Diskuze

Silný domácí kuřecí vývar jako od babičky táhněte alespoň dvě hodiny

Nejdůležitější je vývar neuspěchat. Vodu nechte jen lehce probublávat. Využijete suroviny, které byste jinak v kuchyni už nespotřebovali.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děda Lebeda

16. 7. 2010 8:43
Papiňák

Urychluje vaření...už ste o něm slyšeli?

0 0
možnosti

Glock Mark VI

16. 7. 2010 10:53
Re: Papiňák

Odporný modernisto ... voni to chcó dělat postaru, kdyby to šlo ješte na ohništi, tak by to bylo ještě lepčejší. ;-)

0 0
možnosti

Cikánek

15. 7. 2010 8:50
Nevím ....

Vařit kuřecí maso 2 až šest (!) hodin ? To by se jednak úplně rozpadlo a stejně by dopadla i zelenina... 8-o

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

15. 7. 2010 10:18
Re: Nevím ....

Děláš vývar a ne polívku. Zeleninu stačí vařit dvě hodiny, maso a kosti víc, ale je jasný, že ztratí chuť i barvu. To všechno totiž půjde do vývaru, což je cíl. Když pak vývar používáš do základu polívek a omáček, je to hodně znát.

0 0
možnosti

Menstruační_kalendář

14. 7. 2010 13:35
Fuj recept

Kdo to psal, do vývaru nepatří vajíčka, hrášek, bob list - to je hnus. Maso zalít studenou vodou, přivést k varu, pak vyjmout krev, posolit, naházet cibuli, česnek, pepř a nechat táhnout. Až je maso před doděláním, naházet libeček, půl hoďky ještě povařit a jen dosolit - to je poctivec !!!

0 0
možnosti

Reeve

13. 7. 2010 13:14
Zeleninu nekrájet na drobno!

Když zeleninu nakrájíme na drobno, rychle se rozvaří, brzy pustí do vývaru všechny vůně, které však v průběhu vaření vyprchají. Zelenina se do vývaru dává vcelku, aby pouštěla vůně postupně po celou dobu dlouhého vaření. Právě tím se liší vývar od "rychlých" zeleninových polévek.

0 0
možnosti

Popin Corado

13. 7. 2010 13:24
Re: Zeleninu nekrájet na drobno!

přesněR^

0 0
možnosti

bourakznemanic

12. 7. 2010 23:00
slepice

To je přece staré přísloví, že ze staré slepice je nejlepší polévka. A je to opravdu tak, kdo neochutnal nepozná.

0 0
možnosti

kabalenka

12. 7. 2010 12:56
už ten obrázek mě odradil

přesně typ polívky z jídelny, kterou všichni nesnášej.

0 0
možnosti

Chytracisko

12. 7. 2010 13:49
Re: už ten obrázek mě odradil

obrázek je ilustrační :)

0 0
možnosti

paprna

9. 7. 2010 14:52
No toto

jako frajer z dediny vim, ze na slepici polevku, tzv. svatebni vubec nejsu vhodne kridla atp. ale stare slepice z chovu na vajicka. Potom ma polevka uplne jine grady.

0 0
možnosti

Danny_Kay

9. 7. 2010 15:41
Re: No toto

Fuuuj...a pak je tam takovej ten zlutej hnus...No to ani omylem.

0 0
možnosti

Já to nebyl, já to nebil!

9. 7. 2010 11:13
A co zbyde z té zeleniny po dvou hodinách vaření?

8-o

0 0
možnosti

roedor

9. 7. 2010 12:38
Re: A co zbyde z té zeleniny po dvou hodinách vaření?

já ji vyhazju, nechávám jen kousek mrkve. Zbyde z ní všechno, jen bude měkká a třeba cibule se někdy rozpadne. Vyzkoušej a uvidíš;-)

0 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

9. 7. 2010 10:36
Hovězí oháňka...

Vývar z hovězí oháňky je netradiční????8-o Děkuji, dál to nečtu...

0 0
možnosti

Bohu

9. 7. 2010 8:46
Vývar z "pomalého hrnce"

Tak tento postup dělám již dlouho - díky "pomalému hrnci" . Je fakt, že vývar má výbornou chuť, úplně jinou než kdy jsem vařila polévku v papiňáku. U nás to chodí tak, že se vaří masíčko, samozřejmě to nejlevnější, my s manželem máme vývar a našim psíkům do masa přidám rýži. ;-D

0 0
možnosti