Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Fígl na loupání rajčat a levné hovězí maso po italsku

Z hovězích drštěk i oháňky za pár korun se dají připravit naprosté delikatesy. Dršťky po florentinsku, oháňka podle římského receptu. Na obojí budete potřebovat i loupaná rajčata, proto oceníte zaručený italský fígl na jejich snadné oloupání.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

lujs

Podobnej postup na papriku ???

Zdravím.:-)

Nevíte prosím někdo jestli existuje nějaký podobný postup na ,,oloupání papriky" ??? Díky za nápady.

0/0
2.9.2010 13:59

Rob J.H.

prdlajs italský...

volská oháňa se takhle dělá odnepaměti v Anglii, je to jejich tradiční, jenomže líp - maso se dusí už od začátku s popsanejma ingrediencema, nevaří se zvlášť. Říkají tomu "ox tail" a nikoli "beef tail", takže to tam dělají hodně, hodně dlouho. a spařit rajčata před oloupáním, to se snad dělá odjakživa a všude, ne? - O čem se příště dozvíme, že je to "italský" - chleba s máslem? Lipovej čaj? Chjo...

0/0
26.7.2010 11:27

ramese

no to je

vynalezce.. tak jsem se ucil loupat rajsky na stredni skole v 90 letech .. a on to vymyslel?? boze .. ;-D

0/0
13.7.2010 19:43

Uphillman

Re: no to je

R^ Asi tak. Tak mě učila máma loupat rajčata už za totáče.

0/0
20.7.2010 14:16

s(h)arka

rajčata umí spařením oloupat každej...

to není nic novýho..uměla to i naše bábi a ta se narodila v roce 1901...;-)

0/0
12.7.2010 13:47

Raynor

Re: rajčata umí spařením oloupat každej...

ale ta uz neni IN...

0/0
13.7.2010 18:35

Uphillman

Re: rajčata umí spařením oloupat každej...

Nejhorší jsou frýkulíni. ;-D

0/0
20.7.2010 14:17

Benzin Petrolejovič Naftěnko

Takhle

rajčata loupala už moje milovaná babička. A nebyla to žádná Italka, ale pravá východniarka z Bardzejova na Šarišu.

0/0
12.7.2010 10:51

Rozdupaná bábovička

Ale bacha!! Oloupaný rajče je kluzkký...

jako bolševik...

0/0
11.7.2010 21:52

Frost.silenec

italske loupani rajcat?

Kterej krypl vymyslel ze tento zpusob loupani rajcat je z itale to by mne teda zajimalo? Dalsi cernej puntik u idnesu X

0/0
11.7.2010 12:33

Kartony

Nevím, proč by se měla rajčata loupat

V té slupce je nejvíce živin; to ostatní je hlavně voda. U nás se neloupou ani nové brambory. Proč si přidělávat práci, když americké brambory jsou také se slupkou a při tom je to teď velká móda. My jsme jedli pečené prambory se slupkou odjakživa a rajčata jsme nikdy neloupali. A to je mi už 78 let.

0/0
11.7.2010 9:27

Didier Sachs

Re: Nevím, proč by se měla rajčata loupat

tak si pak ty sloupnutý slupky klidně snězte ale jsou tvrdý, k vaření se nehodí.. já rajčata vždy loupu, otázka pár minut ;-)

0/0
11.7.2010 11:56

HancickaP

Re: Nevím, proč by se měla rajčata loupat

naprosty souhlas. rajcate budto nakrajim na male kostky pred varenim a kdyz uz tam teda ty slupky opravdu nechci videt, tak dam rajcata na par minut rozmixovat - lepsi a zdravejsi nez draha passata.

0/0
11.7.2010 13:32

HancickaP

Re: Nevím, proč by se měla rajčata loupat

omlouvam se za preklep!

0/0
11.7.2010 13:32

LeonVonNeon

Re: Nevím, proč by se měla rajčata loupat

zdravejsi nez draha passata. -- je-ti PASSATA drahy jezdi fabii, budeš in a až do prvni nehody náhody fit jak ryby v teskuV

0/0
11.7.2010 13:39

HancickaP

Re: Nevím, proč by se měla rajčata loupat

http://www.welovedeli.co.uk/catalog/images/Organic-Tomato-Passata2.gif ;-D

0/0
11.7.2010 18:03

paprna

Re: Nevím, proč by se měla rajčata loupat

Baze, zrovna vcera sem mel erteple z popela aj se slupku :) a ziju.

0/0
11.7.2010 14:23

HancickaP

Re: Nevím, proč by se měla rajčata loupat

zdravim Valassko!

0/0
11.7.2010 18:02

unbreakable__debater

Re: Nevím, proč by se měla rajčata loupat

Třeba proto, že Ital chce, aby se ta rajčata rozpadla a utvořila omáčku? :-P

0/0
11.7.2010 22:29





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.