrdí  autor článku.Jinak hrníčkovej smažák je dobrej,ale dělám ho fakt v hrníčku o několika vrstvách a ne jako omeletu.

0 0
možnosti

Kam se hrabe Bittner

7. 7. 2010 20:11
Re: Bélešník

Chtěla jsem napsat totéž. Když autor neví, jak se daná věc jmenuje, ať raději napíše "čtyřdílná forma" nebo něco podobného :-P

0 0
možnosti

rigel

1. 7. 2010 23:28
Zdravy syr?

Jak muze nekdo psat o syru nebo o veskerych mlecnych vyrobcich jako o zdravem jidle? Vzdyt jejich konzum jen znecistuje organismus a zpusobuje ruzne infekcni nemoce nebo i rakovinu. No jo,ale kdo chce parazitovat na kravskem vemeni tomu neni pomoci.

0 0
možnosti

Albert.Pes

2. 7. 2010 15:30
Re: Zdravy syr?

Aloha, sandálisto.;-D

0 0
možnosti

mam.to.v.hlave.srovnany

1. 7. 2010 22:01
Česká kuchyně je neexistuje!

Vše (doslova), co se považuje za české jídlo, je více či méně převzaté z německé kuchyně - vepřo-knedlo, svíčková, bramborák, kapr na různé způsoby, bramborový salát a dokonce i to pivo máme veskrze naučené od Němců. Slováci na tom nejsou o nic líp, jejich halušky pocházejí z bavorských kuchyní. Ale já se ptám - proč přebíráme takové sajrajty, jako je smažák nebo bramborový salát ke štědrovečernímu kaprovi? Což není v Evropě mnoho kvalitnějších a osvědčených kuchyní? ;-)

0 0
možnosti

albus severus

2. 7. 2010 18:16
Re: Česká kuchyně je neexistuje!

každej nechť jí to, co SÁM  uzná za vhodné....a nemusíte nikomu nic vnucovat

0 0
možnosti

J i ř í

30. 6. 2010 9:47
Smažák, to zní odporně

Smažený sýr mám rád. Ale "smažák" - v tom slově je přímo cítit nekvalitní sýr a přepálený olej. Podobně svařák či dokonce šopák - hrozné!

0 0
možnosti

AnalProbe

30. 6. 2010 22:15
Re: Smažák, to zní odporně

No a co teprv měřák, pařák, pražák, kaďák, flanďák, tranďák a dokonce něco tak nechutného a zvrhlého jako ajťák? [blijící smajlík]

0 0
možnosti

obr Koloděj

29. 6. 2010 22:44
Sakra sakra sakra...

Do výplaty 10 dní, jídlo sice nakoupený, ale komu by se chtělo při představě desíti dnů na faolích a čočce číst takovéhle chuťovky... Styďte se iDnes! ;-(

0 0
možnosti

Radijo1

2. 7. 2010 10:32
Re: Sakra sakra sakra...

Najdi si lepší práci. Co takhle více zodpovědnosti za vlastní život?

0 0
možnosti

cenzoramiluji

29. 6. 2010 19:46
no na moravě

se v tom dělali béleše, a beneše možná autor klohnil v okolí Benešova u praha, a nebo Sezimově Ústí

0 0
možnosti

kalisz

29. 6. 2010 14:13
tak tohle je spis hrnickova

omeleta nez smazak. Autor textu by si mel projit nejakou literaturu, kde se pise o rozdilu mezi smazenim a zapekanim. Spolecny tam vidim ten syr a mozna i tu sunku.Jinak zpusob pripravy i vzhled je total jine jidlo.

0 0
možnosti

AnalProbe

29. 6. 2010 21:56
Re: tak tohle je spis hrnickova

oujéje, další, co to neviděl na živo a nemá kuchařskou představivost, a je mu vše jasné... takže: výsledek je skoro jako klasický smažák, akorát to není proch*ané olejem (ne náhodou je to už v titulku v uvozovkách).

V každém případě je to ve výsledku více než žratelné :-)

0 0
možnosti

Klement a Denisa

28. 6. 2010 19:52
a co je na tom zdrave??????????????

tolik tuku a kaloriiRvRvRvRv

0 0
možnosti

AnalProbe

28. 6. 2010 23:16
Re: a co je na tom zdrave??????????????

To je teda otázka :-) – napiš kolik toho chceš sníst, jak moc se hýbeš, co jíš jinak, jakej máš cholesterol... ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

cassul

25. 6. 2010 13:03
Co to má společného se smažákem?

Sýr se dá upravit na xx způsobů. Tohle je jeden z nich, určitě to může být dobré, ale co to má společného se smaženým sýrem? To je jako říct, místo smaženého řízku si udejte guláš ;-D

0 0
možnosti

orinka3

25. 6. 2010 13:07
Re: Co to má společného se smažákem?

já se toho receptu musím ale opakovaně zastat. když se hrníčky dobře vymažou a vysypou strouhankou, tak po upečení to jde hezky vyklopit a povrch je pěkně křupavý, takže to skutečně připomíná usmažený trojobal. Mimoto je to hezké na řezu. Ten recept je můj oblíbený a divím se, že se tady objevil až teď. Vajíčka jsou na smažení nutná, s jedním se nevystačí, takže tady, když je 1 vejce na jeden hrníček, odpovídá to.

0 0
možnosti